Koduppdatering,  Nattmösseprat

Statistikisera mera


Blogglusten har varit noll den här helgen. Michael Buble spelas i högtalarna och jag tror det är nåt fel på min machoattityd. Mina badboypoäng försvinner ju snabbare än jag kan säga Fotbolls-VM är slut imorgon” :(
Jag passar på att svära några fula ord i tysthet (förlåt mamma!) när jag skriver inlägget för att få tillbaka någon enstaka poäng i alla fall.

Kvällen har annars spenderats med vad som kan vara den roligaste kombinationen som finns – statistik och design.
Har roat mig med att slänga in några räknare längst ner på alla inlägg så att ni kan se saker som antal ord i varje inlägg, antal bokstäver i varje inlägg, antal gånger någon klickat sig fram till inlägget och hur många gånger inlägget har visats.

Vad det är för skillnad på antal klick och antal visningar? Skillnaden är såpass enkel att om man t.ex. laddar startsidan på bloggen så räknas inte det som att man specifikt klickar på just ett inlägg – det laddas ju 10 stycken och det är ytterst sällan någon läser allihopa. Dock får alla dessa inlägg en visning var.
Klickar man däremot på ett specifikt ID eller en länk till ett enstaka inlägg så räknas det däremot som ett klick eftersom sannolikheten är väldigt stor att man då läser inlägget.
Lite krångligt kanske, men det är egentligen väldigt enkelt ;) Får slänga upp en bättre förklaring imorgon när jag är klar i huvudet om ni inte fattar min grymma förklaring XD

Intressant annars att jag tydligen redan hade en räknare som räknade populära inlägg sen mer än ett år tillbaka – bara det att jag aldrig använt den :@
Skulle kika vad som fanns i den okända tabellen vid namn popular och råkade exportera alla 104 000 raderna till en textfil istället vilket gjorde att mitt Firefox fick tokfnatt :i Min stackars Vaio började knastra, lukta bränt och låta väldigt konstigt samtidigt som Firefox helt låste sig – vilken succé :i

Svamlar som bara den nu… :@ God natt. Fa-an om ni inte röstar glad gubbe på mitt enastående jobb förresten, då blir jag ruskigt besviken, skaffar ett fadderbarn i Afrika och säger upp kontakten med honom direkt igen bara för att hämnas på någon. Ja, jag är ett fadderbarnsemo idag, är det nåt fel med det eller? Just det!

Övertrötthet är ocoolt…”Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *