Close

Monthly Archives oktober 2011


Jag ville så gärna se en iPhone 5 på Apples keynote här för några veckor sedan. Min trogna Nexus One har nu hängt med i snart två år och den har börjat kännas rätt tråkig på sista tiden och jag känner att jag nångång måste få tummen och och testa en iPhone.
Men det blev ingen iPhone 5 utan istället släppte Apple en telefon för att öka sitt aktievärde ännu mer. Frasen Money talks” sjöngs ju AC/DC en gång i tiden och det är tyvärr den bittra sanningen.

Men så började jag en dag fundera på vad jag gör med telefonen egentligen. Då kom jag fram till att jag spelar Angry Birds, sen surfar jag, jag lyssnar på Spotify och sen… gör jag inte så mycket mer med den.
Den enda egentliga anledningen till att skaffa en ny telefon var för att kunna spela alla dom spelen som finns till iPhonen, men nu har jag istället köpt en Nintendo 3DS så nu känns inte ens den anledningen stor nog för att investera 5 000 kronor i en telefon…

Men varför inte uppdatera insidan på telefonen istället då? Då skulle den kännas ny och fräsch ett tag till och kanske som om jag köpt en helt ny mobil! Nästan gratis också…

Till min hjälp tog jag applikationerna Launcher Pro, Folder Organizer, WidgetLocker och Wallswitch, och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. Den gamla versionen som ni ser i början av inlägget var kaosartat horribel, den nya versionen är elegant på ett sätt som aldrig tidigare skådats.
Framförallt Launcher Pro höjde hela upplevelsen av mobiltelefonen något enormt, tyvärr är det något man inte kan se på bild. Nu flyter Androids UI på som grädde ur ett gräddpaket istället för att smyghacka lite då och då. Och nedanför ser ni resultatet:

Enkelt och elegant?
*
Innehåll
Launcher: Launcher Pro
Wallpaper: Stream of Light
Widgets: Bankdroid och Simple Calendar
Ikoner: Android Honeycomb icons och Senses kameraikon
Låsskärm: WidgetLocker