Betyg,  London,  Resor,  Upplevelser

London, Konserten

Jag vill börja med några saker: Jag tror inte någon bryr sig i vilket betyg alla separata låtarna under konserten får. Jag tror inte heller någon kommer orka lyssna igenom dom alla. Inte tror jag heller någon bryr sig vilka låtar jag har filmat och vilka låtar som någon annan filmat. Jag lägger upp den informationen bara för att jag kan :z

Konserten

Som sagt anlände jag till arenan jäkligt sent. O2 Arena som den hette såg ut såhär från hotellet. Den var vansinnigt mäktig när man stod där och tittade, korten speglar inte alls hur sjukt cool den var.


Det är svårt att se på dom här bilderna hur jäkla stort det var därinne. Det här är utanför själva konsertområdet där det fanns restauranger med mera. Hann inte ta några fler kort då jag hade så jäkla bråttom. Det var dock bra att jag inte hann ta fler innan konserten skulle det visa sig…

Jag hade dock ett problem innan jag kunde ge mig in på konserten. Jag hade två biljetter, och jag var ensam. Därför kom jag på den smarta idén att ge bort

biljetten. Det måste ju vara skapligt roligt att få gå på en gratis konsert bara sådär. Jag hade dock (som jag nämnt 100 gånger nu) skitbråttom att komma in. Jag letade efter något offer som kunde få biljetten, och den första personen jag såg var en 35-40 årig kvinna. Jag gick fram till henne, och såg att hon hade sin son med sig. Jag inledde samtalet (fritt översatt):

Jag: Hej, vill ni ha en biljett? (genial start på samtalet, jag vet :i)
Hon: Vad är det för fel på den?
Jag: :< ... Det är inget fel på den. Jag blev dumpad igår, och nu har jag en biljett för mycket. Vill ni ha den eller? Jag har bråttom.
Hon: Men det är ju bara en biljett…
Jag: Okej… (sen kastade jag helt enkelt iväg biljetten och gick)

Kvinnans reaktion när jag gick därifrån är nåt jag aldrig kommer glömma :i Den där minen hon hade på sitt ansikte när jag vände mig om och gick sen :i Ovärdelig.
Vad som hände med biljetten vet jag tyvärr inte. Jag vände som sagt bara och gick därifrån. Jag hoppas någon fick nytta av den, men jag vet faktiskt inte. Jag har ett svagt minne av att hennes unge började röra sig i riktningen dit jag kastade biljetten, men jag hade inte tid att kolla.
Dryga fruntimmer som inte ens tar emot en gratis biljett [?]


Jag gick till 3 olika ingångar innan jag slutligen hittade rätt. Jag lämnade fram min biljett och snubben som tog emot den rev av den biten som skulle ryckas av, sen slänge han biljetten :o
Kan aj hav it bak?” frågade jag snabbt. ”You get it at the end of the concert” svarade han. Okej då, hoppas på det. Skynda skynda in! Fick ett rött armband som bevis på att jag haft en biljett, sen var det bara att traska in.

Jag stannade i kiosken som var precis utanför själva ståplatserna. Skulle köpa en cola eftersom jag varken ätit eller druckit något på hela dagen. Tjejen sa att det kostar blabla, jag brydde mig inte riktigt. 20-30 spänn eller nåt. Vem bryr sig vad drickan kostar. Hon ger mig min växel, och börjar fylla på drickan.

Då kommer hennes chef. ”Hey! You gave him the wrong change.” säger snubben. ”Jaha, vad är det nudå?” hinner jag tänka innan man hör ”And now its time for Black Stone Cherry!” i högtalarna. HELVETES jävla idiotgubbe. Sluta krångla med min växel! Säg vad jag ska betala så betalar jag!
Jag försöker få kassatjejens uppmärksamhet så att jag kan få drickan, men hon är fullt upptagen med att räkna vilken växel jag egentligen ska ha TILLBAKA. Jag försöker få kontakt med henne så att jag kan förklara att jag inte bryr mig. Hon kan ta dom där 5 punden (65 spänn) för drickan. Jag bryr mig inte! Gimme drickan nau pliiiiis!

”Here you go” säger hon efter 3 minuters betänketid och ger mig drickan plus 25 cent (3 kronor) tillbaka. Jag funderar snabbt på att karatesparka henne för att hon slösat min tid, men jag inser mina begränsningar samtidigt som jag hör dom första tonerna ute på scen. Jag springer dom där 40 metrarna till scengolvet på ungefär 1,5 sekunder.


Jag kommer in och ser Black Stone Cherry ståendes på scen. Känslan är… tom. Jag har inte tänkt på det tidigare, men jag var verkligen sjukt avtrubbad. Jag har längtat hit sen i slutet av mars, och när jag väl är här så känner jag… ingenting typ. Det kändes som att min hjärna/kropp inte fungerade riktigt. Som om jag inte kunde utnyttja mer än 30% av dom positiva känslorna som man har.

En negativ sak angående arenan måste nämnas: Man fick ha öl/cola/godis/chips med sig in på golvet. Det innebar att risken att man skulle bli nergeggad var överhängande. Alltså fickman placera sig lite strategiskt. Man ställde sig inte gärna framför två biffar som höll i varsitt glas öl. Hittade en plats i mitten av arenan, lite snett till höger om scenen sett från mitt håll, där det bara stod människor UTAN dryck/mat/godis typ. Den platsen fick duga sålänge. Orkade inte bråka mig fram längre än så.


Jag har gillat Black Stone Cherry ända sen jag hörde dom på nåt musikprogram på TV förståa gången. Tror det var nåt morgonprogram på TV4 för 2-3 år sedan.
I alla fall så spelade dom låten Hell and High Water (plus nån mer) den gången, och jag blev helt fast. Tankade deras självbetitlade (svenglish ftw?) album direkt efteråt, och sen dess har jag spelat albumet säkert 100 gånger.

Därför kändes det jävligt bajsigt att stå där och se dom framför 10 000 personer som inte alls verkade uppskatta dom. Det verkade inte vara många som kunde deras låtar, och det var knappt någon som rörde sig alls. Alla verkade mest vänta på att dom skulle kliva av så att Nickelbackarna skulle kunna kliva upp på scen.

Jag sjöng (otroligt falskt) i alla fall med och började faktiskt tycka att det var riktigt trevligt det här. Låten Please Come In var ju ganska mitt i prick :< [quote]Please come in, dont pretend like the girl I had before,
Please come in, dont pretend, I dont wanna hurt anymore

It must be the time for me to leave it behind,
Cause theres a new day out there where the sun will always shine[/quote]

Jag är lite besviken på några saker när det gäller Black Stones spelning. Först och främst var dom inte speciellt bra på att spela live, det lät skapligt illa vid några tillfällen. Sen spelade dom inte deras kanske bästa låt, Hell and High Water. Det sista felet dom gjorde var att dom avslutade med en sjukt seg låt. Orka avsluta med en tråklåt lixom :(

Betyg på Black Stone Cherrys spelning: [!][!][!][!2][!/]


Arenan kändes inte sådär megastor ändå. Den tar tydligen 20 000 personer i jämförelse med Globens 16 500, men själva golvet framför scenen kändes inte sådär enormt. Visst kändes den större än Globen, och det var galet högt i tak, men jag blev ändå inte så imponerad som jag trodde jag skulle bli.


Efter det att Black Stone Cherry klivit av blev det ombyggnadspaus.
Dom spelade musik (bl.a. Van Halens låt Jump :i) i högtalarna under tiden dom byggde om scenen, och det tog säkert 1 timme att fixa allt. Skapligt segt att bara göra ingenting. Dum som man var så satte man sig inte heller, något man fick igen senare på kvällen…


Sen var det äntligen dags! Mitt under en av låtarna som spelades i högtalarna så small det plötsligt. Tre jävla smällar som fick mina vita kalsonger att anta en lite mörkare färg. Sjukt vad rädd jag blev. Sen spelades ett litet intro, och sen var konserten igång.
Dom öppnade, precis som alla förväntat sig, med låten Something In Your Mouth

(klickar ni på länkarna med en såndär bild bredvid så slajdar ni fram videon som ligger gömd). Vansinnigt bra låt om ni frågar mig.


Jag hade väl en helt okej plats där snett framför scenen. Det gick bra att se sålänge som killen framför höll sig ur vägen (har var typ 2,5 meter lång). Huvudsaken är väl iofs att man hör musiken när man är på konsert :P


Sångaren i bandet, Chad Kroeger, är sjukt duktig på att sköta mellansnacket. Han skojade om en jäkla massa saker (Timmey!) och fick med sig med sig många skratt från publiken. Riktigt bra mellansnack helt enkelt… Han har dock fortfarande musikvärldens fulaste frisyr (vilket man dock inte ser på den här bilden [?])

Jag har filmat några låtar från konserten, men det tar ju 100 år att slänga upp dom på Youtube, och dessutom var det HÖG volym därinne. Min mobil är inte van vid att ta in ljud på ungefär 200 miljoner decibel. Försöker lägga upp videorna nu iaf, och förhoppningsvis hinner jag få upp några stycken innan jag publicerar det här inlägget iaf.


Det fanns såklart både bra och dåliga saker med konserten, även om dom positiva nog övervägde dom negativa. Därför börjar jag med dom negativa sakerna:

Batteriet på mobilen dog
Mitt i min favoritlåt (Burn it to the ground) dog batteriet. Trots att jag laddade det på flygplatsen hela tiden när jag kunde. Dum som man var lyssnade man på musik hela flyget fastän jag hade en separat mp3-spelare med mig BARA för att jag inte skulle slösa batteri på mobilen. Att jag sen satt och aktiverade ljuset på skärmen på mobilen HELA tiden också gjorde ju inte saken bättre. Skaplig tabbe helt enkelt. Sen hann jag inte spela in dom sista låtarna (Too Bad!!!!!!) heller. Buuu för batteritider.

Dom sega låtarna
Nickelback har ju gjort många tråklåtar. Om jag säger How You Remind Me, Someday, Photograph, Rockstar och Gotta Be Somebody så säger ni antagligen ”Åh, jag känner igen en/flera av dom där!”.
Det är tråkigt att det inte finns en endaste vettig radiostation som spelar riktig rockmusik härikring. NRJ, Mix Megapol och Rix FM spelar jättegärna dom där lugna låtarna eftersom dom passar in så bra i deras bajsmusikblandning.
I alla fall så är jag inget större fan av just dom låtarna. Att dessutom ha blivit tokdumpad dagen innan gjorde ju inte att man gillade låtarna mer precis. Låten Savin Me var riktigt jobbig att höra. Värst var nog när dom spelade Photograph… Sjukt jobbigt :(

Every memory of looking out the back door
I Had the photo album spread out on my bedroom floor
It`s hard to say it
Time to say it
Goodbye, Goodbye
Every memory of walking out the front door
I found the photo of the friend that I was looking for
Its hard to say it
Time to say it
Goodbye, Goodbye

:c


Trumsolot
Varför varför varför slänger man in ett 7 minuters trumsolo mitt i en konsert? Deras trummis satt och hamrade på dom där trummorna alldeles för länge. Visst var han duktig, men snälla… Ni kan ju titta själva får ni se hur kul det är: Trumsolot

.
Han ser ut att ha damp där kring 2:45. Alla trodde han skulle sluta då, men nädå, då fortsätter han i 3 minuter till istället [?]

Kosten
Inte Nickelbacks fel, men jag hade typ inte ätit någonting dom senaste 48 timmarna. Att sen sova 4 timmar och flyga till London för att där stressa som en tok för att hinna till konserten… Det var ju inte precis den ultimata uppladdningen. Att stå på konserten i 4 timmar tog också det på krafterna. Jag var sjukt trött i benen, och att hoppa där i slutet var inte precis skönt.


Det fanns såklart massa saker som var bra också. Jag tar upp några här:

Mellansnacket
Som jag tidigare nämnde så var Chads mellansnack vansinnigt bra. Det är svårt att återge någonting så abstrakt som mellanprat på ett bra sätt, så jag nöjer mig med att säga att han var duktig på det.

Black Stone Cherrys sångare
Det här har väl egentligen mer med Black Stone Cherry att göra, men Chris Robertson var äckligt jävla bra. Han fick sjunga en låt med Nickelback också, och jävlar vad bra det blev. Att beskriva hans röst med ord är ju omöjligt, men om jag säger såhär: Jag postar en länk med en video till låten dom spelade tillsammans strax så får ni höra.

Too Bad, Animals, Burn it to the ground och… ja, dom flesta låtarna
Dom spelade såklart några av deras bästa låtar också. Även om varesig Never Again, Just to get high m.fl. inte var med så spelade dom Too Bad! Den låten är så bra så att jag faktiskt tog mitt Lunarstormnick efter den låten. Då förstår ni. ALLA hoppade när dom sjöng refrängen. Vansinnigt skön stämning därinne. Jag led av energibrist plus att luft försvann, så jag var väl bara sekunder från att svimma. Klarade mig dock (skapligt pinsamt om man däckat utan en droppe alkohol).

Transformersgolvet
Scenen såg ut ungefär som ett T. Alltså var det en gång där dom kunde gå ut i publiken om dom ville. Dock verkade det vara rätt bortkastat eftersom dom aldrig kom ut dit.
Men så plötsligt så vände golvet på sig därframme, och det kom fram ett trumset och två stolar. Såg sjukt coolt ut. Sen satte dom sig där framme och spelade Rockstar

(gillar inte den låten). Notera Timmey! och Pornstar! :i
Sing-a-longen på låten var riktigt bra iaf, även om det inte hörs så bra i klippet. Ljudet därinne var så högt så att man inte ens hör mig fastän jag sjung/skriker så högt jag bara kan :i
Observera att det inte är mina händer som är ivägen. Det är 2,5-meterskillen som stod framför mig. Jag håller upp kameran så högt jag bara kan, men ändå ska han vara ivägen.
Kvaliten är också pinsam nu när videon är upplagd på Youtube, inget jag kan göra åt dock. Ni får skylla er själva att ni inte följde med :z

Covern!!!!!!!
Om det är något jag minns bäst från konserten så är det låten Nickelback spelade tillsammans med Black Stone Cherrys sångare. Dom sjöng AC/DCs låt Highway To Hell

, och den var så jävla bra. Jag tyckte Too Bad var bättre och roligare att höra, men jag älskade verkligen den här versionen av Highway To Hell. Sorry igen för kvalitén på musiken. Mobilen klarade inte riktigt trycket :i


Kameran lade som sagt av mitt i favoritlåten. Jag höll på att spela in en video då, men den stängdes av automatiskt när batteriet var akutdåligt. Jag hann ta ett sista kort, och det blev på killen framför mig igen. Han hade tydligen fyra armar… Världsrekord i antal armar tro?

Jag har filmat rätt många videor i alla fall. Jag tänkte att jag är så snäll så att jag postar länkar till alla låtar dom spelade under konserten, även om alla videor inte är filmade av mig:

Something in Your Mouth

(Den låter illa i början, spola till 0:57)
Betyg: [!][!][!][!][!2]

Because of You


Betyg: [!][!][!][!/][!/]

Photograph


Betyg: [!][!][!/][!/][!/]

Figured You Out

(Min)
Betyg: [!][!][!/][!/][!/]

Savin Me


Betyg: [!][!][!2][!/][!/]

Far Away


Betyg: [!][!/][!/][!/][!/]

Highway To Hell

(Galet bra!) (Min)
Betyg: [!][!][!][!][!]

Gotta Be Somebody

(Hittade ingen bättre kvalite)
Betyg: [!][!][!/][!/][!/] (Palla den här låten efter det som hände)

If Everyone Cared

(Min)
Betyg: [!][!][!][!][!2]

If Today Was Your Last Day

(Taskig kvalite här också)
Betyg: [!][!][!][!][!2]

Rockstar

(Timmey!!! :i ) (Min)
Betyg: [!][!][!][!2][!/] (Mest för att alla sjöng med)

Burn it to the Ground


Betyg: [!][!][!][!][!]

How You Remind Me


Betyg: [!][!2][!/][!/][!/]

Too Bad


Betyg: [!][!][!][!][!]<3<3<3 —- Extranummer —- Use Somebody (Cover with Ryan on Vocals)
(Cover på en Kings of Leon låt)
Betyg: [!][!][!][!][!]<3 Animals

Betyg: [!][!][!][!][!]

Det var konserten det. Jag tror dom spelade i 1 timme och 45 min, sen var det väntan och förband också. Så det tog nog uppemot 4-5 timmar innan det var slut. Det går inte att betygsätta hela konserten, inte när jag är såhär trött som jag är nu iaf (klockan är 06:05) så jag låter bli det.

Och så upprepar jag det jag började inlägget med: Jag tror inte någon bryr sig i vilket betyg alla separata låtarna får. Jag tror inte heller någon kommer orka lyssna igenom dom alla. Inte tror jag heller någon bryr sig vilka låtar jag har filmat och vilka låtar som någon annan filmat. Jag lägger upp den informationen bara för att jag kan :w

Fortsättning följer… Nästa del: Hotellrummet + lite annat

Förresten: Det här inlägget tog mig faktiskt 6,5 timmar att skriva. Helt sjukt när man tänker på det. Därför tänkte jag be er om en tjänst: Har ni faktiskt orkat läsa igenom hela texten, skriv gärna en kommentar eller ge inlägget ett betyg. Jag bryr mig inte om ni bara skriver ”asfasfsaf” eller vad som helst, men det vore trevligt att veta om ni faktiskt orkar igenom texten.
Visst är bloggen mest en dagbok för mig själv som jag ska kunna titta tillbaka i sen, men det kan vara kul att veta vad ni tycker om inläggen.

London
DEL 1: Intro + resan dit
DEL 2: Du läser den just nu
DEL 3: Hotellrummet + lite annat
DEL 4: Den officiella ”Gör vad du vill”-dagen
DEL 5: London: Indien, England och sängen



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *