Okategoriserade

Eats of Strength


Slog på TVn som vanligt inatt när jag gick och lade mig. Låg och slökollade på lite allt möjligt. Sen såg jag vad som skulle börja på TV4 Sport. ”Vem äter mest?” (Eats of strength) hette programmet. Hur kan man låta bli att kolla då lixom? :o

Det hela handlade om en kille som skulle slå världsrekord i att äta munkar. Han skulle smälla i sig exakt 50 stycken för att slå rekordet. På 8 minuter… Det innebär strax över 6 munkar per minut, eller en munk på 10 sekunder ._o Till och med jag blir äcklad av tanken på att äta så vidrigt mycket på 8 minuter.

Programmet började med att 3 kommentatorer gick igenom utmaningen. 50 munkar på 8 minuter vet ni redan. Såhär gick snacket:

”Hur svårt är det att äta munkarna?”
Mycket svårt p.g.a. allt socker och all jäst som finns i munkarna.

”Får man dricka något?”
Vatten och kaffe är tillåtet. Det gäller att hitta rätt mix av vätska och munkar för att man ska kunna äta dom fort.

”På vilka sätt kan man äta munkarna?”
Det finns två huvudsakliga taktiker. Dunk eller crunch.
Dunk innebär att man doppar munkarna i kaffet, och sen äter man dom.
Crunch innebär att man försöker trycka/smula sönder munkarna innan man äter dom. Detta för att få ut all luft.
Man kan också blanda dom olika taktikerna och Dunk-cruncha, dvs. doppa i kaffe, smula sönder och sen äta.

”Vilken världsranking har han?”
(Tror ni inte att det finns rankinglistor över sånthär också? [?] ). Han är rankad 22:a i världen av International Federation of Competitive Eating – IFOCE (listan finns här).

”Hans stil då, hur ser den ut?”
Han är stor och lång, alltså får mycket plats i magen. Sen äter han fort samtidigt som han älskar munkar. Jag skulle vilja säga att hans ätarstil är fulländad (jag garvar som en tok).

”Är han duktig på något annat?”
(Här förväntade jag mig ett svar i stil med ”Ja, han är duktig på att spela hockey också” eller nåt). Ja, han är världsmästare i majsätning ._o :w :i


Våran hjälte startade dock väldigt dåligt. Efter halva tiden hade han bara fått i sig 18 munkar. Kommentatorerna svarade med att skylla på att ”Det är för mycket socker och för mycket press” för att han ska klara av det :i Fiaskot fullbordades och han fick väl i sig 30 munkar eller nåt innan tiden var slut. ”Det var så mycket luft i munkarna. Jag försökte pressa ut all luft innan jag svalde munkarna, men min taktik lyckades inte”. Kommentarer överflödiga.


Den killen som hade rekordet var också på plats. En vältränad kille på 275 kilo ungefär. Han hade tydligen suttit bakom scenen och varit skitnervös för att hans rekord skulle slås [?] Han kanske borde fundera på att skaffa sig en hobby istället för att bara äta på fritiden? [?]

Amerikanarna är verkligen sjukt konstiga. Att göra ett program om vem som kan äta mest… Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
Sen finns det säkert människor som har dessa killar som idoler också. Jag kan tänka mig hur snacket går på rasterna i skolan: ”När jag blir stor ska jag bli som Joey Chestnut! Jag ska äta minst 51 munkar på 8 minuter!”. Sen går ungarna hem och tränar på helgerna ._o

Det är en bra tokig värld man lever i…



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *