Guayaquil, Lima och Cusco,  Sydamerika 2016

Cusco – Mobilen stulen, billigt krimskrams och en riktig skitstad

Jag får erkänna att Cusco är rätt mysigt i sina bästa stunder, men jag har ända sen vi kom hit fått en sån där ”olustig” känsla av staden. Det är svårt att sätta fingret på det, men jag börjar mer och mer ogilla stan. Det springer lösa hundar överallt, det är helt sinnessjukt mycket trafik och man ska undvika att gå hem sent på kvällarna eftersom rånrisken är överhängande. Marlene blev även kallad någonting i stil med ”Sexy Lennart” av en peruansk fyllskalle vilket väl var rätt humoristiskt, men ändå kände man sig lite otrygg när han började raggla efter oss och pratade (lite väl högt) med oss.

DropboxChooserAPI_cusco-market
Vi fortsatte sen ner till en av krimskrams-marknaderna som dom har här, och allt var verkligen superbilligt där. Marlene köpte en riktigt välgjord rosa/lila/vit ryggsäck med Inka-mönster för drygt 65 kronor, vi köpte även några mörka chokladkakor för dryga 10 kronor per styck.

Efter det rullade vi ner till en annan, lite oklar, marknad där det såldes piratkopior, elektronik, jackor, barnleksaker, väskor och gud vet allt. Stället påminde lite om ”Storage Wars” på Discovery Channel då det bara var en massa små bås som var fullproppade med alla möjliga pryttlar. Rätt kul att traska runt och se på sakerna, som förövtigt var superbilliga, och jag köpte mig en fejk North Face-jacka i rätt bra kvalitet för 50 soles, motsvarande 130 svenska kronor. Den lär funka fint till att hålla värmen här under dom arktiska kvällarna.

Ni kanske märker att bildunderlaget för det här inlägget är en aning bristfälligt, men det kommer sig av att jag helt helt enkelt blivit ficktjuvad på min mobil. Så nu har vi både klantat bort digitalkameran och blivit besudlade av invidider av det tjuvaktigare slaget.
Jag gick med mobilen i vänsterfickan, och hade även handen i samma ficka för att ingen skulle kunna komma åt den. Men då var det nån jävel som spottade mig i nacken varpå jag så klart drar upp handen för att titta vad det var och vips så var mobilen borta.

Aja, det är som det är. Cusco är en skitstad som endast lever och frodas för att Machu Picchu finns i närheten. Man får väl gilla läget antar jag. Vi har ännu inte hunnit boka resan till Machu Picchu eftersom det är söndag idag och allt är stängt, men vi siktar på att göra det imorgon istället.



Betygsätt inlägget:
[Total: 1 Average: 4]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *