Close

Monthly Archives november 2009


T minus 11 timmar. Nervositeten börjar smyga sig på lite sådär smått. Imorgon gäller det, och även om jag vet att jag kommer få jobbet kan jag inte låta bli att vara lite orolig.
Dessutom har jag fuskat med pluggandet, så jag kan ingenting om IBM, jag kan knappt förklara mina arbetsuppgifter och jag kan absolut inte någonting om Irland. Iofs mittänker jag att det räcker med att låta bli att nämna mina behov av att smeka träd, min stora hobby (skalbaggar) och hur upphetsad jag blir av att åka tåg för att få jobbet.
Nej, men lite mer seriöst så har jag läst lite om folk som gjort samma sak som jag tänker göra, och så länge man är hyfsat seriös och positiv så verkar man få jobbet. Dessutom vet jag att min tidigare erfarenhet från Helpdesk ger mig ett schysst försprång.

Det har dock dykt upp ett litet problem. Just nu har jag ungefär (ungefär) 12 506 kronor på mitt konto, och damen jag pratade med i förrgår sa att man behöver ha med sig 1300-1500 euro för att klara sig. Att då ligga strax under den gränsen känns inte sådär megabra.
Nu är visserligen lillebror skyldig mig en tusenlapp, och sen tror jag Robin är skyldig mig 500, men det ger då 14 000 kr isf. Det är väl okej, men att betala en deposition på sin hyra (som ligger på typ 3500-5000 kr nånstans) ger direkt en dubbelhyra första månaden, sen ska flygbiljetten betalas också. Så det kan bli lite tajt.

Därför tänkte jag försöka övertala min käre mor att kanske ge mig min kommande Helpdesk-lön i förskott. Eller i alla fall en bit av den. Förhoppningsvis går det igenom… iofs måste jag berätta om allt det här först också, men det fixar jag i helgen eller nåt om intervjun går bra (lip)
Förresten mor, minns du att du lovade att köpa ut mig ur huset när jag flyttade? :z

Annars säger vi tummen upp för veckolöner. Man får lön varje vecka i Irland istället för en gång i månaden, det gillar vi (yes)