Ha-begär

 • Coolt,  Ha-begär

  Livet med en smart klocka

  Jag fick ett litet ryck i förra veckan och impulsköpte mig en Pebble. För er som inte vet vad en Pebble är så är det en smart klocka som kan användas för lite alla möjliga roligheter i kombination med din mobiltelefon. Den funkar även som ett stolt bevis på att du högt värderar din status som singelkille här i livet.

  I alla fall så var den inte speciellt dyr med sina 150 dollar, eller drygt 980 kronor, i pris. Expressfrakten på 3-5 dagar kostade sen 20 dollar, men den är valfri. Kör du den vanliga fraktmetoden får du klockan på nån vecka.


  Pebble är annars inte en förlängning av din mobiltelefon i klassisk bemärkelse, du kan t.ex. inte prata i den och den har ingen touchskärm. Istället sitter det tre knappar på höger sida och en på vänster sida av klockan som används för att styra dom olika sakerna du kan göra. I t.ex. musikappen så används dom tre knapparna på höger sida till att höja/sänka volymen, byta låt samt play/pause. Knappen på vänster sida används alltid som bakåt-knapp i menyerna.

  Lite 90-tal med knappar istället för touchskärm kan nog vissa tycka, men samtidigt så kan man alltid använda klockan direkt utan att ta av sig handskarna/hålla armen utanför duschen (klockan är vattentät) vilket jag personligen ser som någonting positivt. Dessutom får det även ner priset med några hundringar också, och det är aldrig fel.

  Skärmen på klockan är en svartvit manick med bakgrundsbelysning. Belysningen aktiveras när man trycker på knapparna, alternativt så kan man vifta till lite diskret med handen så lyser klockan upp i 3-4 sekunder. Sjukt smidigt om man bara vill se lite snabbt vad som står på skärmen faktiskt, och tack vare den här funktionen har klockan en batteritid på 5-7 dagar.


  Men vad använder man en sån här manick till? Personligen så kommer jag få sjukt stor nytta när jag är på möten/kontoret och telefonen ringer. Nu kan man bara kolla lite snabbt på armen och se vem som ringer, och om det då är någon ointressant kan man bara klicka bort samtalet lite snabbt. Det finns även appar för att svara på samtal också, men jag har alltid mitt headset i så det är inte aktuellt för mig.
  Sen är det riktigt smidigt med alla notifications som dyker upp. Innan jag hade klockan så kollade jag min klocka mobil flertalet gånger i timmen för att se vad som händer, nu ligger telefonen konstant i fickan och jag kollar bara klockan för att se vad som hänt. Mail, missade samtal, kalenderhändelser, Facebook och allt som visas i din telefon kan skickas till din arm istället.
  Sen märkte jag en rätt oväntad grej som jag fullkomligt älskar med klockan: inköpslistor. Förut fick man plocka upp och ner telefonen 170 gånger per shoppingtur, men nu öppnar jag bara Watchnote-appen på klockan och sen kan jag se hela shoppinglistan direkt på armen. Otroligt onödigt säger ni, men prova det så kommer ni fatta hur magiskt det är!

  Nackdelar då? Jo, jag har stött på både en och tre stycken. Klockan är väl inte supersnygg, men den funkar. Inget för Stureplan, men samtidigt värderar jag som sagt mitt liv som singel högt så jag har inga intressen där för tillfället.
  Sen hade jag extrema problem med att få igång visandet av låttitel + artist från Spotify på klockan. Det funkar inte med den medföljande musikappen utan att man först installerar ett tredjepartsprogram som heter Metafy. Men när det väl lösts, efter en sisådär 2 timmars googlande, funkar nu den delen fint.

  Nästa målet är såklart att kombinera klockan med min mobilapp för styrning av hemmet så att lägenheten kan styras direkt från klockan. Det lär nog ta sin lilla tid, men om det är något jag har nu under jullovet så är det väl tid :i

  Betyg på Pebble: Fyra av fem Knightrider-bilar

  i betyg.

 • Ha-begär,  Inköp,  Vardagsliv

  Tjugosex

  Jag må jag leva och allt det där. Det är min 26:e födelsedag idag! Det är dock inte så jäkla ballt att fylla år längre, ju fler år som passerar desto mognare förväntas man bli och jag failar ju helt där.
  Den enda användningen av min födelsedag som jag har hittat idag är att se om mjölken i kylskåpet gått ut eller inte på ett överdrivet snabbt sätt. Mjölken går ut den 14:e, vad är det för datum idag? Ah, jag fyller ju år idag, alltså är det den 6:e. Mjölken bör vara okej”.

  Det och en sak till. Den när man fyller år så får man göra vad man vill utan att nån kan klaga. Jag spenderar min födelsedag med att vara ledig, äta Toffifee till frukost, spaghetti med köttfärssås till lunch och sen har jag beställt en ny laptop!
  1920 x 1080 pixlar spridda över 17 tums skärmyta, ett GeForce GTX 560M samt en i7-processor för att totalt krossa Diablo III och ett utseeende som är ungefär lika sexigt som en bit grillkol innebär att jag nu har en vettig dator för säkert 2 år framöver.