Sällskapsspel

 • Sällskapsspel,  Vardagsliv

  Dunken

  Fridunk!

  Kvällen har spenderats på Forssaängskolan där jag för en timme sänkte min ålder från uråldriga 23 år till lite mer acceptabla 7. Jag, Tatta, Linda, Svensson och lillebror lekte Dunken på skolgården fastän det var kolsvart ute.
  Dunken går ut på att en person är… eh…. heter det dunkare? Dunken? The Dunker? Dunkare! Vi kallar denna personen för Michael Jordan istället.
  En person är Michael Jordan och han (eller hon ._o) ska vakta dunkstället. Dunkstället kan vara t.ex. ett träd, en stolpe eller någonting helt annat. Målet är att man ska gömma sig för Michael Jordan, och om man kan ta sig fram till dunkstället och slå handen på det innan Michael Jordan så har man klarat sig och slipper vara dunkare i nästa omgång.
  Hinner däremot Jordan se dig och sen ”dunka” dig så står du först i kö för att bli Michael Jordan i nästa omgång. Man kan dock räddas om den som är sist kvar springer fram till dunkstället och fridunkar alla innan Michael Jordan hinner dit.
  :n Det där kan vara den sämsta förklaringen jag någonsin hört…

  Nåja, jag tänkte i alla fall ta och skriva en sammanfattning av alla deltagarnas Dunken-skills:

  Lillebror

  Styrkor: Springer hyfsat snabbt. Är spinkig nog att gömma sig bakom en lyktstolpe. Har på sig både svart jacka och mössa
  Svagheter: Springer som om han har bajsat i byxan. Har inte mobilen på ljudlöst

  Tatta

  Styrkor: Är osynlig. Kan hålla masken. Har på sig helt svarta kläder
  Svagheter: Måste alltid gömma sig med Linda

  Svensson

  Styrkor: Är enorm och kan därför lätt misstas för ett hus. Springer hyfsat snabbt. Fegar aldrig när han är Michael Jordan
  Svagheter: Har en ful keps

  Linda

  Styrkor: Svarta kläder. Kör kamikaze-stilen (läs mer nedan) om det behövs för att rädda sina kompisar
  Svagheter: Ligger hellre kvar på marken och skrattar än försöker springa när hon blivit upptäckt. Måste av någon anledning nästan jämt hålla ihop med Tatta

  Kausti

  Styrkor: Smartast i gänget (ingen större bedrift iofs)
  Svagheter: Hade en vit jacka på sig. Var väl optimistisk i avståndsbedömningen. Är nog både döv och blind

  Såhär i efterhand kan vi annars notera några saker. Dels det att min förkylning knappast blev bättre av att sitta still bakom ett litet rött hus när det var minus 47 grader ute. Sen kan vi notera att hårtorken nog är tidernas bästa uppfinning. Det tog mig 10 minuter att få händerna varma nog att kunna skriva det här inlägget MED hårtorken, tänk om jag inte hade haft den :n

 • Ceder,  Jake,  Kameradump,  Lillebror,  Mums,  Sällskapsspel,  Små funderingar

  Kameradump igen

  Sitter här och drömmer mig tillbaka till London och Nickelbackkonserten. Jag har inte orkat läsa igenom hela resan sen jag skrev den, men jag tog mig faktiskt i kragen och gjorde det nu. Skapligt pinsamt vad många stavfel det finns i dom där 5 inläggen :n Chris Robertson är förövrigt fortfarande sjukt bra.

  Bloggen har haltat lite dom senaste dagarna. Jag har faktiskt haft väldigt mycket att göra av någon konstig anledning. Så för att kunna komma ikapp gör jag det enkelt för mig, jag slänger upp en ny kameradump:


  Dom senaste dagarna har spenderats med Per Ceder, Jake, sällskapsspel och lite golf. På bilden ser vi Perras underbara parkering vid Ica Maxi.
  Perra kan verkligen inte köra bil, och jag misstänker starkt att han kommer avliva någon med sin vita Volvomissil någon gång i framtiden :i
  Anledningen till att vi var in på Ica Maxi var för att vi skulle göra hemmagjorda hamburgare. När vi anlände till bröddisken så var chocken total – det fanns inga hamburgerbröd…


  … Så vi fick lov att åka förbi Konsum för en gångs skull. Där fick vi tag i dom två sista förpackningarna med hamburgerbröd. Hamburgarna blev förövrigt riktigt lyckade.
  Efter hamburgarna begav vi oss hem till Tatjana för att spela Rappakalja.


  (Jakes underbart påhittade beskrivning av vad filmen ”Plåster på såren” handlar om :i)
  Spelet fungerar såhär: Spelledaren läser upp ett ord/en filmtitel/en förkortning/ett namn och sen ska alla spelarna hitta på en förklaring till vad detta ord betyder.
  Låt säga att vi har ordet ”Linga” och att vi är fyra personer som spelar (Anna, Bert, Calle och David). Då skriver alla ner en förklaring till vad ordet betyder, typ:

  Anna skriver ”En finsk hundras som lever på loppor”
  Bert skriver ”En sorts vin som görs av rödbruna äpplen”
  Calle skriver ”En australiensisk version av slangbellan”
  David skriver ”Det franska ordet för sylt”
  Rätt svar är ”Uråldrigt föremål för religiös dyrkan i Indien”

  Sen gissar Anna på Berts alternativ. Calle, Bert och David gissar på rätt alternativ. Då får Calle och David gå ett steg framåt eftersom dom gissade rätt. Bert får gå två steg eftersom han gissade rätt samtidigt som Anna gissade på hans alternativ. Anna får inte gå alls eftersom hon gissade fel och ingen gissade på hennes alternativ.
  Nåja, ni förstår säkert ingenting. Roligt är det i alla fall :b


  Rappakalja spelades i förrgår och igår spelade vi istället Monopol. Jake började bra och köpte på sig många gator, men när han hamnade på mitt hotell på Norrmalmstorg var han nästan rökt. 20 kronor och en gata hade han kvar efter det besöket. Ganska snart gick han dock i konkurs. Jag följde tätt efter (jag hamnade på alla andra tråkiga hotell samtidigt som ALLA missade mina). Vann gjorde Victor… eller var det Tatta? :w


  Viktig information: Mamma är på semester! Alltså har jag och lillebror huset för oss själva. Detta gör att man kan sitta med fötterna på bordet utan att någon ska klaga. Man kan också lämna disk överallt och trampa inomhus med skorna på. Underbart.


  Bra frükost: Müsli (med russin, annanas, banan och annat gott) och bananyoghurt. Jäklar vad länge man stod sig på detta. Måste börja äta det där innan jag går till jobbet sen.
  Betyg på müslifrukosten: [!][!][!][!][!2]


  Jag gjorde också ett genialt inköp när jag köpte brieost och kex igår. Fruktansvärt gott <3 Jag, lillebror och hans tant satt och kollade (nåja, tanten hon sov) på How I Met Your Mother och åt kex med den nyinköpta osten på. Förvånansvärt gott. Jag tar ett betyg till:
  Betyg på kex + brieost: [!][!][!][!][!/]


  Sen har det såklart golfats också. Lillebror lyckades med bedriften att fixa världens största nedslagsmärke 2 cm framför peggen på tee (utslagsplatsen) :i Mycket imponerande.
  Om han räknade med slaget i sin score? Nope [?]


  Jag har länge klagat på att golfhålen är för små. Detta verkar hålla på att åtgärdas just nu. Hål som är 50×50 cm känns lite mer överkomliga om ni frågar mig.


  Sen har jag och Jake klarat ut Super Mario 3 också. Fast det där som är på bilden är Medväga-hjortronsås på vaniljglass. Riktigt gott :)


  Lägg märke till att Gandalf tydligen är med i Super Mario. Det är han som sitter där i stolen. Knäppt att man måste rädda honom eftersom Bowser har förtrollat honom ._o Borde inte Gandalf

  kunna klara sig själv? :s


  Den kanske drygaste banan på spelet – pansarvagnsbanan. Kanoner överallt, banan rör sig skitsegt och den är bara sådär megatråkigt tråkig. Buu för den.
  Betyg på pansarvagnsbanan: [!2][!/][!/][!/][!/]


  Jag fick såklart lov att spöa dummingen Bowser själv eftersom Jake bangade och självdog halvvägs inne i slottet. Såklart klarade jag av detta utan problem….


  … och jag fick således också prinsessan. Hon var överlycklig, och vi levde lyckliga i alla våra dagar. Tills hon hittade nån annan att vara otrogen med i 2 år innan hon tokdumpade mig [?]
  Nej, nu ska jag inte vara sådär småbitter. Jag ska sova. Klockan är 05:15, och jag ska golfa med Jake om 12 timmar på Säters Golfbana. Galet laddad inför det faktiskt. Jag avslutar inlägget med en klassiker: