Fotboll,  Idioti

Men domarn. Frispark jue!””


Sverige har nyss spelat klart matchen mot Portugal i VM-kvalet. Matchen spelades i Portugal, och då kan alla som läser detta lista ut att matchen slutade 0-0 :P
Majstorovic var riktigt bra idag. Inte ett fel på hela matchen tror jag.
Annars måste jag berömma Isaksson i målet. Han gör nästan aldrig ett dåligt ingripande. Han känns stabil och när Ronaldo fick ett ganska bra läge till höger i straffområdet var Isak snabbt ute och gjorde sig stor. Så stor att Ronaldo inte ens såg målet. Så stor att Ronaldo tokmissade och sen låg kvar i gräset och grät.

På tal om Christiano Ronaldo. Jag blir så trött på honom. Att lägga sig ner såfort det blir en närkamp är ju förkastligt. Att domarna sen blåser för fanskapet är ju ännu värre. En 78-årig tant med bruten lårbenshals skulle stå upp i dom närkamperna som Ronaldo faller i.

Det är dags för fotbollen att ta tag i det här med filmandet nu. Att dagens fotboll till 25% ska gå ut på att kunna vrida sig snyggt i luften när man filmar är helt åt helvete! >=(
Det ska ju finnas ett kampmoment i sporten. En stor svensk ska kunna ta bollen av en liten gråtande portugis utan att domaren blåser frispark och tröstar sopan som fick ”jätteont”.
Nu är det ju löjligt att titta på italiensk/sydeuropeisk fotboll. Varenda jävel ligger ner och gråter såfort dom blivit av med bollen.

Men FIFA vill väl inte kännas vid det där. Att straffa spelare som tydligt filmar är hur enkelt som helst. Om det inte ens är kontakt – och spelaren ramlar – då är det kanske dags för ett gult kort/avstängning en match?
Att tillåta spelarna hålla på som dom gör nu kommer kväva fotbollen snart. Videogranskning av solklara fall borde ju vara en självklarhet.

Tänk om alla normala människor skulle hålla på sådär? Tänk er följande scenario. Jag ska med bussen till Falun. Bredvid mig i kön står Greta som är 91 år. Jag stöter ihop med henne, och slänger mig sen på marken skrikandes ”MISSHANDEL MISSHANDEL!”.
Tror ni då polisen kommer låsa in Greta? Kommer hon få skäll av herr polis för att hon varit för elak mot mig? Jag skulle inte tro det. Jag skulle antagligen bli sedd som en idiot om jag försökte detta.

Men så är det tydligen inte inom fotbollen. Människor hyllar spelarna för allt bra dom gjort och skiter i att bry sig om dom fuskar. ”Bara mitt lag vinner. Det är det viktigaste” resonerar man.

Om jag fick välja skulle alla äckliga filmare stängas av 10 matcher om dom solklart filmar. Plus att dom skulle mista ett finger för varje gång dom blir avstängda. Dom 10 första gångerna så blir dom av med fingrarna, sen den 11:e gången blir dom av med höger arm. 12:e gången tar vi vänster arm. Sen ger vi oss på höger ben, sen vänster och sen… eh… Kan dom då spela fortfarande så får dom väl göra det :b

Hata filmare!Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *