Informatik är en bra sak. Jag läste en kurs om det på högskolan, och det var nog den bästa kursen jag läst. Läraren hette Joakim. Jag minns inte hans efternamn, men han hette Joakim Någonting. En fruktansvärt bra lärare, antagligen den bästa jag haft och när han hade föreläsning så var alla där. I vanliga" /> Informatik är en bra sak. Jag läste en kurs om det på högskolan, och det var nog den bästa kursen jag läst. Läraren hette Joakim. Jag minns inte hans efternamn, men han hette Joakim Någonting. En fruktansvärt bra lärare, antagligen den bästa jag haft och när han hade föreläsning så var alla där. I vanliga" /> Informatik är en bra sak. Jag läste en kurs om det på högskolan, och det var nog den bästa kursen jag läst. Läraren hette Joakim. Jag minns inte hans efternamn, men han hette Joakim Någonting. En fruktansvärt bra lärare, antagligen den bästa jag haft och när han hade föreläsning så var alla där. I vanliga" />
Damp,  Fiasko,  Tilt

FU Microsoft

Informatik är en bra sak. Jag läste en kurs om det på högskolan, och det var nog den bästa kursen jag läst.
Läraren hette Joakim. Jag minns inte hans efternamn, men han hette Joakim Någonting. En fruktansvärt bra lärare, antagligen den bästa jag haft och när han hade föreläsning så var alla där.
I vanliga fall tänker man ju ”Drygt med lektion, ska vi ta ledigt istället?”, men på Joakims lektioner så var det mer ”Åh! Lektion, jag ska sitta längst fram!”.

Han hade ett fruktansvärt bra sätt att förmedla sin kunskap. Han fick oss att skratta, att tänka till, och att verkligen lyssna. Jag ska inte säga att jag är kung på det han lärde ut, men man hade kul på hans lektioner samtidigt som man lärde sig några saker också.

Upp till bevis: Vad är då informatik? Wikipedia säger:

Informatik är det vetenskapliga studiet av hur information bearbetas och presenteras.

Det innebär alltså att om man vill göra en hemsida så bör man ha en schysst uppdelning av texten, den bör ha en bra färg som inte sticker i ögonen, och den bör vara stor nog så att man kan se vad det står. Sen finns det ju massa fler saker att tänka på också, men ni förstår ungefär vad det är.

Har man en knapp där det står ”skicka kommentar” så förstår folk lätt vad den knappen gör – det är bra enligt informatiken.
Står det däremot ”Gogogo mannen!” på knappen så kan folk lätt bli förvirrade. Vad gör den egentligen?
Sen ska man placera knappen på ett bra ställe, gärna nere till höger efter kommentars-formuläret. Placerar man knappen före formuläret händer det att folk klickar på knappen innan dom ska -> inte bra enligt informatiken.

Det handlar alltså om sunt förnuft egentligen. Därför blev jag så jävla förbannad när jag skulle aktivera Windows på mammas dator nyss.
Om du klickar på ”aktivera Windows”-knappen, och sen får välja internetinställningar, då ska det ju fungera. Microsoft är lixom världens största tillverkare av mjukvara. Dom borde ju ha hyfsad koll på vad dom gör.

Men nädå. Försöker man aktivera Windows så får man ”Internetanslutningen fungerar inte, kontrollera inställningarna” när man kör trådlöst nätverk.
Okej, det trådlösa nätverket kanske inte fungerar? Jag provar sätta i en kabel. Det fungerar fortfarande inte.
Då börjar man mixtra med dom få inställningarna som finns i aktiveringen. Man kan välja ”Identifiera internetinställningarna automatiskt” och ”Använd standardinställningarna”. Fint, då provar vi båda. Funkar fortfarande inte.

I vanliga fall så får man då lov att gå in i internetinställningarna på datorn och fixa detta. Men… Nu har ju Microsoft gjort så att man INTE kommer in på datorn alls innan man aktiverat datorn.

Det innebär alltså att dom låst in din nyckel i din bil, och sen säger dom ”Du får inte använda bilen förrän du låst upp den. Krossar du en ruta får du fängelse”. HUR JÄVLA DUM FÅR MAN BLI?

Så nu får morsan klara sig utan dator/fixa det där själv. Jag har ingen lösning annat än att tömma hela datorn och installera om den. Åt helvete med er Microsoft.

Och nej Jake, Mac är inte ens i närheten av PC-datorer ändå. Dom ligger fortfarande mil bakom.Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *