Golf

Glädje Och Lite Frustration

Glädje kan komma i många olika former. I ett fruntimmer (kan diskuteras… [?]), i pengar, i en upplevelse eller kanske något helt annat. Det som gör mig glad just nu är golfen.
Först somnade jag till golf i förrgår (LPGA-touren, heja Anna!). Vid 13-tiden igår hämtades golfklubborna. Efter detta åkte vi ut till golfbanan för att slå lite med dom nya stickorna. Dagen avslutades med att se en golffilm.

Golf, som är en förkortning av Glädje Och Lite Frustration, är någonting underbart. Kärlek är överskattat, pengar likaså. Allt det där kan försvinna. Upplevelser, typ resor och grejs, tar ju slut efter ett tag. Inget varar förevigt.

Golfen däremot, den finns kvar. Lite som en upplevelse som aldrig tar slut. Eller som att konstant vara kär utan att behöva oroa sig för att bli krossad. Även om man blir tillrättavisad (vattenhinder någon?) ibland så är golfen enkel. Du behöver inte hjälp av någon annan för att känna dig lycklig, snarare tvärtom. Spelar du dåligt på golfbanan så kan inte någon i hela världen hjälpa dig. Du gör misstagen, du tar konsekvenserna.
Likadant kan ingen fucka upp dig totalt om du är riktigt duktig. Du kan vara sämre än någon, men då är det bara att bita ihop och kämpa vidare för att kunna spöa den där personen tillslut. Du känner dig i alla fall inte som en värdelös bit av en människa.

Tröttnar du på golfen kan du lägga av direkt, ingen blir sårad, ja, ingen bryr sig egentligen. Du kan skita i den helt i 40 år, och sen ta upp spelandet igen. Golfen bryr sig inte. Den finns där när du behöver den, när du behöver koppla av/röra på dig/få ur dig diverse aggressioner. Det är bara att ta klubborna, ta fram en boll, och sen smälla till den. Du kan vara på gräsmattan hemma på gården, putta inne i vardagsrummet (nej mamma, jag har inte gjort det. Men det går :z) eller ta bilen ut till golfbanan för att spela. Allt är okej, och det är no strings attached.

Dessutom beter sig golfen normalt. Slår du ett slag snett ser du det direkt, bollen hamnar lixom snett mot var du tänkt dig.
Om skulle jämföra fruntimmer med golf så blir jämförelsen typ såhär: Du slår ett långt och rakt slag, bollen hamnar perfekt på green. När du sen kommer upp på green så ligger bollen inte alls där, den ligger istället i vattenhindret 100 meter till vänster om greenen. Detta fast alla såg att den stannade 1 meter från hålet.

Ingen kan förklara varför det blivit så, men det är ett faktum. Inte kommer du heller någonsin få reda på hur bollen magiskt förflyttade sig till vattenhindret. Det enda du vet är att du ju faktiskt slog ett rakt och fint slag, och att någonting verkligen inte stämmer…

Tänk om fruntimmer fungerade som golf: Om dom inte skulle vilja ha dig säger dom det: ”Ditt slag var jävligt snett här”.
Istället är det ”Wow, vilket rakt och fint slag du slog” som gäller, för att sen magiskt trolla bort bollen till vattenhindret.
Men nu fungerar dom inte så. Dom är totalt ologiska och helt omöjliga att förstå sig på [?]

Funderingar finns kring att helt glömma allt var kärlek heter och istället gifta mig med mina nya golfklubbor. Golfen är ju fan så mycket enklare än allt som har med fruntimmer att göra. ”Tager du, Michael [Jag gillar inte det här mellannamnet] Johan Kaustinen dina golfklubbor och lovar att älska dom i nöd och lust, eller tills döden skiljer er åt?”.

Ja!

Det här kan nog bli riktigt bra… :i



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *