Frank Sinatra -New York, New York (spf) Resan rullar vidare, bloggen ligger lite efter. Men mest för att ni inte har missat någonting alls. Vi har mest åkt bil, sovit och ätit för att kunna ta oss till... New York! The Big Apple, eller som dom själva så ödmjukt uttrycker det: The Capital of The" /> Frank Sinatra -New York, New York (spf) Resan rullar vidare, bloggen ligger lite efter. Men mest för att ni inte har missat någonting alls. Vi har mest åkt bil, sovit och ätit för att kunna ta oss till... New York! The Big Apple, eller som dom själva så ödmjukt uttrycker det: The Capital of The" /> Frank Sinatra -New York, New York (spf) Resan rullar vidare, bloggen ligger lite efter. Men mest för att ni inte har missat någonting alls. Vi har mest åkt bil, sovit och ätit för att kunna ta oss till... New York! The Big Apple, eller som dom själva så ödmjukt uttrycker det: The Capital of The" />
Roadtrip 2011 (USA)

USA – New York, New York


Resan rullar vidare, bloggen ligger lite efter. Men mest för att ni inte har missat någonting alls. Vi har mest åkt bil, sovit och ätit för att kunna ta oss till… New York! The Big Apple, eller som dom själva så ödmjukt uttrycker det: The Capital of The World. Varför nu New York skulle vara världens huvudstad när den inte ens fixar att vara USAs huvudstad förstår jag inte, men egentligen är det väl ointressant för egen del så jag låter dom hållas.

Efter att vi checkat in på vårat hotell som ligger mitt på Manhattan så tog vi en snabbtur förbi NHL shoppen här i staden där jag bland annat hittade…


… en Happy Gilmore-putter! Jag tror den är tillåten att spela med på riktiga golfbanor också, speciellt eftersom den kostade hela 125 dollar. Skulle vara så sjukt ballt att traska fram till 18:e hålet i en Masters-tävling, hiva fram hockeyputtern och vinna turneringen med den putten :i Ska bara blir riktigt jäkla grym på golf först, sen lovar jag att om jag har en vinnarputt på 18:e hålet på Augustas golfbana så kommer jag se till att ha en hockey-putter i bagen…


Men New York är en sjukt ball stad. Vi åkte hit på nationaldagen, den 4:e juli och förväntade oss trafikkaos. Vi fick… åka hela vägen utan att nästan stanna alls. Trafiken i New York rockar! Det är ingen stress, inga knökfulla motorvägar och inga problem alls! Inte ens på en av dom (den?) största dagarna för året.

Betyg på New Yorks trafik: 5


Och vad har dom mer i New Yorks trafik? Gula taxibilar!


Efter en kortare sightseeing så var vi åter på hotellet för att möta upp vårat nyförvärv från farmarligan i Peace and Love – Jaker! Eftersom han inte förstår bättre så prioriterade han festivalen samt plugget före USA vilket gjorde att han inte joinat oss förrän nu.

Jaker kommer framförallt bidraga med enorma kunskaper om navigation i storstäder samt en längd på närmare två meter som ger oss ovärdelig översikt kring närområdet, men även ett gott humör och ett väldans orakat festival-face. Tummen upp för Jaker och välkommen in i gänget!


New York är annars superballt och det är som vårat nyförvärv sa när han försökte navigera genom att analysera vart Rockefeller Center och Empire State Building befann sig: Det är ju så många höga hus att man inte vet vilket som är vilket…


Lillebror har sen hittat en T-shirt på, den förövrigt fantastiska nördinriktade butiken, Hot Topic som har en Nintendo 8-bitarskontroll på framsidan. Då lillebror var sådär lillebrorigt megajobbig nere i tunnelbanan kom jag rutinerat på att man kanske kunde pausa honom genom att klicka på start-knappen. Tyvärr verkade den knappen vara trasig, men Tatta hittade i alla fall vart man trycker på kontrollen för att få karaktären att peka finger. B är FU-knappen och den lär spammas nåt brutalt om vi möter på någon dumming (yes)
Ska dock försöka laga start-knappen, återkommer med resultat.


Kvällen spenderades nere vid Hudson River på den avstänga motorvägen med en sisådär 2 miljoner andra männsikor (nej, jag överdriver faktiskt inte). Alla var såklart där för att se det traditionella nationaldagsfirandet som alltid tar plats den 4:e juli i New York.


Och jag måste säga att man har haft sämre kvällar i sitt liv. Solnedgången var helt magisk i väntan på…


… fyrverkerierna som skulle skjutas över floden. Och som dom sköts… Det går inte att med varesig video eller bilder visa hur sjukt vackert det här var, men 22 ton fyrverkerier eller om ni så vill 40 000 fyrverkeripjäser spränges här i luften på ungefär 20 minuter – och det var asballt! Dom sköt till och med upp raketer som exploderade som smiley-gubbar ^^ tänk er att en raket skjuts upp och sen möts du av en :)-gubbe! Hur ballt är inte det!? (Jag kan svara på det, det är awesome!)


Tyvärr gör det hela sig inte alls på bild, men jag kan säga som så att det här definitivt är en av dom sakerna jag kommer ta med mig hem som minne från den här resan. Får ni chansen, åk och se fyrverkerierna över Hudson River den 4:e juli!


Eller kanske var det som så att dom anordnade fyrverkerierna eftersom dom hört att Sveriges bästa bloggare kommit till stan? Dom kanske ville ha ett litet försprång i betygsättningen och därför mutade mina sinnen med fyrverkerier för ett okänt antal miljoner dollar?

Tja, vad vet jag? Men om det var som så att dom försökte påverka mitt initiala betyg av staden så får jag säga att dom lyckades rätt bra…



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *