• Jobba på Irland,  Vardagsliv

  Irland: Team/2-night out

  Bloggen närmar sig bloggdöden – länge leve bloggen!

  Eller nä, men jag har fan inte varit på blogguppdateringshumör i helgen. Jag har käkat Burger King, tvättat och gjort en massa okaustiska saker, så därför har bloggen fått lida.
  Annars var det en ”halva teamet”-night out i fredags. Rätt trevligt även om stället vi hamnade på (namnet någon?) var lika underhållande som våran lägenhet här ungefär [?]
  Har i alla fall skaffat mig två missions som jag ska genomföra här under Irlandsvistelsen nu. Båda är dock störthemliga eftersom ärlighet inte alltid är så passande i alla lägen.

  Några bilder från fredagen kommer dock. Medverkande under kvällen var:

  Dom tre småflickorna Bex, Alexandra och Elena. Om man ställer dom ovanpå varandra är dom ungefär 4 meter höga tillsammans. Tror inte en enda av dom är längre än 1,55 m. Skönt med några damer man kan se ner på iaf ;)


  Sen hade vi såklart med oss fjäskisen ”Ska jag peta näsan åt dig?”-Murat och allas våran snygg-Bante. Dessa två herrar verkade annars hitta varandra rätt bra under kvällen. Johannes kände att det blev svårt att sitta ner när hans tredje ben plötsligt inte kunde motstå herrarnas heta kärleksakt

  i soffan .


  Planerna inför kvällen var ju annars japansk mat och karaoke – två av dom värsta sakerna jag vet ungefär. Men gudarna log mot mig och bokade ALLA karaokebarer innan vi hann boka någon, så det blev inget falsksjungande den här kvällen (Murres kärleksballader när vi kommit hem sen räknas inte).
  Maten som käkades var en…. Bento Box? I alla fall var det en massa olika grejer från det japanska köket.
  Favoriten var dom där vita frasiga sakerna längst uppe till vänster. Jag har ingen aning om vad det var och ska jag vara rälig vill jag inte veta heller.
  Annars smakade sushin över förväntan faktiskt. Tidigare har jag avskytt den som pesten, men eftersom jag var så sjukt hungrig så smakade den riktigt gott.

  Betyg på sushi (om man är riiiiiiiiktigt hungrig): 4.1

  Det får bli mer sushi nåndag. 200 spänn för en måltid är ju skiiitbilligt (yes)[?]


  Allas våran favoritfinne (jag förloade den tävlingen :c) dominerade annars med ätpinnarna. Genom att äta två riskorn åt gången tömde han slutligen hela tallriken på mat. Han hade då fått i sig 10 riskorn och lika många pints med öl ungefär :i Starkt jobbar där Mr Tjernobyl ^^


  Murre var ju på jakt efter lammkött, så därför var det sexyeyes-mode: on för hans del.


  Efter lite sake var det sen dags att prova vingarna för första gången. Efter en inte alltför smidig ”Tjeare kexet, står du här och smular”-kommentar till arbetskollegan Cathrine blev situationen plötsligt väldigt pinsam…


  Johannes stod annars för kvällens roligaste grej när han bestämde sig för att han minsann skulle äta japansk soppa på restaurangen. Vi fick alla våran mat, och 2 minuter senare kom 4 servitörer bärandes på en enorm skål. Vi trodde det vara nån slags familjeportion Mr Kalmar 2010 hade fått, men så var inte fallet. Det var så absurt mycket mat i den där soppan att vi skrattade gott åt lille Johannes försök att äta upp allt :i


  Mot slutet av kvällen började annars Esa känna av dom 27 ölen han hällt i sig. Han såg minst sagt… sliten ut :i
  (Dammit, jag borde få en förfrågan av Aftonbladet om jag vill skriva för dom snart. Det finns INGEN som kan ta saker ur sitt sammanhang som jag :z)


  Vi avslutar med ett halva gruppen-foto. Jag har bestämt mig för att överkomma min ”foto på mig själv”-fobi, så därför ska jag försöka få upp något kort på mig själv ibland i alla fall.

  Dublin är underbart <3

 • Vardagsliv

  Irland: Onödigt vetande


  Jag känner att en svag känsla av galenskap börjar smyga fram. Jag har börjat avsky min gröna fula logga på bloggen ganska rejält nu. Jag tror faktiskt att jag känner för att mörda min gröna Turtlesgoomba nu när jag tänker efter…

  Annars fick jag mitt PPS-nummer idag. Det ska lämnas in till Manpower imorgon, sen kan dom skicka in det som behövs så att jag snart, efter en blankett kan kliva av emergency-skattandet.
  Jag lär väl få tillbaka sisådär 10 000 kronor ungefär och det känns ju rätt fint inför sommarens Eurotrip.

  Sen vill jag gratulera Conrad.se för att dom, efter nästan 3 månader, äntligen fick tummen ur och fixade mitt Playstation 3!
  Jag köpte mitt PS3 begagnat för 3 600 kronor i slutet av 2008. Igår fick jag pengarna tillbaka av Conrad.se eftersom Playstationet inte kunde lagas, men dett roliga var att jag fick 4 195 kronor tillbaka eftersom det var så mycket Playstationet kostade när det köptes.
  Alltså tjänade jag ungefär 500 kronor på att få spela igenom Uncharted, Uncharted 2, en massa NHL och lite annat kul innan PS3an gick sönder. Professionell TV-spelare – mitt framtida jobb?


  Den såg ut sådär när jag köpte den i butiken!

  Dom pengarna åker i alla fall även dom in på Eurotripkontot, så kassan börjar arta sig riktigt bra. Räknar man dom pengarna jag har just nu så är jag typ färdig inför resan redan:

  10 000 kr tillbaka från emergency-taxen
  11 500 kr på sparkontot just nu
  5 000 kr i plånboken/nattduksbordet
  8 000 kr som kommer i föyttpengar i April
  2 500 kr i en lönecheck som ligger på jobbet
  2 200 på pokerkontot
  900 kr som jag hittade på Betsafe (från Idoltippningen som aldrig blev av)
  = ~40 000 kronor

  Men nu har jag såklart lite utgifter också, bland annat hyran på 3 500-4 000 kr ungefär som ska betalas imorgon. Sen ska jag ju leva också… Men med tanke på att mitt mål var 35 000 kronor inför resan och att jag har… 16 veckolöner kvar att plocka ut så ligger jag rätt bra till. Satsar nog på 40 000 kr nu istället – extra pengar är aldrig fel.

  Imorgon blir det sushi och karaoke – två av dom sakerna jag avskyr mest av allt i hela världen. Jag kommer fan INTE att sjunga – kanske sträcker jag mig så långt att jag smakar en äcklig liten rå fiskbit i alla fall. Man måste ju bjuda på sig själv ibland [?] :@ :_