Svammel

Den som ljuger bäst tjänar mest

Snart är det dags för Europaval. Jag har egentligen ingen aning om vad det betyder, och jag orkar egentligen inte bry mig heller. Politik är latin för ”Ljug så mycket du kan så att du kan bli vald och tjäna mycket pengar, sen kan du bara skita i allt du sagt”. Det finns ju fan inte en enda politiker som håller det dom lovar så fort dom kommit till makten.

Kommer jag rösta så kommer jag dock göra det på Piratpartiet. Mest för att jag börjar få nog av den här jävla häxjakten på oss ”pirater”.
”Man måste ju betala för det som skapats av någon! Annars blir dom ju fattiga!” sägs det. Men om vi säger såhär:

Du är hemma hos din partners föräldrar och äter mat. Dom bjuder på någonting riktigt gott, vi säger att dom gjort i ordning en paj. Den här pajen tillagar dom också och säljer på sin egen restaurang ”Svärmor och Tomtefar”.
Du tycker att den här pajen är riktigt god, så du passar på att smaka på den ordentligt. Du kontrollerar alla ingredienser som du kan se, och smyger diskret iväg på toa för att skriva ner dom.
Efter detta så åker ni hem, och två veckor senare bestämmer du dig för att bjuda kompisarna på den här pajen.
Inget konstigt med det egentligen. Du har själv framställt receptet med din egen ansträngning, och nu kan du servera dina nära en god måltid.


Jag heter Desmond och jag är både låtskrivare, rik och äcklig!

Men, om vi nu säger att receptet är en mp3-fil så blir det annorlunda. Då måste du betala din flickväns mamma varje gång du vill laga den här maträtten – det var ju hon som kom på den! Skivbolagen resonerar som såhär:
För varje gång du lagar maträtten hemma så går restaurangen ”Svärmor och Tomtefar” miste om en serverad lunch. Detta eftersom du istället äter den hemma, och restaurangen då inte får in några pengar.
Själva nedladdningen får representeras av att du skriver ner receptet när du är på toa. Du anstränger dig för att få ett exemplar av någonting som förhöjer din livskvalité, utan att för den delen ta ifrån svärmor receptet -> Du kopierar nåt som redan tillverkats.

Så restaurangen (skivbolaget) bestämmer sig för att stämma dig. Vad tror ni själva skulle hända i det fallet? [?] Seriöst, jag blir så trött på alla fossiler som inte fattar vilken möjlighet internet egentligen är…



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *