Tennis

 • Jobba på Irland,  Tennis,  Vardagsliv

  Irländska tennismästerskapen


  Idag var det äntligen dags. Tennisracket hade införskaffats, psykningarna hade pågått i flera dagar, planeringen var komplett och idag skulle Irlands svar på Wimbledon avgöras. På banan stod två giganter och tillika två av dom största stjärnorna som någonsin skådats på den gröna ön.

  Irland då, inte Grönland…

  Inför matchen hade båda spelarnas alla för och nackdelar såklart kartlagts in i det oändliga och tack vare mina kontakter på Aftonbladet har jag kommit över deras ranking av dom båda tennisgudarna:

  Oscar Hilleskär-Westling-Federer

  Räknas med sina 20 år fortfarande som barnspelare. Har ett enastående CV där han bland annat kan skryta om att vara landslagsman i datorspelet Counter-Strike Source, han är en före detta talang inom handbollen, han har 7,3 i handicap i golf och han har tränats i tennisens ädla konst av den trefaldiga ATP-vinnaren Joachim Pim Pim Johansson

  . Skrytfaktorn över den här juniorens CV vet inga gränser och enligt envisa rykten ska hans motspelares avundsjuka vara påtaglig, speciellt när det kommer till den där sista punkten.
  Oscar har, enligt egen utsago, även servat bollar hastigheter i upp till 180 km/h – innan hans högeraxel bestämde sig för att sabba hela hans sportkarriär.

  Slagkontroll: Kan sikta och nästan få bollen dit han siktar också.
  Slagstyrka: Med hel axel ska han tydligen slå lite hårdare än Serena Williams. Hon är förövrigt rätt ful…
  Serve: Ojämnare än BPs aktie
  Snabbhet: Sa upp sig från jobbet efter att ha jobbat där i 1,5 månad, det måste väl ge ganska höga poäng?
  Entusiasm: Tillbakadragen
  Största styrka: Överskottsenergin
  Svaghet: Höger axel

  Michael Kaustinen-Kournikova

  En ung talangfull 24-åring som ännu väntar på det stora genombrottet på den stora tennisscenen. Har tidigare i karriären bland annat mäktat med finalvinster i dubbelturneringen Den sketna grusplanen på industriområdet i Borlänge” där han just nu är regerande mästare.
  Ganska okänd för den stora massan, men det beror nog mest på att han bara spelar tennis när han ”känner för det”. Har en stor förkärlek för hamburgare, pizza och annan idrottslig mat.

  Slagkontroll: Katastrofalt dålig
  Slagstyrka: Slår snäppet hårdare än en 6-årig flickscout
  Serve: Troligtvis den enda spelaren på herrsidan som bara servar stoppbollar oavsett hur hårt han tar i.
  Snabbhet: Kallas inte 4-sekundersmannen för inget!
  Entusiasm: Existerar
  Största styrka: Psykningarna. Kan få vem som helst ur balans, dessutom pratar han mer när han spelar tennis än vad en 14-årig nyförälskad tjej i telefonen gör.
  Svaghet: Allt förutom… nej, allt.

  Matchen började, precis som i B-turneringen Roland Garros, med en inbollning där dom båda spelarna stod och slog en massa tennisbollar i nät. Efter att bollkallarna hotat med att säga upp sig så ledde deras strejk till att matchen sattes igång betydligt tidigare än väntat.
  Herr Kaustinen-Kournikova hade lagt upp taktiken enligt devisen ”små små steg” vilket innebar att han hade många småmål uppsatta för att slutligen kunna besegra storfavoriten Oscar Hilleskär-Westling-Federer (alltså, vad har du för jävla efternamn pojk!?). Efter att ha kommit över en kvarglömd postit-lapp från Kaustinen-Kournikovas omklädningsrum kan vi härmed avslöja exakt hur taktiken såg ut:

  1. Förlora en poäng genom att låta motståndaren slå en drivevolley nät och in
  2. Vinn en poäng. Antagligen på ett dubbelfel av Hilleskär-Westling-Federer.
  3. Vinn en poäng till. Antagligen på ett till dubbelfel.
  4. Vinn en poäng på att motståndaren slår i nät.
  5. Låt Hilleskär-Westling-Federer vinna 28 poäng så att han tror han är bra
  6. Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag
  7. Fuska inte! Vinn en poäng med hjälp av ett vinnande slag sa jag!
  8. Psyka motståndaren. Få honom ur balans. Nämn axeln. Och hans mamma!
  9. Vinn ett game med hjälp av motståndarens 8 dubbelfel
  10. Vinn ett set

  Matchen började också precis enligt planen. Hilleskär-Westling-Federer tog kommandot direkt med en av dagens 200 nätrullare. Sen började hans dubbelfelande ta fart på riktigt. Från att ha gjort ett-två dubbelfel i rad nådde han världsrekordet på 12 stycken dubbelfel i rad ganska snart ._o ”Det är axeln” åmande han sig och inte en enda vettig människa gick på filmningen.

  Sen fortsatte hela första set sådär. Dubbelfel av Oscar, ett kontant tjat om axeln, missade slag av Kaustinen-Kournikova, ännu fler missade slag av Kaustinen-Kournikova och några till dubbelfel av Oscar. På något vänster lyckades matchen dock gå till 6-5 i underdogen Kaustinen-Kurniovas fördel och plötsligt hade den unga talangen setboll.

  Tyvärr svek nerverna helt och hållet och setvinsten vändes till förlust när Hilleskär-Westling-Federer började sätta 40% av sina servar. Ganska orättvist, men ändå 1-0 i set till CS-talangen.
  Intressant att notera är att efter första set hade Kaustinen-Kournikova slagit t-r-e vinnande slag själv, resterande var egna misstag från Hilleskär-Westling-Federer som ledde till Kaustiansk poäng…

  Andra set började precis som det första och Kaustinen-Kournikova släppte snabbt iväg Hilleskär-Westling-Federer till en 2-0-ledning i game eftersom han föredrar att jaga istället för att bli jagad. Ni vet som skidåkarna resonerar. Leder man är det lätt att man blir översambitiös och tar slut på sig själv för tidigt. Nu har Kaustinen-Kournikova gjort det till sin grej att aldrig någonsin gå ut och ta täten vilket tydligt började visa sig i andra set. Efter ett glänsande spel och t-v-å vinnande bollar plus ett nästan-servess vad han plötsligt i ledning – 4-2 i game. En tät andra halvlek av setet gjorde att ställningen jämnades ut något till 5-4 i Kaustiansk fördel.


  Då hände det. Hilleskär-Westling-Federer hade dolt det väl, men nu fick vi det svart på vitt – killen har italienskt blod i släkten. Vid ställningen 30-30 i tionde gamet så vek han sig plötsligt, tog sig mot axeln och bad om att få vinna på walk over.
  Kaustinen-Kournikova kunde inte tro sina ögon och vägrade bestämt att ge sig. Istället bestämde han sig för att testa Hilleskär-Westling-Federer för att se om han verkligen hade problem med axeln. Ett karateslag senare började Hilleskär-Westling-Federer gråta och lämnade banan som den barnrumpan han innerst inne är.

  Vinst för Kaustinen-Kournikova med 6-0, 6-0 efter walk over får ses som en smärre skandal om man frågar tenniseliten. På frågan ”Hur känns det att ha spöat Magnus Norman-lookaliken?” svarade han kyligt ”Det är svårt att vara ödmjuk när man är bäst”.”

 • Chockerande,  Tennis

  Im gonna shove this ball down your…


  :n Klockan är nu 05:39, och jag har varit vaken i snart 2 timmar. Somnade 23 igår, och vaknade 04:00 i morse av en fruktansvärd träningsvärk.

  Just nu sitter jag och svär över att Serena Williams är helt jävla störd i huvudet. Hon spelade tydligen semifinal i US Open, och blev sen diskad p.g.a. att hon tydligen ska ha sagt någonting väldigt opassande till domaren (eh)

  Det som hände var att hon först missade förstaserven. Vid andraserven så dömde linjedomaren det som att Serena nuddat vid linjen när hon servade – alltså trampade hon över. Detta får man inte göra. Alltså fick motståndaren poängen. Detta ledde också fram till att hennes motståndare fick matchboll. Serena blev vansinnig, och gick fram till linjedomaren, pekade på henne med racketet, och sa någonting i stil med: ”If I could, I would take this … ball and shove it down your … throat and kill you”. Video finns här

  .

  Vad fan är det för fel på människan? Jag hoppas fan att hon blir fälld för att ha mordhotat domaren. Jävla fasoner det där. Nu är allt det här inte bekräftat med ljudupptagningar ännu, men tydligen verkar ju alla överens om att hon sade någonting vansinnigt till domaren.

  Ser hon inte lite ut som en Michael Jackson i klänning förresten? ._o