Betyg,  TV-spel

Dom tre bästa Wii-spelen

Sitter just nu på jobbet och är helt jävla slut. Sov 6 timmar inatt, och eftersom min kropp är van vid 10-12 timmar så blev det nog inte så bra. Tacka gud för att man kan sockerchocka igång kroppen. Riesen (såndär chokladkola med choklad) är vansinnigt bra på just det :i

Sitter annars och tänker tillbaka på tiden då jag fortfarande hade ett Nintendo Wii. Vilka minnen man har (fastän det bara är 1 år sen typ). Blev så nostalgisk, så jag drog ihop en topp 3-lista över Wiiets bästa spel.

Plats 3: Super Mario Galaxy

Huvudpersonen i detta spel är allas våran favorit-rörmokare Mario. Mario får ett brev från sitt fruntimmer Peach där det står ”Kom till slottet, jag har något åt dig”.
Mario, som är världens näst största toffel (Marcus är värre :z), får ju såklart megabråttom att hinna hem. Samtidigt som detta sker anordnas det en stor festival i stan och alla är jättelyckliga.
Mario springer som en Usain Bolt på druvsocker men då dyker Bowser, dummingen nummer ett, helt plötsligt upp i sitt flygande piratskepp (jo, alla Mariospel är baserat på en sann historia).
Han bestämmer sig för att kidnappa både Peach OCH hela hennes slott. Så han trollar helt enkelt fram ett rymdskepp (baserat på en sann historia som sagt), som med hjälp av laser skär loss hela slottet + dess trädgård från marken, och sen helt enkelt lyfter upp det och försvinner ut i rymden. Det sista elakingen gör är att han spränger Mario med hjälp av en trollstav. Dock dör ju inte Mario, utan han flyger såklart också ut i rymden.

Sen börjar spelet: Man får springa på planeter, flyga i rymden, samla diamanter och hoppa på saker och ting. Spelets storhet är svår att förklara, men själva stämningen i spelet är verkligen otroligt mysig. Möten med varelser som t.ex. Pirayabloms-dinosaurien är oförglömliga, och Bowser Juniors jätterobot är så vansinnigt cool att min Ferrari-Nissan bleknar i jämföresle.

Jag klarade aldrig ut Super Mario Galaxy helt innan jag sålde Wiiet. Det är något jag verkligen ångrar… :(

Plats 2: Pangya! Golf

Tvåa på listan hamnar mitt favoritgolfspel genom alla tider. Även om Wii Sports-golfen var väldigt rolig så var det spelet bara 3 banor långt.

Pangya Golf däremot, det är bra mycket längre, man kan använda massa olika roliga klubbor (vem har inte drömt om att få slå en golfboll 250 meter med ett paraply?) och dessutom är alla gubbarna gjorda i riktigt charmig anime-stil.
Spelet i sig är inte så svårt. Du ställer dig på golvet (framför TVn), riktar Wii-dosan neråt (som om du höll i en riktig golfklubba), och sen svingar du precis som om du spelade riktig golf. Resultatet blir ett slag på spelet.
Vrider du klubban lite åt sidan så slår gubben snett, slår du löst går slaget kortare osv.
Perfekt när vintern är som mörkast och man längtar ut till golfbanan. Det dryga var att spelet blev så in i hel***e svårt på slutet.
Att försöka slå en 14-årig tjej som spelar som Tiger Woods på steroider när man själv har samma skills som en bakfull Göran Persson är inte så jättelätt.

Plats 1: Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure

Världens bästa Wii-spel heter alltså Zack & Wiki: Quest for Barbaros Treasure. Tänk att ett spel som har ”Barbaros” i titeln kan vara så bra… :i

Spelet handlar om en pirat vid namn Zack och hans apa Wiki. Dom är på jakt efter en gammal pirats skatt. Spelet går ut på att lösa diverse tankenötter. T.ex. måste man på en bana ta sig över ett gäng kannibalers by för att kunna hämta en drogad kokosnöt. Man kan bara ta sig över byn när kannibalerna står på knä och ber (då tittar dom inte uppåt). Sen hämtar man kokosnöten och släpper ner den i deras gryta med mat. Sen slår man på deras mat-klocka, dom äter av den förgiftade maten och somnar, och man kan gå ner och hämta saken man behöver för att klara banan.

Det låter skitenkelt, men man måste verkligen tänka till för att klara banorna. Gör man fel får man börja om på nytt. Vansinnigt drygt om man nääästan klarat banan, och så äter kannibalerna upp dig. Då får du göra om ALLT på banan ._o

En till sak som är rätt rolig är hur man använder alla olika verktyg. För att såga får man röra Wii-dosan som en såg (dra fram och tillbaka). För att slå på mat-klockan så svingar man dosan för att slå. För att kasta ner kokosnöten i grytan viftar man lite lätt på dosan. För att lyfta en jättetung sten får man vifta utav bara hel***e :i

Det är svårt att förklara hur genialiskt detta spel är genom att bara skriva – alla borde testa spelet. Här kan ni se en video på hur spelet ser ut.



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *