Chockerande,  Fiasko

Bilen & kapitalet


Skönt att man sitter typ helt ensam här på jobbet nu. Det finns två SAS-tomtar nere i hörnet, men annars är jag helt ensam. SAS-tomtarna är förövrigt två trevliga herrar vid namn Joakim och Jari, så helt åt skogen är det ju inte. Men kommer det några svåra frågor blir det jobbigt (lip)

Jag satt och räknade lite med lillebror igår. Statistiknörd som jag är så räknade jag lite på hur mycket bilen har kostat mig under dom här drygt 2,5 åren jag haft den.
När jag köpte bilen, förlåt, Ferrarin hade den gått ungefär 4500 mil. Idag står mätaren på lite drygt 8800 mil :n Om vi räknar lite på detta få vi fram att jag åkte 4300 mil sen jag köpte bilen, detta utslaget över ~30 månader ger… problem… ska tjuvkika på miniräknaren… Det ger ~140 mil per månad.

Om vi då räknar att bensinpriset har legat på ungefär 12 kr/litern under den här tiden får vi en snittsumma på 1680 kronor i bensin – varje månad :n
Nu har vi iofs åkt till Göteborg med min bil, och då delade vi bensinkonstanden, dessutom finns det ytterligare nån långresa som inte bör räknas in där, men överlag tror jag beskemig jag snittar 1500 kr/månad i bensin – TROTS att jag inte gör mycket vettigt med bilen.

Sen har vi ytterligare kostnader också… försäkringen går väl på 450 kr per månad eller nåt. Sen har vi service, nya däck och annan töntigt som kostar pengar. Så min underbara Ferrari kostar mig säkert… … …. 2000 spänn i månaden. Det är nästan löjligt :n

Jag säger såhär: Höj bensinskatten ännu mer vettja! Idioter (evil)



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *