Galapagos 2016,  Sydamerika 2016

Sydamerika 2016, Galapagosöarna – Avstigning, dricksande och flyg till Quito

DropboxChooserAPI_DSC_0115
Den sista dagen av kryssningen blev som tidigare nämnt en riktigt kort en. Uppstigning klockan 06:00 för att packa, äta frukost och titta lite på diverse fåglar från båten innan vi sen klev av båten vid 08:15.

Det märks verkligen hur Galapagos är ett ställe som drar turister. Dom som har båtarna, restaurangerna med mera behöver inte kämpa för att få in pengar, det löser naturen och djurlivet åt dom. Inte nog med att kryssningarna på ön går på minst en tusenlapp per person och dag, man skall även dricksa guiden och besättningen efter resan. Lite konstigt kan tyckas, men så är det och man får väl gilla läget.

För er som eventuellt tänker besöka Galapagos och undrar vilken nivå dricksandet ligger på: vi dricksade vår guide Fabian 80 dollar totalt, dvs. 40 dollar per person. 5-8 dollar per person och dag var rekommendationen vi fick ombord men jag antar att det är i överkant mot vad dom förväntar sig. Besättningen fick 140 dollar, där var rekommendationen 8-12 dollar per turist och dag.

DropboxChooserAPI_DSC_0123
Efter det tog TAME oss från Baltras flygplats hela vägen tillbaka till ett regnigt Quito. Men på något vis kändes det rätt skönt att vara tillbaka i Quito igen, kryssningen må ha bjudit på djur och natur i världsklass men man blev rätt less på maten och den trånga hytten i slutet av resan.

DropboxChooserAPI_DSC_0124
Vi räknade även lite på vad Galapagos-delen av resan kostade oss totalt. Då räknar vi med allt som kostade från Quito, under dom 10 dagarna på Galapagos och sen resan tillbaka till Quitos flygplats igen.
Flygbiljetterna kostade 1890 kronor t.o.r. per person, men då fick vi dom riktigt riktigt billigt skall tilläggas. Räkna normalt med drygt 3000 – 4000 kronor för en biljett t.o.r. från Quito.
Sen spenderade vi 3 dagar i Puerto Ayora där vi brände drygt 1500 kronor per person för alla tre dagarna. Kryssningen var den absolut största utgiften, den hamnade på nästan exakt 13 000 kronor per person för 8 dagar. Sen tillkom dricks på drygt 1000 kronor per person för kryssningen också.

Sammanlagt slutade Galapagos på drygt 17 500 kronor per person. Då ingick alltså flyg t.o.r. från Quito till Galapagos, 10 dagar där varav 8 spenderades på en kryssning, dricks, all mat och all dricka. Mycket pengar, men inte så farligt med tanke på vad vi fick uppleva. Om någon därute ställer sig frågan ”Jag är i Sydamerika, ska jag verkligen åka till Galapagos?” så är svaret otvivelaktigt ”JA!” från både mig och Marlene.

Galapagos får totalt imponerande nio av fem dollarsedlar i betyg. Det högsta betyget som någonsin delats ut på bloggen, och hela 80% högre än perfekt. Inte illa pinkat!

DropboxChooserAPI_DSC_0001
Kvällen i Quito spenderades sen med en återhämtning i form av en vinflaska och trerätters middag på den italienska restaurangen, med det något konstiga namnet, Nose. Mycket bra och rekommenderas om ni är i Quito nångång.

Nu har vi lämnat in vår tvätt på tvättning och hoppas kunna ta sikte på Baños imorgon. Vi får se hur det går…Betygsätt inlägget:
[Total: 1 Average: 3]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *