Jobba på Irland,  Vardagsliv

Irland: The Spire


Idag firar vi ”Inget vatten i hela jävla Dublin”-dagen. Min sambo Isgrens kommentar angående denna dag förklarar det mesta: ”Vi bor alltså i ett land som är HELT omringat av vatten, ett land där det regnar trehundrasextoi dagar om året – och sen finns det inget vatten i kranarna?”.

Lite så är det, men låt mig förklara: Irländarna är korkade. Dom förstår inte att det blir kallt på vintrarna. Därför är ingenting här byggt för att klara den arktiska kylan som nu dragit in över landet. Eftersom minusgrader gör att vatten fryser i ledningarna så har någon jättesmart irländare kommit på en lösning för att förhindra detta: man har vattnet på konstant hela dagarna. Problemet är ju att den lösningen också fungerar. Nu ville den här skitsmarta irländaren sprida sin idé till sina polare och detta har lett till att alla Dublinbor har lärt sig det där. Alltså har alla haft sina vattenkranar påslagna under några dagar nu vilket i sin tur lett till att vattenreserverna här har tömts. Detta i sin tur gör att vissa som bor härikring inte haft något vatten alls hemma.

På grund av vattenbristen har alltså två av våra tre toaletter på jobbet stängts, matsalen kör nu med plastbestick eftersom dom inte kan diska och alla vattenmaskinerna på jobbet är tomma.
Seriöst, hur jävla illa kan ett land fungera egentligen?

Morgonrutinsrutinen börjar annars komma på riktigt nu. Idag var det snoozning 24 minuter extra på morgonen, sen gick jag ut för att fånga en taxi. Inte en jävla taxi på hela vägen till jobbet. Klockan 06:29 traskade jag in och loggade in mig på jobbet. Precis sådär lagomt (yes)
Imorgon kör jag snoozningen i 25 minuter istället.


Annars blev det stadsvandring med min 150 cm långa arbetskamrat Bex idag (jo, hon är jäääätteliten :i). Vi gick runt och kikade på en massa affärer, taxibilar, människor, mannen som var utklädd till en stor grön leprechaun och The Spire (på bilden). Egentligen är det inte så mycket att se här i stan, men jag ska försöka ta mig in till stan minst en gång till innan jag flyttar härifrån så att jag lär mig hitta i stan :i

The Spire, eller Spiran som vi svänskar säjer, är annars lite intressant. Den är en… (Wikipedia is the shit) 120 meter hög stålstolpe som står mitt i Dublin. Den byggdes 2003 eftersom… nej, jag har ingen aning. I alla fall berättade fröken Bex att det tydligen sitter lampor högst upp i Spiran eftersom vilsna flygplan ska låta bli att köra på den. Sen kom hon in på svårigheten att byta dom där lamporna om dom nu skulle gå sönder, och jag blev riktigt intresserad.

Hur faen byter man lampor högst uppe i en 120 meter hög och 15 cm tjock stålstolpe? Problemet är ju att den är 3 meter tjock längst ner och sen smalnar av allt eftersom, så man kan inte gärna klättra upp på något vis. Sen är den ju 120 meter hög så en vanlig stegbil lär ju inte heller nå upp. Att försöka hovra med en helikopter medans nån byter lamporna känns inte heller riktigt aktuellt…
Så hur gör man? Lär man hyra in en specialbeställd lyftkran som når upp (om det nu finns nån?) eller hur gör man? Kanske finns det nån skitlätt idé som jag inte alls tänkt på? Informera mig tack (yes)

Bilden högst upp i inlägget kom med endast för den avslutande delen i meningen (och för att jag tog sammanlagt 4 bilder nere på stan [?]). Nu kan det vara så att min översättning är felaktig, men hur fan kan en väska ”prestera över förväntan”? Den kan ju göra sitt jobb när den står och innehåller alla dina saker, men vad ska den göra för att ”prestera över förväntan”? Ta sig själv till och från flygplatsen utan att man rör den? Börja dansa Macarena? Köpa vatten åt dig när du är törstig?

Nu ska jag fortsätta på hemsidan jag lovat fixa åt en viss herr Stam. Jalla jalla!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *