Damp

 • Damp,  Fiasko

  Pctrt?


  Vad är det för fel på dagens samhälle? Jag tycker det är ashäftigt att min webbläsare kan läsa in 412 396 bokstäver och tecken för att ladda min blogg – allt på 3-4 sekunder.
  Jag tycker det är förbaskat smidigt att slå på Spotify på mobilen och få access till ett musikbibliotek som det var otänkbart att ha tillgång till för 20 år sedan. Jag gillar att kunna hitta information om vad som helst med hjälp av Google på mobilen och jag hoppas att vi nångång får till tankestyrning av alla våra prylar.

  Men det finns en sak jag inte gillar…

  Möt captcha – internets skydd mot spampostande bottar. Captcha är dom där irriterande siffrorna och bokstäverna (och katterna

  [?]) som du måste mata in för att till exempel kunna kommentera en blogg. Jag har tyvärr varit tvungen att införa sånt på bloggen jag med eftersom jag hann samla på mig 77 hemska spamkommentarer på 6 månader. Nu 16 månader senare har jag bara fått tre stycken viagra-inlägg till. Så visst gör det skillnad att använda sig av ett captcha.

  Dock fattar jag inte hur man tänker när man slänger in helt oläsbara texter, djur och annat skit i rutorna som man sen förväntar sig att användarna ska läsa av. Kan någon läsa det andra ordet i rutan däruppe till exempel? Pctrt? Det är nog inget ord alltså…

 • Allmänt klagande,  Arbetsliv,  Chockerande,  Damp

  Irland: Irland – Sverige, 0 – 22

  Jag förstår inte hur svårt det kan vara att göra sitt jobb… Manpowerdamerna på jobbet är verkligen helt jävla inkompetenta. Det är snudd på pinsamt hur illa det faktiskt är. Jag har ju sökt ledigt för att kunna åka på Eurotrippen i slutet av maj, och av allt jag hört så ska det inte vara några som helst problem. Det där löser sig säkert, men ju tidigare det är fixat destå bättre. Därför sökte jag min ledighet för två veckor sedan. Hur lång tid kan det ta att godkänna en ledighet egentligen?

  Jag snackade med Manpower-Lynda i förrgår och hon sa att ledigheten låg på våran managers bord.
  Okej, då fixar hon väl det snart” tänkte jag. Idag kontaktade jag därför fröken manager för att se hur det gick med ledighetsansökan. ”Nä, det där sköter Manpower” svarade hon.

  ._o

  Okej… förvirringen är total vid det här laget, men jag slänger iväg en fråga till Lynda på Manpower för att se om hon fått tillbaka ledighetsansökan. ”Nej, den ska du ta med managern” svarar hon. Jag förklarar lugnt och sakligt att så inte är fallet – det är Manpower som sköter det där. Då går hon iväg från datorn och svarar sen inte under resteran av dagen! (evil)
  Jag behöver få min ledighet klar och jag behöver få mina emergencytaxpengar så att jag kan boka och fixa med tågluffen snart!

  Sen är jag påväg hem, då ringer Manpower-Anita (hon som hjälpte mig kontrollera emergencytaxen tidigare idag). Hon ringer för att kolla så jag fått mailet, hon frågar hur det går med jobbet, hon frågar hur jag trivs på Irland och om jag fått nånstans att bo. Helt utan förvarning påminner hon också mig om att ALLT är stängt imorgon, så ska man handla någon sprit bör man göra det idag :i
  Anita säger också åt mig att skicka alla papper till henne istället eftersom hon kan fixa så att allt är klart om 1,5-2 veckor. Vi snackar sen en snabbis och lägger på efter nån minut. Det är ett kort samtal, men det som består efter samtalet är minnet av den enorma kompetensskillnaden det finns mellan svenska- och irländska Manpoweranställda. Anita fixade problemet på 2 timmar, irländarna har inte fixat det på 14 dagar…

  Ett jävla U-land är vad Irland är ibland…”