Close
DropboxChooserAPI_P1040527
Den första utflykten för dagen blev ”unnamed island” som den faktiskt heter. Minns inte riktigt varför ingen namngett den, men antingen så hittade vår guide på en anledning eftersom han glömt namnet på ön eller så är det faktiskt sant.

Det här med att vara guide ute på Galapagos måste annars vara drömmen för en dålig guide. Inte för att Fabian är det, han är jättebra, men man har ju ingen aning om vad han säger stämmer eller ej. Han kan dra vilken vals som helst och alla kommer köpa det han säger rakt av eftersom det inte finns någon som helst mobiltäckning här.

DropboxChooserAPI_P1040552
På vägen dit åkte vi även förbi den här delen av en annan ö där kaktusarna tagit över. Som sagt är Galapagos som att besöka olika planeter varje dag och här hade vi då kaktus-planeten.

DropboxChooserAPI_P1040542
Vattnet är annars sinnessjukt vackert. Det går inte att fånga Galapagos på bild, man måste verkligen besöka stället för att förstå hur magiskt det är.

DropboxChooserAPI_stork
Lite mindre imponerande, men ändå värt att nämnas, är denna stork-liknande fågel. Han traskade runt där på ön och lät sig bli fotograferad utan att tveka en sekund.

DropboxChooserAPI_P1040562
Landstigningen skedde på en strand, och direkt framför oss låg ett mindre sjölejon och solade sig.

Som ni ser, och som jag nämnt förut, så är djuren otroligt oskygga. Det kommer sig av att dom aldrig jagats av människor och därför aldrig lärt sig vara rädda för oss. Vissa djurarter som har jagats uppvisar dock ett flykt-beteende om människor närmar sig.

DropboxChooserAPI_P1040564
Än en gång, njut av det här landskapet. Det är hundra gånger vackrare på plats än vad bilden visar.

DropboxChooserAPI_P1040580
Ett sjölejon med sin junior.

DropboxChooserAPI_sjolejon-tag
Vi fick även se ett sjölejon-tåg. Tuff tuff!

DropboxChooserAPI_P1040604
Efter tåg kommer lek.

DropboxChooserAPI_P1040615
Vi sprang även på ”toppen av matkedjan” på Galapagos. Det är den här örnen som äter allt men som inte är hotad av någonting.

DropboxChooserAPI_eremitkräfta
Vi får se så sjukt mycket att jag bara smattrar iväg bilder, men det är så sjukt att se akvarie- eller zoodjur vart man än vänder sig. Här ser ni herr eremitkräfta. På bilden ser han ut att vara 15 cm stor, i verkligheten var han typ 3 cm.

Marlene mumlar någonting om ”precis som din” nere i sängen nu, men det ignorerar vi.

DropboxChooserAPI_P1040628
Men naturen är verkligen storslagen…

DropboxChooserAPI_vattenleguaner
Nästa stopp på ön var vattenleguanernas paradis. Vi hann se säkert 25-30 leguaner som låg och degade på lavastenarna där. Enligt Fabian måste ödlorna upp i 35 grader celsius innan dom kan hoppa i vattnet och börja äta av algerna på stenarna som dom lever av.

DropboxChooserAPI_färgglad-krabba
Det är ändå lite konstigt hur djuren kan vara så färgglada när det innebär att dom syns så tydligt på klipporna. Man tycker att eventuellt örnarna eller andra djur borde ha hur lätt som helst att hitta krabborna och käka upp dom när dom kutar runt där på klipporna likt en Pridefestivalen-redo Peter Siepen, men uppenbarligen funkar det inte så här.

DropboxChooserAPI_P1040697
Hela gänget redo för att åter bestiga Floreana.

DropboxChooserAPI_haj-vid-baten
Direkt när vi kom tillbaka till båten var det någon som ropade ”there is a shark underneat the boat!” till vilket nyzeeländarna svarade ”let’s get in!”. Så hoppade dom helt enkelt i och simmade med hajarna där, helt utan att fundera över vilken art hajen var av.

Hur dom där grabbarna kunnat leva så här pass länge är för mig högst oklart…

DropboxChooserAPI_fiskstim-fargglatt-1
Snorklingen på förmiddagen bjöd sen som vanligt på fiskar av akvarie-nivå.

DropboxChooserAPI_obrydda-fiskar
Fiskarna bryr sig inte ett dugg om att du är där, vattnet är klarare än valfri simbassäng och som bonus på allt är det helt knäpptyst därnere.

DropboxChooserAPI_revhaj-2
Vi fick även idag simma med en korallhaj som lugnt simmade runt i jakten på någonting att äta.

DropboxChooserAPI_snudd-på-akvarium-bild
Titta liksom på den här bilden! Hajen var seriöst typ en meter framför mig och bara gled förbi innan den smiskade till med stjärten och stack iväg. Men titta även på vattnet, ser ni hur klart det är eller!?

DropboxChooserAPI_rocka-under-sten
Ännu en rocka under en sten hanns med också.

DropboxChooserAPI_simma-med-sjölejon
Dagens höjdpunkt var dock när vi fick möjligheten att simma med ett sjölejon. Makalöst hur dessa djur kan vara så klumpiga, verkligen superklumpiga, på land för att sen kunna simma bättre än valfri sjöjungfru väl nere i vattnet.

DropboxChooserAPI_sjolejon-simma
En bild på hur det kunde se ut när turisterna simmade runt där i vattnet och njöt av livet.

DropboxChooserAPI_två-mkt-nöjda-snorklare
Så här nöjda var vi med dagens snorklingspass.

Andra halvan av dagen bestod av en två timmar lång båtfärd, och efter det en landstigning på Santa Cruzs västra sida. För en gångs skull blev vi inte speciellt imponerade av stoppet men även vår guide sa att ”jag förstår inte varför dom öppnat den här delen av ön för turister, det finns inget att se här”. Vi hann se några små jättesköldpaddor (snudd på en oxymoron?) men utöver det var stället öken-varmt, dött och ingenting intressant alls att se.

Vad morgondagen har att erbjuda lär vi få veta imorgon.


Betygsätt inlägget:
[Total: 3 Average: 4.7]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>