Arbetsliv,  Humor

Morgonrapport från kontoret


Roligaste händelsen idag var när den tokige dansken bredvid mig börjar gapa och skrika ”Göee löööe jöööe öööhee!!!!!”. Jag fattar inte ett ord av vad han skriker om, men eftersom vi jobbar på en telefonsupport där det krävs att man är ganska tyst och inte stör andra, så jag antog att det antagligen hänt nåt stort.
Har killen kanske äntligen lärt sig svenska och firar detta genom att skrika på danska? Tydligen inte.
Har Danmark vunnit fotbolls-VM? Nä, det pågår ju inte ens nu. (Iofs är danskar rätt speciella, så det kanske är det han firar ändå).

Efter ett tag säger han på engelska (jag översätter så att min käre mor förstår :) )”Jag har vunnit 600 kronor! Markus (en annan kille här inne) spelar på hästar, och jag får 10% av hans vinster eftersom jag betalar 10% av insatsen!”

”Uh…. 600 spänn? Galna danskar…” tänkte jag. Sen fortsatte han att berätta att om en av hästarna dom spelat på hade kommit tvåa istället för trea så hade dom vunnit 165 000 kr istället… Det var därför han skrek så jäkla mycket :i Nära skjuter ingen…. öh… häst?

Lite senare hör jag dansken konversera med den där Markus (som lagt spelet). Dansken säger nåt i stil med ”Tack för dom där 600 kronorna i alla fall”. Markus svarar med ”Vadå 600 kronor, du har inte betalat din del av spelet än?” (dansken betalar tydligen alltid i efterskott). Sen fortsätter travexperten att berätta att spelet i sig minsann kostade 5000 kr, och att dansken ska betala 10% av detta för att få sin vinst. Alltså får dansken endast 100 kronor i slutändan :i

Heja Danmark säger jag bara [?]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *