Close

Category Archives Damp


Vad är det för fel på dagens samhälle? Jag tycker det är ashäftigt att min webbläsare kan läsa in 412 396 bokstäver och tecken för att ladda min blogg – allt på 3-4 sekunder.
Jag tycker det är förbaskat smidigt att slå på Spotify på mobilen och få access till ett musikbibliotek som det var otänkbart att ha tillgång till för 20 år sedan. Jag gillar att kunna hitta information om vad som helst med hjälp av Google på mobilen och jag hoppas att vi nångång får till tankestyrning av alla våra prylar.

Men det finns en sak jag inte gillar…

Möt captcha – internets skydd mot spampostande bottar. Captcha är dom där irriterande siffrorna och bokstäverna (och katterna
[?]) som du måste mata in för att till exempel kunna kommentera en blogg. Jag har tyvärr varit tvungen att införa sånt på bloggen jag med eftersom jag hann samla på mig 77 hemska spamkommentarer på 6 månader. Nu 16 månader senare har jag bara fått tre stycken viagra-inlägg till. Så visst gör det skillnad att använda sig av ett captcha.

Dock fattar jag inte hur man tänker när man slänger in helt oläsbara texter, djur och annat skit i rutorna som man sen förväntar sig att användarna ska läsa av. Kan någon läsa det andra ordet i rutan däruppe till exempel? Pctrt? Det är nog inget ord alltså…