• Roadtrip 2011 (USA)

  USA – Resan över Atlanten


  Efter flera månaders planering, några timmars packning och en väldigt lång natt där vi höll oss vakna så var det äntligen dags för det vi väntat på så länge. Taxin hämtade upp oss imorse klockan 02:40 och tog oss till tåget som sen förde oss vidare till Arlanda.


  SJ dominerade som vanligt med att, från startstationen, vara 20 minuter sena… INNAN tåget ens gått. Skitföretag…


  Lillebror bjöd på en mycket fin sovställning, något han skulle visa sig kunna upprepa i stort sett på befallning. Har man inte sovit på 24+ timmar så blir man ju lätt lite trött.


  Hemsk väska. Min hemska väska… ._o Turkos är det nya rosa?…


  Tanken bakom att inte sova under sista natten hemma var den att flyget gick från Arlanda klockan 10:15 vilket är 03:15 Chicago-tid. Om vi då kunde sova oss genom dom n-i-o flygtimmarna skulle vi få precis en lagom natts sömn samtidigt som vi skulle kunna smyga in dygnet rätt så fint utan någon som helst jetlag.
  Nu visade det sig dock att den där jävla kartan dom hade på flyget inte alls var skalenlig och när vi på en timmes flygning över Grönland hade rört oss ungefär en centimeter på kartan så höll jag på att bryta ihop. Det var så jäääävla tråkigt att sitta i den där stolen och inte kunna sova att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
  Man var inte pigg nog för att kunna läsa men samtidigt var man inte trött nog för att kunna sova heller så man hamnade i nåt slags zombietillstånd. Det ogillades starkt och jag svor och lovade mig själv att ta båten hem istället för att flyga när vi lämnar USA. Hellre jobba på en krabbfiskebåt och dra in 200 000 dollar på en vecka än att sitta nio timmar i en sketen SAS-stol igen…

  Dessutom ska jag heller aldrig mer titta på flygplanets position om det går i framtiden. Och jag ska tejpa silvertejp över mobilskärm och klocka så jag inte har någon uppfattning av tiden. Fatta hur jobbigt det var att ha suttit och trökat på flygplanet i flera timmar för att sen sova jättemånga timmar på flyget och inse att man minsann inte spenderat mer än tre av nio flygtimmar ombord ännu. Moraldödare deluxe där.

  Annars kan jag rapportera att vi under drygt nio timmars flygtid transporterade oss ungefär 600 mil mellan Arlanda och O'hare i Chicago. Vi kommer bila nästan det dubbla när vi är här i två månader… Känns en aning överoptimistiskt efter den här hemska upplevelsen :i

  När vi landat fick jag inte fotografera någon av pass- och säkerhetskontrollerna eftersom jag mest inte vågade. Vem vill bli stämplad som skäggig terrorist när man inte ens har skägg liksom?
  Kontrollerna gick dock bra och jag fick faktiskt inte frågan Busniess or pleasure” utan den sketna gränsvakten frågade istället ”What are you doing here?”. Brainfreeze på mig eftersom man inte kan svara ”pleasure” på en sån sak, så jag fick lite smått nervöst förklara för henne att jag faktiskt tänkt bila genom landet och inte göra någonting dumt mot Amerika. Hon nöjde sig med svaret och släppte in mig.

  Saker att göra innan man dör:
  [ll=1]Besöka USA[/ll]


  Chicagos näst ballaste sak. En toalett… Dom verkar ha en fruktansvärd stjärtbacillskräck här så dom har sett till att uppfinna The miljöförstörartoalett 2000 extra ultra här. Man kommer in på toa, sen finns det en instruktion om hur toan fungerar.
  Först håller man handen över det gröna mitt på toan där. Då liksom snurrar toasitsen runt och matar ut ny plast som täcker stolskanten (bra om nån pinkat på ringen t.ex!) samt ”äter upp” den gamla plasten. Sen kan man helt enkelt sätta sig och göra sitt. När man sen är klar spolar man och går ut från båset utan en enda rumbbacill från någon annan människa attachad till sin bakdel. Mycket elegant och finurligt, men ack så onödigt mot miljön.


  Dagens första USA-måltid. Vi frågade en säkerhetsvakt om det fanns nåt vettigt ställe att käka på och hon hänvisade oss till Eddie Rockets brorson Johnny Rockets som låg en bit bort i terminal två på O'Hares flygplats.
  Flygplatsen är förövrigt världens näst största flygplats sett till antalet resenärer, men den känns faktiskt inte riktigt så stor om ni frågar mig…

  Och vart fan är alla heta damer? :<

  Smoke House Burger med pommes och en enliters cola som var fylld till 65% med vatten. Statens sätt att försöka få sina invånare att börja banta kanske?
  Hamburgaren var väl helt okej men knappast något fynd. Menyn kostade 12,37 dollar vilket väl blir ungefär 75 kronor och får ses som en aning dyrt, även med svenska mått sett.
  Hamburgaren var rätt lagomt torr/geggig och baconet smakade suveränt men det var liksom någonting som saknades på något vis… Den hade liksom ingen själ och var bara tråkig. Sen kände jag ingen BBQ-smak över huvud taget… Betyget höjs ändå en aning eftersom jag var så jäkla hungrig att jag höll på att dö.

  Betyg på Jonnie Rockets Smoke House Burger: 3


  Jurassic Park fast på flygplatsen. Vette fasiken varför dom hade ett såpass stort dinosaurieskelett stående mitt i terminal ett…

  Dom borde fokuserat på att skaffa fram lite fler eluttag till världens näst största flygplats istället för att ställa dit ett enormt dinosaurieskelett… Det är en enorm brist på uttag och vi hade tur som hittade ett bås med laddningsplatser när vi gick iväg en ganska bra bit från våran ordinarie terminal. Det går väl typ 150 personer per eluttag härinne ungefär vilket känns väldigt mycket mer Afrika än USA om jag ska vara ärlig…. :_


  Chicagos ballaste sak! Chicago Blackhawks-sportbaren var episk och sjukt vacker. Vi var aldrig in men vad är det man säger? Det är utsidan som räknas :z

  Kan förövrigt rapportera att mina skor nu luktar som ett ton döda fiskar som fått ligga och jäsa i en tunna med koavföring i en och en halv vecka ungefär. Fy fabian vad skorna luktar :n Imorgon blir det till att införskaffa GPS, mobilabbonemang och skor om vi hinner med allt. Beror lite på när vi landar i San Diego inatt (23:12 lokal tid, 6:12 svensk tid) och när vi får tag i bilen. Och hur trötta vi är imorgon med tanke på att vi kommer ha sovit ungefär 5-6 timmar under dom senaste 48 timmarna när vi landar i San Diego om några timmar…

 • Fantastiskt,  Positivt,  Roadtrip 2011 (USA)

  USA – Nu kör vi!


  Ett år av förberedelser, en väska packad med diverse, en ryggsäck med handbagage och en USA-manual på 1206 sidor. Det är allt som behövs.
  Om en timme kommer taxin och hämtar oss för färden mot tågstationen och sen vidare till Arlanda. Jag är supertrött och har inte sovit på hela natten, mest för att vi ska kunna sova på planet och somna i hyfsad tid när vi kommer till San Diego.

  Vi anländer i San Diego 23:12 på tisdagen lokal tid vilket blir 06:12 svensk tid, eller om ni så vill 05:12 irländsk tid. Där blir det till att hämta ut våran medium SUV” för vidare färd bort till motellet vi har bokat.
  Det där är dock nästan 24 timmar bort så jag ska nu försöka packa mitt handbagage, se till så att vi har med oss alla papper och sen försöka hålla mig vaken hela tågresan till Arlanda. Vi får se hur det går…”