varians. Varians betyder ungefär "Ibland kommer du ha otur, och ibland kommer" /> varians. Varians betyder ungefär "Ibland kommer du ha otur, och ibland kommer" /> varians. Varians betyder ungefär "Ibland kommer du ha otur, och ibland kommer" />
Poker

Varians

Det var tänkt att jag skulle spela ihop till ett golfset på pokern denna månad. Allt gick ju så bra förra månaden, så varför inte försöka i alla fall?

Nu är det dock så att inom poker (och livet) existerar någonting som kallas varians. Varians betyder ungefär ”Ibland kommer du ha otur, och ibland kommer du ha tur. Statistiskt sett kommer du dock ha lika mycket tur som otur sett över det långa loppen”.

Variansen var snäll mot mig förra månaden. Jag tjänade nästan 16 000 kr på 60 timmars spel. Sett till timpenningen var det nog snudd på personligt rekord. Såhär såg det ut då:


Y-axeln är vinsten i kronor
X-axeln är antalet händer spelade denna månad

Sammanlagt lirade jag exakt 62,5 timmar i maj, och på den tiden fick jag ihop acceptabla 15 618 kronor. Tack för det <3 Men nu är det dags för herr varians att visa sig. Extremt svåra besult blandas med vansinniga utdragningar. Ingenting fungerar som det gjorde förra månaden. Jag har sån tur just nu att jag ligger back på alla KK (KhKs) som jag har spelat denna månad.
Det är inte normalt att det går såhär dåligt, men likförbaskat går det kasst. Just nu är golfklubborna ännu längre bort än vad dom var innan jag började lira. Såhär har det sett ut denna månad:

Så nu blir det till att gå ner en nivå på pokern och försöka hämta tillbaka det jag förlorat. Är jag fortfarande förlorande på den nivån (jag har varit vinnande det senaste 1,5 året där), då tar jag ut mina pengar och köper golfklubbor för dom pengarna ändå.

Golfklubborna just nu: -1791 kr / 4000 kr (idag: -1225 kr)



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *