Guayaquil, Lima och Cusco,  Sydamerika 2016

Lima – Här serveras olagligheter vid hotellfrukosten, vi kikar ett mycket pampigt vaktbyte och Lima levererar gudomliga maträtter

dsc_0181
Lima bjuder på den ena överraskningen efter den andra. Hotellet serverar coca-te till frukost, och såvitt jag kunnat läsa mig till är det teet narkotikaklasssat i Sverige. Ingenting vi vågat prova med andra ord.

DropboxChooserAPI_DSC_0182
Idag spenderade vi dagen med att traska runt i Lima, titta på vaktbytet och lite annat smått och gott. Lima är dock en rätt trött stad, som förutom kuststräckan inte erbjuder speciellt mycket intressant.

DropboxChooserAPI_DSC_0195
Dom har några torg också, men ingenting som gör staden värd att besöka om du frågar mig.

Men maten däremot, herre min skapare vilken bra mat dom har här i Peru. Ecuador hade en riktigt trist matkultur där man serverade typ kyckling, ris och pommes som en rätt. Allt utan sås. Torrt som en knäckebrödsmacka i öknen.

DropboxChooserAPI_cheviche-lima-tanta
Lima levererar däremot helt sinnessjukt bra på matfronten. Vi provade ceviche här och det var riktigt fräscht, men framför allt vällagat. Varenda restaurang vi har provat hittills har serverat mat som varit genomgående vällagad, välkomponerad och ”snygg” (om nu mat kan vara det).

DropboxChooserAPI_DSC_0196
Efterrättsbordet på restaurangen Tanta gick inte av för hackor heller kan jag säga. Dom bar ut en av varje efterrätt på en bricka så fick man välja vad man ville ha. Mycket bra!

DropboxChooserAPI_DSC_0198
Men nu har vi bokat flygresa från Lima till Cusco imorgon, så på återseende då!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *