Filmrecension

 • Betyg,  Bra saker,  Fantastiskt,  Filmrecension

  Scott Pilgrim VS. The World


  Har precis sett filmen Scott Pilgrim VS. The World och måste säga att jag är sjukt överraskad. Även om filmen har ett snitt strax över 8 i betyg på IMDB trodde jag inte jag skulle gilla filmen såpass mycket som jag gjorde.
  Filmen är en slags TV-spel/verklighetsfilm där Scott Pilgrim träffar en dam och måste besegra hennes 7 evil exes” för att kunna få henne. Alla som är födda på 80-talet och hade något slags intresse i TV-spel kommer älska hur presentationen i filmen är uppbyggd med Zelda: A Link to the Past-musik (w00t!), associationer till Super Mario och egentligen hela TV-spelskulturen.


  Jag vill verkligen inte spoila filmen överhuvudtaget, utan jag säger bara som såhär: se den! Den är fantastisk! Inception var en riktigt bra film men jag tycker Scott Pilgrim är minst lika bra – fast på ett annat sätt. Inception känns väldigt mycket ”seriösare” än Scott Pilgrim och väldigt mycket mer Hollywood, Scott Pilgrim känns mer nördigt cool.

  Wallace Wells: If you want something bad, you have to fight for it. Step up your game, Scott. Break out the L-word.
  Scott Pilgrim: Lesbian?
  Wallace Wells: The other L-word.
  Scott Pilgrim: …Lesbians?

  Det finns så många associationer jag vill plocka upp, så många fantastiska citat, sköna karaktärer och så sköna specialeffekter jag vill ta upp men jag låter bli. Dock måste jag nämna att fightingscenen med det röda svärdet i slutet är den ballaste fightingscenen jag någonsin sett. Jag vill också kunna slåss!

  Betyg på Scott Pilgrim VS. The World: 5

 • Filmrecension,  Jobba på Irland,  Vardagsliv

  Irland: Robin Hood-premiär


  Igår kikades Robin Hood på bio med ett antal pellejönsar från jobbet. Jag, Peo, Skäggjohan, Esa, Isgren, Amanda, Veronica, Sören och n00b-Fredrick var alla närvarade under denna premiärdag. Murat fick PMS under dagen, så han stannade hemma och gick och lade sig vid typ 18-tiden istället. Får peppa upp honom imorgon genom några stärkande ord istället (yes)

  Filmen ja, vi kan säga som så att Murre missade någonting när han inte var där. Han missade en svag känsla av besvikelse, en svettig biolokal och en halvsovande Isgren. Det var typ det. Filmen haussades (coolt ord) till en fyrpoängare av Aftonbladet, men jag kände mest en svag smak av besvikelse i munnen när jag sett klart den. Det hände egentligen inte så jättemycket i filmen samtidigt som jag tycker den var alldeles för lång. Sen fanns där ingen Scarlett Johansson som man kunde vila ögonen på heller. Lite av en besvikelse helt enkelt.
  Jag gillade dock slutet, och utan att spoila för mycket jag jag säga att jag aldrig sett ett slut som garanterat en uppföljare lika mycket som den här filmen. Sagan om Ringen släng dig i väggen – här snackar vi ännu mer obvious.


  Värt att nämna är annars det faktum att det faktiskt finns lösgodis på Irland! Inga sega råttor, inga Center, inga skumbananer, inga Mars, inga Ferraribilar och knappt nån sort som jag tycker om mer än stekta ägg-godisarna, men ändå finns det lösgodis.
  Priset däremot, det är horribelt. I Sverige ryggar man tillbaka när priset går över 8 kronor per hekto, här ligger hektopriset strax över priset på guld. 1,85 euro per hekto tar dom för det halvsunkiga godiset ._o Då saknas alltså alla dom vitala godissorterna man vill ha i en godispåse…
  Isgrens min visar tydligt hur besvikna vi var på priset. Ändå kunde man inte låta bli att köpa lite…
  Ovan nämnda snubbe somnade förövrigt under filmen också, något som säger lite om hur actionspäckad den stundtals var.

  Betyg på Robin Hood: 3