Close

Monthly Archives mars 2011


Jag kan inte sluta att titta på den här fantastiska bilden som togs av rymdfarkosten Messenger för två veckor sen ungefär. Den är uppskickad av NASA och dess enda uppgift är att transportera sig bort till månen för att ta bilder på solens närmsta granne – Merkurius. Allt detta till den nätta kostnaden av 446 miljoner dollar.

Om det var värt det? När jag tänker efter så är det såklart helt vansinnigt, men såfort jag stirrar på den där bilden i mer än tre sekunder så ändrar jag mig direkt. Klart den var värd en skitsumma som 500 miljoner dollar! Eller kanske inte, men bilden är megasupergrym!
Jag kan se framför mig hur enorma asteroider slår ner gång på gång på den stackars planeten och där bildar dom mycket vackra kratrarna som syns på bilden. Jag får lite ligga och titta upp på natthimlen en vinternatt”-känsla och man får lite perspektiv på hur liten man själv faktiskt är.
Kommer ihåg att jag fick en video av Esa som mycket väl visar hur obetydliga vi människor är här i universum, ska se om jag kan hitta den…

Jo, här
är den.”