Idoler

 • Humor,  Idoler

  Gammal Hårdrockare – lite av en förebild

  [quote]– Är du intresserad av jobbet?
  Frågade mannen som intervjuade mig och som tydligen var någon form av platschef.
  Nä, inte ett dugg! Jag skulle hellre vilja drälla omkring på gatorna med mina kompisar men jag behöver pengarna. Så kunde man inte säga, så jag ljög för både mig själv och snubben bakom skrivbordet.
  – Javisst! Jag längtar verkligen efter att hugga i! Det börjar bli så tråkigt att gå hemma och inte ha något att göra och jag vill verkligen känna att jag gör rätt för mig!

  I regel fick man jobbet. Svårare var det inte under åttiotalet. Det räckte med att ljuga av bara helvete. När jag tänker tillbaka så måste de ju ha förstått att man ljög. Ingen vettig människa kan ju längta efter att få börja tillverka plastdunkar eller spika pall åtta timmar om dagen, speciellt inte när man är ung och livet pågår för fullt därute. Om man verkligen känner tillfredsställelse över att få tvätta sänglinnen åt lasarettet eller diska på stadshotellet så är man dum. Riktigt jävla dum.

  Men dumma människor var vad de ville ha och dumma människor var vad de fick. Jag fick många jobb under åttiotalet. Jag tror jag hann med att avverka tjugo arbetsplatser under de där tio fina åren. Det var lika lätt att få ett nytt jobb som det var att få avsked från sitt gamla jobb. Man skulle inte bara ljuga, man skulle även förnedra sig en stund inför platschefen. Det hörde liksom till själva spelet… Fortsättning[/quote]

  Snubblade över Gammal Hårdrockares texter idag igen. Killen är fantastisk, även om hans språk kanske är lite väl barnförbjudet ibland. Hans blogg är perfekt som tidsfördriv om man har en stund över :)

 • Allmänt klagande,  Idoler,  Små funderingar

  Förlusten

  Det var ju så nära ett tag… en ribba var det enda som stoppade Sverige i förlängningen. Ändå blev det förlust i semifinalen tillslut :< Jag tänker inte nämna första halvlek speciellt mycket. Sverige har inte mycket framåt samtidigt som försvaret läcker. Släpper man England till 3-0 innan man börjar kämpa – ja då är det inte lätt.

  Andra halvlek är nog bland det bästa jag sett i fotbollsväg. Dock ska vi ha i åtanke att England inte är det bästa laget när det gäller att försvara ledningar (CL-finalen i Istanbul någon? XD).

  Nu gjorde Sverige en lysande andra halvlek och det ska dom ha all beröm för, men… Att släppa in tre bollar på 38 minuter är för dåligt. Man kan inte ha ett sådär dåligt försvarsspel om man vill vinna EM. Man måste kunna nicka/sparka bort hörnorna innan bollen dimper ner på fötterna på valfri motståndare.
  Sen måste ju Sveriges målvakt sågas lite. Han var inte ens nära att ta en straff. Visst, han befann sig i rätt mål, men VARJE gång så låg han i fel hörn [?] Det är för dåligt. Målen han släpper in kan han inte göra mycket på, kanske att han eventuellt kan ta första, men…
  Han har inte gjort en endaste riktig räddning under hela turneringen. Lösa skott utifrån är typ det enda han tagit. Dom flesta av dom räddningarna hade t.o.m. min mamma tagit.
  Sverige släppte totalt in 7 mål på 4 matcher. Då mötte dom Vitryssland i en av matcherna också… Det är för dåligt, speciellt med tanke på hur många riktiga målchanser motståndarlagen har haft.

  Det har dock varit kul att se dom här spelarna. Förhoppningsvis kommer många av spelarna att ta klivet upp i landslaget så småningom. Då kan det bli riktigt roligt att titta på det ”riktiga” EMet :)

  Annars måste jag bara berömma Englands målvakt. Vilken lirare :i Hans spexande under straffsparksläggningen var i Usain Bolt-klass (bara det att Bolt aldrig får gult kort för sina sköna moves [?]). Jag tycker det är så underbart att det finns folk som kan slappna av även i dom mest pressade situationerna. Att han kan stå där på linjen och lipa, skutta och ha sig :i
  Sen straffen han lägger :n Berg fick inte upp sin (hrm…), Harts straff däremot… Han var nog dopad med Viagra eller nåt :i

  Så tack för showen Joe Hart. Du är förlåten för petningen av Andreas Isaksson nu :)