Close

Var och tittade på IBF Falun – Pixbo i Superligan (innebandy) för ungefär en timme sedan. En fantastiskt målfattig, och ganska tråkig, match för att vara innebandy. Skottsiffrorna (1-2, 4-5, 7-6) efter 3 perioder säger väl egentligen allt.

Falun gjorde 1-0 i första perioden, men sen hände det inte så mycket mer under dom första 20 minuterna. Sen sov jag och Imrell (dvs alla i publiken) oss igenom andra perioden utan att missa någonting egentligen.
Dom få chanser som kom till, speciellt i första perioden, räddades av en för dagen mycket bra IBF målvakt. Två av räddningarna han gjorde var snudd på fantastiska, och både jag och Imrell hade redan noterat ett mål för Pixbo i protokollet innan målvakten flaxade till och hindrade bollen från att gå i mål.
Falun höll tätt ändra fram till ungefär den 10:e minuten av den tredje perioden när Pixbo kvitterade till 1-1 genom en riktig rökare som satt fint i krysset (precis som jag brukar göra mina mål alltså). Strax innan hade IBF haft ett klockrent stolpskott.

Jag förstår förövrigt inte hur Peter Runnestig
kan få spela i Pixbo när han är så dålig som han faktiskt är. Han försöker med sina Zorro-finter, men lyckas aldrig. Dessutom kan han inte hålla i bollen alls. Varenda gång Pixbo tappade bollen så var det herr Runnestig som blev av med bollen. Stundtals var det riktigt pinsamt. Jag tror nästan Imrell hade gjort det bättre faktiskt :n

Det blev ganska tätt mot slutet och IBF lyckades peta in ett 2-1 mål genom Mickael Norell. Ett riktigt skitmål, men Norell var riktigt bra idag. Hade inte Faluns målvakt varit grym i målet hade Norell nog fått utmärkelsen matchens lirare istället. Alla trodde ju att hans mål efter 58:36 hade avgjort matchen.

Men inte då. Pixbo ville annat. In med Runnestig (hur fan tänker tränarna?), en massa andra och Henrik Lundqvist lookaliken Henrik Quist
för att försöka åstakomma någonting framåt (fantastiskt roligt att Henrik och Henrik är väldigt lika till utseendet, att båda kommer från Göteborg och att båda heter nästan samma sak :i).

Med 12 sekunder kvar forcerades kvitteringen också in. Alla i hallen blev knäpptysta förutom jag som ville springa ett ärevarv i hallen för att fira kvitteringen. Jag lät dock bli.

I förlängningen tog det sen 1,5 minut innan Pixbo avgjorde matchen med sitt 3-2 mål. Jag njöt av att se Faluspelarna förlora <3 Alla som mött IBF Faluns ungdomslag vet vad jag menar.

Varenda spelare i laget är för det första bättre än mig, för det andra är dom så fantastiskt kaxiga och för det tredje ser dom exakt likadana ut också. Man kan inte låta bli att hata dom. Rent spel är ingenting dom ens hört talas om, fula efterslängar och skitsnack varvas flitigt på planen. Ska det vara så svårt att bete sig när man idrottar egentligen?

Tack så mycket Pixbo för att ni sabbade stämningen i FK Arena så totalt med erat kvitteringsmål idag :i Det värmde :D

Betyg på matchen: [!][!][!/][!/][!/]


Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>