Close

Category Archives Guayaquil, Lima och Cusco

DropboxChooserAPI_DSCN0037
Gårdagen var ju rätt sunkig, men vi hann i alla fall shoppa rätt mycket. Nån tröst i eländet. Jag köpte på mig en massa grejer, på bilden ser ni mig prova varenda grej som inköpts. En mycket fräsch inkamössa, ett par riktigt äkta Ray Ban-glasögon, min North Face-jacka och mina mycket vackra inkahandskar. Totalt betalade jag dryga 260 kronor för allt. Inte illa.

Fem av fem moderna Ingemar Stenmark i betyg på dom nya grejerna!

DropboxChooserAPI_DSCN0043
Marlene köpte även hon en ny ryggsäck, för drygt 70 spänn. Mycket elegant.

DropboxChooserAPI_DSCN0046
Annars har vi dom senaste dagarna spenderat mycket tid med att bara göra ingenting. Staden är som sagt rätt pruttig men man får göra det bästa av situationen.

DropboxChooserAPI_DSCN0054
Så vi bokade en tågbiljett härifrån. Vi har nu nämligen bokat Machu Picchu! Vi har bokat inträde till Machu Picchu den 26:e (i övermorgon) och tågresa tur och retur till staden Aguas Calientes som ligger 20 minuters bussresa från Machu Picchu. Totalt gick tågresan tur och retur på 110 dollar per person och inträdet till Machu Picchu på drygt 40 dollar per person. Sen tillkommer lite boende, guider med mera när vi kommer dit men det tar vi då.

DropboxChooserAPI_DSCN0078
Sen har vi även hunnit prova att äta en massa konstigheter också. Här ser ni alpacka, ni vet det där djuret som ser ut som en blandning mellan ett lamm och en dromedar utan puckel. Smakade lite som en tjockare, och överstekt, lövbiff ungefär. Helt okej, men ingenting smaklökarna jublade över.

Alpacka som maträtt får 3 av 5 koblajor i betyg.

DropboxChooserAPI_DSCN0069
Sen provade vi så klart även helstekt marsvin. Ser riktigt skojigt ut när det kommer in på bordet, eller som Marlene säger det ”Nej… nej… jag går härifrån…”.
Marsvinet smakade ungefär som kyckling, men mest tänkte man på hur bökigt det var att äta eländet. Skinnet var lite väl hårt dock, typ som en blandning mellan kycklingskinn och en riktigt kall banana skids ungefär. Svårt att äta och inte sådär jättenajs. Sen var det inte så jättemycket mat på marsvinet vilket gjorde att man nog tappade mer energi än vad man fick i sig när man åt det. Men absolut kul att prova.

Marsvin som maträtt får 2 av 5 Tom och Jerry i betyg.

Marsvin som ”kul grej att ha provat” får 4,3 av 5 ”Blue Mountain State”-avsnitt i betyg.

Annars finns inte så mycket mer att rapportera. Vi har tagit oss igenom dom första dagarnas höjdomställning så nu klarar vi faktiskt av att gå uppför trappor utan att flåsa som om vi vägde 278 kilo per person. Vi avvaktar nu mest morgondagens resa till Aguas Calientes för att i övermorgon äntligen få se det enda av värde som den här regionen i Peru har att erbjuda – Machu Picchu!