Jobba på Irland,  Vardagsliv

Irland: Insert kass rubrik here…

Bloggen blir lidande av det faktum att jag går upp 05:13 på morgonen och sen somnar 20:30. Det suger att gå upp såhär tidigt (trott)

Nåja, vi kör en lite recap på viktiga saker som hänt dom senaste dagarna:


Till att börja med så har TVn i vardagsrummet premiärstartats. Irlands svar på Deal or no Deal visades och jag blev direkt förälskad i donnan som deltog i programmet. Maken till pangbrud har nog aldrig setts förut, så vi kan i alla fall säga att fungerade alldeles utmärkt.

Annars överraskar det irländska folket gång på gång. Dels har dom placerat ut TVÅ personer som dirigerar trafiken utanför shoppingcentret – rondellens trafik i alla fall. Det står alltså två orangeklädda herrar i rondellen och dirigerar trafiken däri… jag citerar herr Isgren: ”Jag som trodde rondeller var till för att trafiken skulle flyta på av sig självt?”. Det känns så främmande, typ lika exotiskt som sol, bad och värme…


När vi väl handlar hem mat till Plaza del Kaustinen/Krgic/Isgren så handlar vi nästan alltid på Dunnes Store som ligger vid shoppingcentret typ 15 minuters gångväg härifrån. Jag har tidigare klagat på kassorna där, men för någon dag sedan såg jag för första gången i mitt liv människor köa för att få en kundvagn :n Dom stod alltså på ett led, den lägst fram tog en vagn och gick iväg, sen tog nästa person en vagn och så vidare.
Det är ingen som tänkt på att man kanske kan sprida ut kundvagnarna på lite fler olika ställen?…


I butikshyllorna finns annars en massa konstiga saker. Jag är livrädd för att bli misstagen för en japan, så jag vågar inte knäppa kort på allt jag ser, men duck fat kunde jag verkligen inte låta bli att knäppa en bild på… Vad i hela friden använder man en sån sak till? Det låter fantastiskt vidrigt och ser ju ännu värre ut…


Att shoppa på en fredageftermiddag innebär inte bara att det är ungefär 200 miljoner människor inne på affären, det innebär också att en hungrig Kausti inte riktigt handlar dom nyttigaste grejorna i affären. Mars, drickyoghurt, Mars, honungsrostade jordnötter (jävlar vad goda dom är!!!!), Quicklunch (häll i kokande vatten, rör om = maten är färdig), baguetter och en tvåliters cola.

Betyg på min matvarukasse (ur nyttighetssynpunkt): 0.5


Som vanligt har vi det svinkallt här i lägenheten (även om det blivit några grader varmare på slutet). Ordet isolering existerar verkligen inte här och det finns ingen som vet vad dubbelglasade fönster innebär.
Men man får ju se det från den positiva sidan – man kan likaväl ställa colan på golvet utanför kylskåpet eftersom det är minst lika kallt där [?]


Matlagning är ett ord jag i stort sett glömt bort sen jag flyttade hit. På en månad har jag lagat mat ungefär 4-5 gånger. ALLA gångerna har det blivit spaghetti och bacon [?] Istället äter jag pizza från Apache – ett Apache jag borde skriva ett hatinlägg om nåndag – eller så äter jag mat från restaurangen som finns på jobbet. Dom serverar rätt okej mat, men att kalla den för jättegod vore väl en svag överdrift… Kyckling med potatismos eller panini (macka med fyllning) med sallad är dom rätterna som äts oftast. Svindyrt och rätt smaklöst sammanfattar väl den maten.

Sen har vi en salladsbar precis bredvid restaurangen också. Dom serverar tokvidriga sallader, som Isgren av någon anledning äter, och fantastiskt goda toasts. Chicken and bacon tripledecker heter skapelsen och innehåller ost, ost, ost, paprika, kyckling, bacon, coleslaw (som jag väljer fetbort) och sallad. Brödet toastas för sig och ost-, kyckling- och ostblandningen micras samtidigt. Sen blandas allt det där och bildar en perfekt lunch. 5.31 euro kostar kalaset och då får man även chips till! Magnifikt!

Betyg på O'Briens chicken and bacon tripledecker: 4


Sen vill jag klaga på brödet här. När jag var och handlade på Dunnes Store (eller Dunsan som vi kallar det) för första gången hittade jag ett fantastiskt gott bröd. Det var ett mörkt grovt bröd med russin i som verkade vara bakat i butik. Ni vet, alla bröd som innehåller russin smakar gott. Oavsett om brödet är tokvidrigt innehåller det alltid russin – alltså blir det ändå gott.
Men nu när jag handlar så verkar det aldrig finnas där, så jag har börjat leta efter en ersättare.
Hittills kan jag säga att ”fruit loaf” INTE är matbröd utan nåt slags fikabrödsliknande äckelpäckel. Den ser ut som en limpa ungefär, men luktar som svensk butterkaka

blandat med en massa smör och smakar fan inte alls gott med lite smör och ost på (no)

Betyg på fruit loaf: 0


Här hoppar vi friskt. På tal om Dunsan så kan vi nämna att kassasystemen där har nån slags meltdown-funktion. Ibland så stannar en av kassorna bara helt upp och kassörskan kan inte göra någonting.
Då måste en av butikens managers gå dit, vrid om sin nyckel, och sen kan kassörskan börja med nästa kund.
Varför detta sker har jag inte en jävla aning om, men det måste ha nåt att göra med att irländarna vill behålla titeln ”Vi har dom långsammaste kassorna i världen och är jäkligt stola över det!”


Annars skrällde jag idag – jag lagade mat :n Halvfärdig kyckling med Uncle Bens sweet and sour-sås

, ris
och sånadär galet goda baguetter
stod på menyn och jag måste säga att det smakade… okej.
Jag har aldrig varit ett större fan av sötsur sås med stora bitar av konstiga saker i, men idag gick det ner i alla fall. Men om det var för att jag var vrålhungrig eller om det var för att det var gott… jag vill nog inte svara på den frågan eftersom jag fixade en matlåda med just det där tills imorgon också…

Nån som har tips på nån schysst maträtt som är skitlätt att göra kanske? Köttbullar, korv och köttfärs går fetbort i det här landet kan jag säga… Kanske man ska göra pannkakor?

Annars har jag några blogginlägg på lager. Skriver ner en kom ihåg-lista till mig själv här och nu:
– Presentation av alla som jobbar på min avdelning
– Quicklunchrecension

Vi får se när dom dyker upp…

Nej, nu skiter jag i det här. Sverige gör 11-4 i den fantastiska bronsmatchen i JVM och jag säger därmed god natt till både Schweiz och er som läser bloggen!



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *