Ny mobil

 • Fantastiskt,  Ha-begär,  Ny mobil

  Sony Xperia S – Kantigt förpackad elegans

  Sony Ericssons mobiltelefoner har aldrig varit någonting jag riktigt gillat. Det har snarare varit tvärtom. Plastiga telefoner med dålig mjukvara och en uppdateringsfrekvens av mjukvaran som ligger i fas med hur ofta Blizzard släpper nya spel ungefär.
  Men efter två år med min älskade Nexus One kände jag att det var dags för nåt nytt. Trots att Nexus-telefonerna får uppdateringar direkt dom släpps och trots att det är den smartphonen som jag haft längst så vågade jag mig ut på nya vatten, och här kommer min berättelse om min nya kompis Sony Xperia S:

  Den största styrkan med telefonen är helt klart skärmen. Den har en upplösning på 720 x 1280 pixlar och skärmen är verkligen knivskarp. Som hardcorespelare av Angry Birds innebär detta framför allt att jag slipper problem med att reklamen i spelet stör spelandet, men även att det är en fröjd att bara sitta och stirra in i skärmen.
  Hårdvaran är jag annars inte så brydd om – klarar den Angry Birds så klarar den av allt annat jag vill kunna göra.

  Det som överraskade mig mest med telefonen var annars ljudet. Visst, jag är ingen audiofil som köper hörlurar för en halv månadslön och jag har vid enstaka tillfällen (host host) lyssnat på Rebecca Blacks låt Friday, men jag måste säga att skillnaden i ljudkvalitet mellan Nexusen och Xperian är överväldigande. Ljudet känns fylligare och renare” på något vis, även om ljudvolymen på Xperian är en liten besvikelse. Hur ska man kunna förstöra hörseln om ljudvolymen inte ens klarar av att skärma bort en griande irländsk knackerunge?


  Men om vi ska återgå till dom positiva sakerna så kan man helt klart räkna in designen där. Xperia S är den snyggaste telefonen på marknaden just nu om du frågar mig. Även materialmässigt hänger den med betydligt bättre än dom gamla plastbitarna Sony Ericsson levererade. Kantigt är det nya runda!
  Sony gjorde en bra grej när dom sparkade ut Ericsson ut företaget, helt klart.
  Notera även den galet vackra listen som finns nedanför hem-, bakåt- och menyknappen. Den lyser upp på ett löjligt vackert sätt när man håller på med telefonen.


  Men några negativa saker har jag hittat hittills, även om jag bara ägt telefonen i drygt 20 timmar.
  På-knappen som sitter på ovansidan av telefonen är placerad precis där den ska. Problemet är bara att hörlursuttaget är placerat precis bredvid vilket gör att hörlurssladden liksom vrids och lägger sig helt otroligt korkat rakt över knappen.
  Ljudknapparna sitter även dom sämre placerade än på Nexusen. Dom sitter mitt på sidan av telefonen vilket gör att du får svårt att ändra volym utan att knöla ner hela handen i fickan.

  Men överlag är Xperia S en riktig fullträff! Vill du ha en übersnygg telefon med en magisk skärm som är perfekt för att spela Angry Birds och samtidigt vara som din idol (mig) så köp den. Jag har svårt att se hur någon inte ska kunna gilla den.”

 • Fantastiskt,  Ny mobil

  Android Homscreen 2.0


  Jag ville så gärna se en iPhone 5 på Apples keynote här för några veckor sedan. Min trogna Nexus One har nu hängt med i snart två år och den har börjat kännas rätt tråkig på sista tiden och jag känner att jag nångång måste få tummen och och testa en iPhone.
  Men det blev ingen iPhone 5 utan istället släppte Apple en telefon för att öka sitt aktievärde ännu mer. Frasen Money talks” sjöngs ju AC/DC en gång i tiden och det är tyvärr den bittra sanningen.

  Men så började jag en dag fundera på vad jag gör med telefonen egentligen. Då kom jag fram till att jag spelar Angry Birds, sen surfar jag, jag lyssnar på Spotify och sen… gör jag inte så mycket mer med den.
  Den enda egentliga anledningen till att skaffa en ny telefon var för att kunna spela alla dom spelen som finns till iPhonen, men nu har jag istället köpt en Nintendo 3DS så nu känns inte ens den anledningen stor nog för att investera 5 000 kronor i en telefon…

  Men varför inte uppdatera insidan på telefonen istället då? Då skulle den kännas ny och fräsch ett tag till och kanske som om jag köpt en helt ny mobil! Nästan gratis också…

  Till min hjälp tog jag applikationerna Launcher Pro, Folder Organizer, WidgetLocker och Wallswitch, och ska jag vara ärlig måste jag säga att jag är riktigt nöjd med resultatet. Den gamla versionen som ni ser i början av inlägget var kaosartat horribel, den nya versionen är elegant på ett sätt som aldrig tidigare skådats.
  Framförallt Launcher Pro höjde hela upplevelsen av mobiltelefonen något enormt, tyvärr är det något man inte kan se på bild. Nu flyter Androids UI på som grädde ur ett gräddpaket istället för att smyghacka lite då och då. Och nedanför ser ni resultatet:

  Enkelt och elegant?

  *

  Innehåll
  Launcher: Launcher Pro
  Wallpaper: Stream of Light
  Widgets: Bankdroid och Simple Calendar
  Ikoner: Android Honeycomb icons och Senses kameraikon
  Låsskärm: WidgetLocker