Vardagsliv

Kräftfest


Det var kräftfest hemma hos lillebrors fruntimmer Tatjana i lördags. Två miljoner kräftor, två miljoner bajssträngar och lite annat gott stod på menyn. Tatjanas mor Viveka (reserverar mig för stavningen) såg lycklig ut, Tatjana själv verkade mest förvånad över att jag knäppte kort :i


Arghhhh! Kräftan Glenn var snabb att roffa åt sig allt som fanns på min tallrik. Ost var tydligen det bästa han visste. Jag matade honom lite snabbt innan jag fick en idé…


Jag slängde mig snabbt över kräftfatet som stod mitt på bordet och tog fram en kombatant (åh, vilket megafult ord) till. En kombatant (fortfarande ett lika fult ord) som bara hade en klo. En klo som dessutom var miniliten.
Jag satt där och drömde om stora kräftslag och enorma actionscener…


Nu var det ju bara det att Glenn var pacifist. Han var emot våld, krig och kräftsmiskande… Jag blev lite deprimerad när jag, efter två timmar, snart började inse att både Glenn och hans kombatant tydligen hade kokats tidigare idag – alltså var båda två redan döda :<

Fiaskot var totalt, så jag dampade loss nåt fruktansvärt. När jag var klar låg Glenns huvud 5 cm från hans kropp och hans motståndare kombatanten, hans kropp var spridd över halva tallriken. För att fira vinsten åt jäg även en bit melon. Mycket gott.


Efter detta blodbad var det dags för lite familjeunderhållning – sällskapsspel! Någon dåre hade döpt spelet vi spelade till Orangino – Spelet som utvecklar dina relationer. Egentligen borde spelet ha hetat typ ”]Orangino – Spelet som ger dig en realistisk chans att sabotera alla dina relationer för all framtid” :i


Spelet gick ut på att spelare 1, jag, fick ett kort med ett påstående. Som det här exemplet ovanför. Då fick jag själv först bestämma mig hur bra detta påstående stämmer in på mig.

1 – Det stämmer inte alls
2 – Det stämmer till viss del
3 – Det stämmer till stor del
4 – Det stämmer till mycket stor del

Låt säga att jag tycker att påståendet stämmer till viss del på mig. Om sen majoriteten av dom andra spelarna också valde samma alternativ som mig så betyder det att jag känner mig själv bra – alltså får jag poäng.
Väljer inte majoriteten av spelarna samma val som mig får jag inga poäng. Sen är det nästa spelares tur och samma sak upprepas igen.
Den med flest poäng i slutändan vinner. På något vänster lyckades lillebror roffa åt sig 7 stycken poäng eftersom han hade hand om poängutdelningen, alltså vann han. Jag misstänker dock fusk.

Betyg på Orangino: [!][!][!][!][!/]

Betyg på Kräftskivan: [!][!][!][!][!/]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *