Programtips

 • Bra saker,  Programtips

  Salling Clicker


  Varför är det så att alla små, men ändå genialiska, program helt saknar logo? Det blir så jobbigt när man ska tipsa om ett bra program och man får lov att lägga en ful bild på ett fönster som förstabild i inlägget :_

  Nåväl, idag vill jag hylla programmet Salling Clicker. Det är ett program som gör att du kan styra din dator med endast din mobiltelefon! Har du touchskärm kan du dra med fingret på mobilens skärm och då rör sig datorskärmens pekare likadant – genialt! Är du en grottmänniska och saknar touchskärm så fungerar det ändå att röra pekaren med hjälp av knapptangenterna på telefonen.
  Sen finns det ytterliggare scripts för att styra vissa program direkt, t.ex. VLC, Windows Media Player, Winamp med flera.
  Du kopplar upp dig till datorn med hjälp av ditt trådlösa nätverk som du förhoppningsvis har i huset. Då kan du styra datorn som står nere i källaren direkt från övervåningen, så räckvidden är mer än tillräcklig (yes) Skulle du nu även här vara en grottmänniska och sakna trådlöst nätverk kan du ansluta till datorn via Bluetooth om du har det på datorn.

  Programmet fungerar till alla Nokia och Sony Ericsson, ja alla telefoner med Windows Mobile eller Symbian på. Sen är även en version för Android 2.0 påväg om jag förstått det rätt. Det finns även en java-version av programmet som bör fungera på alla nyare telefoner.

  Programmet finns att köpa på Salling Clickers hemsida för 23.95 dollar. Är du en snål jävel så finns det gratis hos Piratbukten.

  Betyg på Salling Clicker: 4.5

 • Bra saker,  Programtips

  Evillyrics


  Vad har hänt!? Har bloggen blivit infekterad av ett virus? Varför är det en ful ruta mitt i där?
  Lugn och fin. Jag tänkte posta ett litet tips här och nu.

  Jag är helt inkompetent när det kommer till musik. Eller, jag kan spela dom första 20 sekunderna av Für Elise

  (med en hand då, inte kompa och grejs). Sen har jag världens bästa musiksmak också, men mycket mer än så kan jag inte när det kommer till musik. Jag kan inte spela gitarr för fem öre, jag kan inte spela trummor (koordinationsförmågan ligger på samma nivå som en nyfödd bebis ungefär) och jag kan absolut, absolut, inte sjunga. Alls. Överhuvudtaget.

  Det hindrar mig dock inte från att sjunga. Högt och illa. Att slå på musiken på volym 23 i bilen och sen bara gorma som en dåre är underbart kul, ja nästan lite avslappnande. Jag kan tänka mig att om ni någonsin blivit ikappkörd av en Nissan-Ferrari så har det suttit en ung man som mimar till musiken i förarsätet. Eller, ni hör nog musiken in i eran bil isf :@

  Dock sjunger jag ALDRIG när det är folk i närheten ”på riktigt”. Det är pinsamt. Att sitta i bilen med lillebror och sjunga tillsammans med honom går absolut inte. Det finns en psykisk spärr för hur långt tråk-Kausti är villig att gå.

  Nu har jag ordbajsat lite för att få ihop ett inlägg, bra jobbat Kausti! Jag gillar förövrigt att referera till mig själv i tredje person. Det är häftigt. Lite som att jag är Kausti och Zlatan är Zlatan. Vi är typ exakt likadana. Coolt.

  Fokus.

  Anledningen till att jag skapade det här inlägget (och infogade den där konstiga bilden i början) är att jag gillar att sjunga framför datorn. Gärna till extremt nya låtar som jag precis… öh… köpt på internet.
  I alla fall så krävs det en viktig sak för att kunna sjunga till en låt. Nej, inte en sångröst, det klarar man sig utan.

  Det jag syftar på är såklart låttexten till låten. Att sjunga till en ny låt UTAN att ha texten är ungefär som att köra bil utan ratt. Det kan säkert gå att hålla sig på vägen ett tag om man har extrem tur, men snart kraschar man. Hårt.
  Så, låt säga att jag har en låt på min dator som jag vill sjunga med i men inte kan texten på. Då måste jag gå in på Google, söka reda på låttexten, gå in på sidan, och sen kan jag sjunga. När nästa låt sen kommer måste jag göra samma sak igen. Det är drygt.

  Därför finns det ett program som gör att du slipper göra allt det där. Programmet heter Evillyrics och var fantastiskt. Det hämtade hem låttexterna automatiskt såfort man slog på låten <3
  Dock fungerar programmet sämre idag, vissa låtar hittas inte alls t.ex. Men Evillyrics fungerar i alla fall stundtals, och då är det fantastiskt.

  Därför rekommenderar jag alla att ladda hem programmet och testa det. Ni kommer inte ångra er.

  Ni kan tacka för tipset nedanför till höger där ;)

  Edit: För att programmet ska fungera kan ni behöva uppdatera filtret. Klicka på kugghjulet i menyraden, sen väljer ni avancerat. En bit ner på rutan finns det nu ”Uppdateringar”, klicka på knappen uppdatera där, och starta sen om programmet så ska det fungera.