Roadtrip 2011 (USA)

Orlando – En riktig turistfälla

Orlando är lite av en turistfälla. Vi bor enligt rapporter två kilometer från Harry Potters nöjespark (lillebror är lyrisk), 150 meter från ett vattenland med det något erotiska namnet Wet 'n' Wild och sen har vi även både en tennisplan och en basketplan på hotellet. Turistigt är dock inte förknippat med någonting negativt, snarare tvärt om faktiskt. Det är rätt skönt att bara slappa i några dagar nu efter att ha tokrest i nästan sex veckor.

Dock innebär slappande inte speciellt mycket action, varpå bloggandet blir en aning lidande. Den här dagen skulle liksom kunna sammanfattas med en halvlång mening… Men vi kan ta igen några bilder som inte fått plats i dom tidigare inläggen:


Först kan jag informera er om att dom har Fanta med jordgubbssmak här. Vet inte om den finns i Europa, men samtidigt kan jag säga att det inte är någon större förlust om eländet inte skulle finnas tillgängligt på eran sida Atlanten. Läsken smakar ungefär som sunkig sodastreamad jordgubbsdricka eller som Ramlösa blandat med den billigaste saften man kan hitta på Lidl. Ingen höjdare alls, men den luktar i alla fall gudomligt somrigt. Lillebror gillar den i alla fall och ger den 3,5 av fem i betyg, jag är betydligt snålare med mitt betyg:

Betyg på Fanta Strawberry: 1


Annars har Floridas djur- och insektsliv redan givit sig tillkänna. Vi besökte Budweisers fabrik igår och utanför där satt den här superäckliga grejen och myste i solen vilket osökt fick mig att direkt tänka på Bear Grylls och hans It's not very tasty, but it contains a lot of proteins and is good for you in a survival situation like this”.
Bara kroppen på den här bjässen mätte väl en 7-8 centimeter och jag kan säga att den lätt är den äckligaste IRL-insekten jag någonsin sett. Någonsin.

Damernas landskamp mot Japan var annars skrattretande så jag låter bli att nämna att vi fick lov att lägga 40 dollar per skalle på mat för att kunna kika skiten.

Men vi har varit med om värre, NASA sköt nyss fram sin uppskjutning ännu en dag vilket gör att dygnsrytmen nu är katastrof… Nytt datum: lördag natt klockan 02:40. Måtte det bli av då bara…


Kvällens aktivitet blev därför istället minigolf på Orlandos bästa minigolfbana som ligger drygt 500 meter härifrån. Lite originellt med levande alligatorer vid banan, även om dom bara var drygt en meter stora. Man kunde även köpa alligatormat för tre dollar och mata dom små monstren, men vi var alla så sjukt inställda på den första minigolftävlingen under resan. 18 hål, en vinnare.


Banorna var annars fruktansvärt lotteriaktiga och hade dom inte innehållit en enorm del slumpstudsar så hade jag nog avgjort tävlingen redan på tredje hålet. Nu var kanterna på banan gjord av runda stenar vilket gjorde att mina väl avvägda slag studsade all världens väg istället för att lugnt leta sig ner i hålet. Sen lutade ju banorna lite som dom ville där det var meningen att det skulle vara plan yta, något som ytterliggare ökade dom andra spelarnas chanser en aning…

Banorna var rätt tråkiga och alla såg ut ungefär som den på bilden. Grön matta, runda stenar som kanter och ibland något litet vattenhinder men fortfarande väldigt enformiga.


Jaker, som tidigare under dagen besegrat mig i vad som kan vara den värsta tennismatchen jag någonsin spelat (35 grader, 110% luftfuktighet och ont om vatten), visar här sin något underliga dragskottsputtningstaktik.


Nöjd golfkung som slog dagens lägsta score på banan. 18 hål på 46 slag ger ett snitt på 2,55 slag per bana. Det ni :z



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *