Guayaquil, Lima och Cusco,  Sydamerika 2016

Cusco – Kameran som försvann och svenskt novemberväder i Sydamerika

DropboxChooserAPI_DSC_0201
Thåström släppte för en sisådär 245 år sedan en låt med titeln ”Fan fan fan”. Den symboliserar den första dagen vi haft i Cusco rätt bra. Jag lyckades nämligen med konststycket att kliva ur taxin ikväll utan att ta med mig kameran. Marlene, som satt på andra sidan i baksätet lyckades sen även hon, på något omvänt ”Prinsessan på ärten”-aktigt sätt hoppa över kameran utan att märka att den låg kvar där.

Så taxin körde iväg med kameran i baksätet, och vi lär antagligen aldrig mer se den igen. Perfekt att inte ha någon kamera när man precis tagit sig till staden som ligger precis innan Machu Picchu på resvägen…

DropboxChooserAPI_DSC_0204
Så vi får hålla oss till mobilbilderna jag har kvar från Cusco istället. Staden är rätt mysig, men det är alldeles för mycket biltrafik här. Helt sinnessjukt vad mycket bilar det är, och jag undrar stundtals om det är som så att det finns fler bilar än invånare i den här staden.

Men vi har i alla fall hunnit se nån slags skolavslutningskarnevalsliknande grej som bjöd på massa dans, färger och var rätt spännande att titta på. Det påminde lite om en peruansk variant av Pridefestivalen, men alla var påklädda och dom rabiata feministerna lyste med sin frånvaro.

DropboxChooserAPI_DSC_0209
Hotellet vi bor på är riktigt fräscht, om än lite väl gult va?

Höjdskillnaden mellan Lima, där vi flög ifrån, och Cusco är annars en bra bit över 3 000 meter. Lima ligger i stort sett på havsnivån, Cusco ligger 3 300 meter över havet. Och man känner verkligen av det där, luften här uppe är så sjukt tunn! Marlene kunde knappt sova inatt eftersom hon inte fick tillräckligt med luft när hon andades normalt när hon sov och även jag hade samma problem i några timmar innan jag slutligen kunde somna ordentligt.

DropboxChooserAPI_DSC_0211
Men någonting som förvånade mig ännu mer är hur kallt det är här. Maxtemperaturen nåddes vid 14-tiden igår då det var imponerande 19 grader varmt, men inatt var det tydligen 3 ynka plusgrader vilket kändes av inne på hotellrummet, och framför allt inne på toaletten där golvet mer kändes som en ishockeyrink än ett kakelgolv.

DropboxChooserAPI_DSC_0218
Så vi har tittat lite på att shoppa efter lite extra kläder nu när vi kommit hit. Dom säljer fejkjackor från North Face för drygt 250 spänn vilket bör hjälpa oss att ta oss igenom dom arktiska kvällarna som Cusco bjuder på.

DropboxChooserAPI_DSC_0221
Vi har även försökt få tag i en ny kamera här i stan, någonting som visat sig betydligt svårare än förväntat. Nikon har en officiell butik här, men den var stängd när vi var dit. Annars säljs det så klart fejkkameror av samma märke i turistbutikerna också men det känns inte så där superintressant om man säger så…

Nu har vi tänkt försöka oss på att boka Machu Picchu, och efter att ha pratat med två olika turistbyråer så verkar priset hamna kring 240 dollar per person om man vill boka Machu Picchu i sista minuten. Vi tänker dock inte vandra upp dit, vi klarar för fasiken knappt av att gå från hotellet till närmaste restaurang här i stan – och då är det ändå bara nedför dit. Vi tar istället tåget till Aguas Calientes, sen bussen därifrån och upp till Machu Picchu.

Men först måste vi försöka få loss en kamera nånstans ifrån. Håll tummarna för att vi lyckas!Betygsätt inlägget:
[Total: 1 Average: 4]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *