Sydamerika 2016

Sydamerika 2016 – Provpackning av ryggsäcken!

packning-utspridd
Tiden fortsätter att ticka på, nu är det inte ens 6 dygn kvar tills dess att vi lyfter från Arlanda. Eftersom man gärna vill vara ute i god tid med packandet för att undvika eventuella missar, plus att det att man får lite så där skön resfeber när man väl sitter där och packar, så bestämde vi oss för att göra en provpackning för att se hur illa ställt det egentligen var med antalet grejer som kommer få rida på våra ryggar genom hela den här kontinentalresan.

Mitt resultat kan ni se på bilden ovan. Om vi börjar uppe från vänster så har vi listan i sin helhet här:

[spoiler title=Min packlista inför Sydamerika 2016]1. Ett flytande handtag för min GoPro (behövs om man filmar/knäpper kort under vattnet)
2. Digitalkameran
3. Laddare till digitalkameran + dataöverföringskabel (för att föra över bilder till laptopen)
4. Nio par strumpor
5. Fem par kalsonger
6. Två t-shirtar
7. Ett par promenadskor (som kommer lukta pyton när den här resan är slut, det är ett som är säkert)
8. En toarulle. Alla behöver en toarulle med sig
9. En liten ficklampa
10. En extra plastpåse
11. En Gorillapod, för att fästa digitalkameran/GoPron på alla möjliga ställen
12. GoPro med selfiepinne. Kanske den enskilt viktigaste grejen på resan
13. Universaladapter
14. Förgreningsdosa, ett av dom bästa resetipsen jag någonsin fått. Räcker nu med en universaladapter så kan man ladda alla dom svenska prylarna samtidigt sen.
15. Minilaptop + laddare
16. Två par shorts
17. En långärmad ”löpartröja”
18. Ett par långbyxor
19. Snorkel + cyklop. För att man ska kunna skilja på mig och sjölejonen i Galapagos. Sjölejon har två ögon, med cyklopet på har jag bara ett.
20. Öronproppar
21. Solglasögon
22. Necessär med badrumsartiklar
23. En pikétröja
24. En ögonbindel
25. En Playstation 4-dosa (ja, ni läste rätt). Används för att kunna använda mobilen som spelkonsol under bussresorna)
26. Två böcker att läsa på stranden
27. En Sydamerika-handbok för att kunna hitta boende, mat och andra bra tips längs vägen
28. En Powerbank på 12 000 mAh. Kan ladda min mobil typ fyra gånger. Marlene har en egen i sin väska också.
29. Mobiltelefonladdare + mobiltelefon
30. Y3 handtvättmedel
31. Tre karbinhakar, för att fästa grejer på utsidan av väskan
32. Pass och vaccinationskort
[/spoiler]

Mycket grejer kan tyckas, men jag har ändå försökt snåla så mycket jag någonsin kan. Det är ändå jag som ska släpa på allt det här under resan.
I dagens samhälle klarar man ju sig inte utan sina prylar, hade jag gått den lite mer primitiva packningsvägen hade jag kunnat skippa all elektronik vilket typ halverat antalet grejer i väskan. Men hur kul hade det varit?

packningskuber-hejsan
Däremot så är det ett jäkla bök att hålla koll på alla grejerna man har i ryggsäcken, därför har jag letat runt lite efter en lösning på det problemet och då sprungit in i någonting som kallas för packningskuber (packing cubes). Det finns allt från svindyra varianter till den betydligt humanare prissatta varianten som jag köpte (fick ge 229 kronor totalt för mina).

Fördelen med dessa är att man istället för att behöva riva ur alla grejerna ur väskan och stöka till allt så kan man lyfta ur alla kuber och sen lägga tillbaka dom igen utan att allt hamnat huller om buller.

Visst, man tappar lite lite utrymme i väskan på det här sättet men efter att ha provat mina är det så sjukt värt det.

packningskuber-ihoppackade
Kuberna går även att packa in i varandra om man vill vilket gör att alla dom grejerna ni såg på den första bilden nu finns i dessa tre kuberna. Toarullen ligger utanför för att ge en storleksuppskattning.

fardigpackad
Och färdigpackad så ser väskan då ut så här. Totalt väger den 13.4 kilo, men då har jag packat ner precis allt jag kommer ha med mig förutom mina sandaler i väskan. Jag måste då alltså ha några av dessa grejerna på mig, om jag nu inte kommer köra en Naken-Janne och flyga utan en tråd på kroppen.
Under 14 kilo får ändå ses som rätt imponerande med tanke på att jag kommer leva av i stort sett endast dessa grejerna i närmare två månader.

Frågan är sen hur mycket man själv kommer gå upp i vikt under resan? Idag visar vågen 78.5 när jag ställer mig på den (utan ryggsäcken då). Vad vågen sen visar när vi kommer tillbaka återstår att se…Betygsätt inlägget:
[Total: 5 Average: 4.4]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *