Lillebror

 • Bra saker,  Lillebror,  Vardagsliv

  Cribs – lillebror special

  Lillebror bjöd nyss på del två i serien Kaustinensarnas Cribs. Har snackat med honom på MSN i säkert en timme nu, och jäklar vad kul det är att få snacka med honom igen. De tär inte ofta jag orkar snacka med folk en längre tid, men lillebror är då definitivt ett undantag. Jag känner mig just nu som en 14-årig tjej som pratar i telefon med sin bästis.
  Jag tycker vi tar en liten sammanfattning av kvällens Cribs:


  Vi börjar med vardagsrummet och den näst viktigaste saken i en ung mans hem (ev. flickvän räknas inte eftersom hon inte är köpt) – TVn. Här ser vi ett fantastiskt exemplar av en, vad jag förmodar, Samsung-TV. Chansen är ungefär 87% att det är den sjukt heta TVn vi hade i källaren när jag bodde hemma, och det var isf TVn där jag och lillebror lirade igenom Uncharted 2. Sicket lir btw…
  TV-bänken är en sån TV-bänk jag alltid trott jag skulle ha när jag flyttat hemifrån, så den ger vi också pluspoäng för.
  Edit: Okej, efter noggrant påpekande från herr lillebror har det framkommit att jag har fel bild här. Sen glömde jag såklart spara TV-bilden. Men ni får tänka er hur det kan ha sett ut helt enkelt (yes)


  På andra bilden har vi den fantastiska garderoben… eller om det var hallen? Mycket elegant vit färg på väggarna kombinerat med lite suddiga saker som jag tror är kläder av något slag. Skönt att se lillebror komma ut ur garderoben där iaf :i


  Här har vi sen hallen. Den fick tydligen tummen ner av lillebror, och jag kan till viss del förstå honom. Hallen är lixom bara en plats man passerar, så det blir typ den tråkigaste delen av lägenheten oavsett vart man bor. Om man nu inte har en megaentré som Tony Stark då…


  Här ser vi sen det eleganta köket. Ett bord kan skymtas och jag tror det är äpplen därpå också – imponerande smart av lillebror att hinna leta fram några äpplen från grannens skafferi och lägga på bordet för att framstå som en skötsam ung man.


  I sann Cribs-anda visades såklart kylskåpet också. Svensk mjölk skymtas i utkanten av kylskåpet, och jag tror nog att det finns falukorv därinne också. Mmmmm… falukoooorv…


  Sen har vi rummet där all action sker – toaletten. Ser fräsch och nystädad ut, även här misstänker jag fusk från lillebrors sida. Iofs har han en dam som nog piskar honom att städa, men sån bra pli tror jag inte hon har på honom. Eller?


  Skylten på toaväggen är dock någonting jag kommer plagiera när jag flyttar från Irland. Genialt.


  Vidare visades mammas tavlor som sitter på en av väggarna i lägenheten. Mycket prydligt (yes)


  Lillebror fick också en uppgift – försök efterlikna din bror så gott du kan. Resultatet är slående likt.


  Sen skulle han prompt visa hur stor

  … eh… någonting” han har. Typ exhibitionist – javisst!


  Sen diskuterade vi fiskarna som lever, och levde, i fiskskålen där i fönstret. Lillebror visar här hur hans ”Jag dödade fiskjäveln som dödade 3 av mina favoritfiskar!”-pose ser ut.


  Vad tycker vi om kvällen? Jag håller med lillebror och ger den tummen upp. Hela den här dagen har varit fantastisk, och MSN-snacket med lillebror gjorde verkligen den här dagen till en tiopoängare.


  Vi avslutar med lillebrors geniala avslutning på kvällen :D Han byggde ihop en helt egen Iron man-dräkt och är nu ute och jagar skurkar i Afghanistan. Hur cool är inte min favoitbror på en skala?”

 • Ceder,  Jake,  Kameradump,  Lillebror,  Mums,  Sällskapsspel,  Små funderingar

  Kameradump igen

  Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

  Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:


  Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
  Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
  Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…


  … Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
  Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.


  (Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
  Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
  Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

  Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
  Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
  Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
  David skriver ”Det franska ordet för sylt”
  Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

  Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
  Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b


  Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w


  Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


  Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
  Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]


  Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
  Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]


  Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
  Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]


  Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.


  Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)


  Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf

  kunna klara sig själv? :s


  Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
  Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]


  Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….


  … och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
  Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker: