Arbetsliv,  Jobba på Irland,  Nattmösseprat,  Vardagsliv

Irland: Checkfail, väderfail och… rubrikfail

Dagarna går alldeles för fort just nu. Vi sliter som aldrig förr på jobbet och nu verkar det som att vi ska snart få en ny manager som verkar vara världens värsta regelryttare. Minsta fel och man åker på smisk. Innan jul var det lugnt och skönt på jobbet, nu stressar man halvt ihjäl sig. Jag är för snäll av mig så jag hatar att låta folk vänta, därför gillar jag inte att ha ett viktigt callbacksamtal (att ringa upp kunder) liggandes samtidigt som jag får sitta 50 minuter i telefonen och hjälpa en annan kund. Undrar varför det stressar mig egentligen… hum, kör nog hobbypsykolog-root-cause-analysen på mig själv när jag har stängt ner här fåse.

I alla fall kör vi några noteringar/bilder från dagarna som gått:

Till att börja med var jag in till centrala Dublin häromdan för första gången sen jag kom till Irland. Anledningen var att en av Manpowerdamerna (hon den heta) kom fram till mig på fredagen och sade att ”Lönecheckarna har inte kommit ännu. Är du väldigt beroende av pengarna får du åka ner på stan och hämta den”. Sen gick hon iväg.
Jag funderade lite… Pengarna var knappast akuta men ledighet är ju aldrig fel. Jag satt i mina funderingar när hon vände sig om och tillade ”Du får såklart betalt resten av dagen ändå”.
Ungefär 3 sekunder senare hade jag fått på mig min jacka, stängt av datorn, fixat vägbeskrivning och traskat ut genom dörren.


Tanken var att skaffa PPS-nummer (personnummer), bankkonto, hämta ut checken och lösa in alla dom gamla lönecheckarna jag fått hittills. Det slutade med att jag löste in dom gamla checkarna och åkte hem eftersom Manpower klantat sig på alla möjliga sätt.
Man behöver ett brev kallat ”proof of adress” där det står att ”X bor på adressen Y och jobbar hos Manpower”. Jag fick ett sånt brev men utan min adress – alltså kunde jag inte starta bankkonto eller skaffa PPS. Lönechecken för den här veckan hade dom inte på kontoret heller [?]

690 euro för dom 3 veckorna jag jobbat hittills låter inte sådär jättebra, men ha i åtanke att jag just nu skattar 42% av min lön eftersom jag inte har något PPS-nummer… Såfort jag fixat numret får jag dock tillbaka pengarna i en klumpsumma :z


Ful eller snygg bro? Jag kan inte riktigt bestämma mig… Den såg dock lite coolare ut IRL.


Mina frukostflingor från Kellogs (yes) Smakar lite som knäck ungefär och innehåller nog mer onyttigt än vad knäck gör också. Gott är det dock även om jag nog föredrar mina Coco Pops.

Betyg på Crunchy Nut-flingorna: 2,5


Helgen kan annars sammanfattas såhär: Vakna, WoW, äta, WoW, sova. Man känner sig nåt fruktansvärt manlig när man sitter instängd i en iskall sunkig lägenhet i Dublin med två andra killar och spelar World of Warcraft tillsammans samtidigt som Girls just wanna have fun

strömmar ur Isens dators högtalare :i
Men jag säger som den nyss nämnda herren alltid säger: ”Älskart!”.

Annars har vi nu gått igenom tre årstider på tre dagar. I söndags var det svinkallt och 3-4 cm snö. Ingen av oss i lägenheten vågade gå ut eftersom lägenhetens temperatur sjunker under nollgradigt om man öppnar dörren typ.
Sen igår var det nästan lite sol på himlen, snöslask på vägarna och det mesta av snön hade smält bort. Vårkänslorna spirade och allt kändes underbart!
Idag var det istället höst när jag gick hem från mataffären. Kolsvart, regnigt och blåsigt som Sören. Inte kul… inte kul.

Nu hoppas vi på att få uppleva den årstiden vi saknar – sommaren! Ge mig 20 grader varmt, sol och grönt gräs!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *