Eurotrip 2010,  Tågluffen

Tågluff: Juan Les Pins – Solbränna, fotboll och pizzakex


Den andra morgonen i Juan Les Pins började såklart med den klassiska Avbryt snoozandet efter två pip och sov över med en och en halv timme”-rutinen. Efter det traskade vi upp och ut till det lokala bageriet för att köpa någonting ätbart.
Jag dreglade över alla sockerproppade godbitar i fönstret men Jaker fixade två baguetter istället. Lite lagom missnöjd, och med dreglet hängandes från mungiporna, tog jag promenaden tillbaka till hotellet tillsammans med min röda rumskamrat.

För Jaker är verkligen helt sjukt röd. Vi solade ju nån timme igår och han ser nu ut som en självlysande tomat på framsidan ungefär. Ryggen är dock i stort sett orörd :i Orutin kallas det va?


Röd Jaker med New York Rangers-kepa

En och en halv timmes solande och en större mängd svett senare så bestämde vi oss för att det fick vara nog med solande. Efter att ha noterat en 55-årig gubbe med ett muskler sexpack på magen kände jag mig lagom förnedrad och tog till flykten från stranden – utan att ha badat i Medelhavet ännu. Badkruka ftw!


Vi hade planerat att kika Holland – Danmark efter beachen men kände att det nog behövdes lite proviant för att orka med den 90 minuter långa matchen. Därför tog vi sikte på den lokala matvarubutiken idag igen. En kilometerlång promenad senare klev vi in på Casino Supermarket som stället av någon outgrundlig anledning hette.


Jaker, som både är lång och tanternas favorit, fick direkt en inbjudan att hjälpa den korta tanten därinne att komma åt dom bästa körsbären högst upp i fruktdisken. Jaker tvekade inte utan använde sina stora händer för att fylla damens frukostkorg. Lagom rosaröd om kinderna traskade den lilla damen sen iväg och Jaker var nöjd. ”Halva inne väl?” tjoade han glatt samtidigt som jag blundade och låtsades att jag inte kände honom.


Annars hittade vi den enda drycken som smakar värre än Vanilla Coke – Cherry Coke. Världens totalvidrigaste dryck någonsin. Spöstraff på alla dom som ens vågar säga att den smakar okej…


Jaker skulle såklart ha massa godis också. ”En sån.. en sån… och en sån måste jag också ha!”.
31 euro fattigare kunde vi sen traska tillbaka till hotellet.


Vi noterade att nojan kring det kungliga bröllopet som snart kommer hållas i Sverige även verkade ha spritt sig hit. Totalt ointressant om ni frågar mig.


Vi handlade bland annat pizzakex från mataffären. Det ser helt stört ut och verkar ännu konstigare, men…


… kakorna både såg ut som och smakade som pizza gör. Jag trodde dom skulle smaka tråkigt och kexigt, men smakade riktigt mycket pizza (yes)

Betyg på pizzakexen: 4


Lila chips inhandlades också, mest (bara) för att dom var lila….


… och dom var verkligen lila. Nu smakade dom precis som vanliga svenska lantchips, men dom var lila. Tyvärr är ju inte lila någon speciellt ball färg, så jag kan inte ge dom lila chipsen något megahögt betyg.

Betyg på dom lila chipsen: 2,5


Middagen idag käkades på samma ställe som igår och laxpastan smakade inte riktigt lika bra som igår, men ändå helt okej. 44 euro för två portioner mat och två öl gör dock att det knappast skulle ha blivit en vana om man faktiskt bodde här.


Eftermiddagen och kvällen har annars spenderats framför våran 14-tum stora TV. Fotbolls-VM är ju en ganska stor grej, speciellt om man är det minsta intresserad av fotboll. Serbien – Ghana och Italien Paraguay har kikats och Jaker har skrikit sig hes till den senare av dom två matcherna. ”DOOMARN!” varvades flitigt med ”MEN DU SKOJAR!?”, ”NEEEJ!” och ”MEN GE HONOM KORTET DÅ!”. Grannarna på hotellet är nog nöjda över att ha oss som grannar :i

Skapligt osugen man var på att blogga idag då. Imorgon tar vi dock sikte på Nice och en utflykt till Monaco, kanske bli det bättre då… :@”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *