Grekland 2009,  Resor

Grekland: En ganska intetsägande dag i solen

(Fredag, del 1)

Säga vad man vill om partylivet här, men utsikten vid frukostrestaurangerna är fantastisk. Att sitta på en stol och beställa frukosten samtidigt som man ser ut över öarna här utanför är otroligt rogivande.


Släng in en färskpressad apelsinjuice också så har du en perfekt början på dagen <3
Vi körde frukost på ett nytt ställe idag igen. Såklart upplevde vi samma besvikelse som igår. Vi hittar inget bättre frukostställe än det där som ligger mitt i centrum. Imorgon blir det frukost där igen.
Mor beställde, som vanligt, en klassisk english breakfast

idag. Betyget på den är okänt.
Jag vågade prova något nytt, så jag satsade på en macka
… Det var nånstans här jag insåg vilken fantastiskt tråkig frukost mackor egentligen är. Det var gurka, majonäs, skinka och ost på den. Men den smakade fruktansvärt tråkigt i jämförelse med den engelska frukosten jag blivit van vid. Jag kan inte fatta att jag i 23 år ätit macka till frukost :n Snudd på skandal ju.
De färskpressade juicen smakade lite konstigt den med. Jag har blivit van vid den blaskiga apelsinjuicesaften dom serverar här, så den färskpressade juicen smakade alldeles för mycket apelsin. Antagligen en vanesak, men jag gillade den inte idag.
Betyg på dagens frukost: [!][!/][!/][!/][!/]

Vi körde solning 2,5 timmar efter frukosten och…


… en slö fjäril landade på mitt Kommatecken är bra, de får mig att äta långsammare”-bokmärke. Fjärilen var otroligt blåaktigt färgglad, men hann flyga iväg innan jag fick ett bättre kort på den. Mina håriga ben är dock lika heta som vanligt :z


Cool unge på Golfos restaurang. Den där lilla killen trodde på allvar att han kunde få in en hel macka i munnen samtidigt som han nynnade på sin ”Na na na nananaa!”-låt. Det slutade med ett hostande och 75% av mackan som låg på golvet i småsmulor. Men vad är det dom säger? Övning ger färdighet…

Vi kör en frågesport förresten:
Hur mycket tror ni det är i den blåa flaskan

? Colaflaskan innehåller 0,25 liter. Rätt svar belönas med en resa till Florida (lillebror fattar nog vad jag menar :i)


Just ja! Jag fick ju reda på herr Golfos riktiga namn igår. Han heter egentligen Mickey ._o Jag blev lite chockad… Mickey passar inte som namn på en sliskig och cool grek… Han får heta herr Golfo i fortsättningen.
Golfos restaurang gör i alla fall världens godaste pizza. Det är bekräftat idag. Jag beställde en ”Pizza Speciale”, och idag hade dom dessutom deg.
Egentligen var det väl inte så mycket ”special” över pizzan (deg, ost, paprika, skinka, bacon och champinjoner), men den smakade lika fantastiskt som pepperonipizzan gjorde sist.
Betyg på Pizza Speciale: [!][!][!][!][!]

Mamma körde sitt vanliga tjejkäk

:) Efter maten körde vi ytterligare 1 timme i solen. Jag höll på att dö, min mage ser ut som en hummers mage ust nu. Den är fruktansvärt jätteröd :i
Dessutom kan jag skryta över att jag läst från sidan 90 till sidan 334 i boken idag. Jo, det är sant. Galna kineser, atlandseglingar, järnvägsbyggande och Vivi nånting har följts i jakten på ”Kinesen”. Spänningen börjar dock ta slut då man verkar ha fått reda på exakt vem som gjort vad redan. Jag hoppas på en klassisk ”Haha! Det trodde du inte va?”-vändning av storyn.


Efter solandet (stekandet av hummer-Kausti) så kände vi att det var dags fören vandring tillbaka till hotellet. Först skulle vi dock stanna till för att köpa glass. Det blev en 4×4 Cone in Cone för både mig och mor. Jag som inte ens var sugen på glass [?] Bra gjort… Min glass slutade sitt liv i papperskorgen på vårat hotellrum [?]
Betyg på 4×4 Cone in Cone: [!][!/][!/][!/][!/]

Efter att jag slängt glassen så bytte jag om, sen ville mor att vi skulle dra en runda minigolf till. Jag instämde. På vägen dit inköptes en…


… Powerade med apelsinsmak. Jag har aldrig sett den i Sverige (det finns en mörkröd här också), så jag var tvungen att smaka. Smaken kan bäst beskrivas som… En liten förklaring:

Har ni någonsin varit på en marknad i Sverige? I så fall har ni antagligen köpt nåt slags godis från ett marknadsstånd där också. På marknader brukar dom ha… hur förklarar man det här utan internet?… dom brukar ha ungefär som godisklubbor, fast dom är instängda i en plastsak. Det finns en som ser ut som en nappflaska t.ex. Den har en topp av såntdär ”klubbmaterial” (inte komposit! Godismaterial), sen är det pulver i själva nappflaskan. Köp en sådan nappflaska med en överdel som smakar apelsin. Där har ni smaken.

Typ så smakade denna Powerade Orange. För er som inte smakat marknadsnappflaskeapelsin så är betyget inte alls bra. Men Poweraden hade cool färg iaf :i
Betyg på Powerade Orange: [!][!/][!/][!/][!/]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *