Golf,  Lillebror

Fååååår!

Årets första golfeftermiddag är avklarad. Lillebror tyckte att jag, han och hans fruntimmer skulle åka ut till Dalsjö och slå lite på rangen. Sagt och gjort så tog vi bilen och rullade mot Daljsö Golfklubb. Vi tog hjälp av GPS-tanten i min mobil för att hitta, och hon tjatade konstant när vi åkte. ”Sväng vänster om 400 meter”, ”Sväng vänster om 200 meter”, ”Sväng vänster i korsningen” lät det inför varje sväng. Blev lite jobbigt efter ett tag [?]


Lillebror, vars tidigare golfkarriär består av 2 vändor på rangen, började direkt att stajla. Han körde sin helt egna variant på golfsvingen: ”Evlis Presley tappar byxorna och har blöja på sig”-svingen. Observera hur klubban han håller i flexar. Sjukt mycket muskler där.


Nyinköpta peggar plus rangebollar = många vilsna slag. Lillebror hade nog rekordet med sin driver. 2 meter lyckades han slå vid ett tillfälle med denna klubba. Imponerande.
Mina slag hamnade väl kring 450-metersstrecket ungefär varje gång. Spikraka livsfarliga missiler som jag kunde placera exakt där jag ville. Det var bara att peka på en flagga, svinga, och sen hamnade bollen inom 2 meter från flaggan. Vansinnigt enkelt.


Lillebror hade också, som ni ser på bilden, med sig sitt fiskespö. Han stod och tränade långa kast med den tyngsta wobblern han hade hittat i fiskelådan.


Vi fick också gå två vändor på korthålsbanan (eller vad man ska kalla det). 3 hål som var mellan 50 och 80 meter långa. Tatta imponerade stort på första hålet. Banan var väl ca. 70 meter lång, och hennes första slag hamnade 70 cm från hålet. (bollen bakom henne där)
Jo, det är sant, jag är faktiskt inte ironisk. Skapligt knäckt jag blev när en 13-årig tjej utklassade mig :<

Efter ett tag mötte vi vårat första vattenhinder. Lillebror tyckte hans boll var smutsig, så han skickade direkt bollen i vattnet. När vi sen skulle hämta bollen så kom det plötsligt upp en kille ur vattenhindret. Han presenterade sig som Kent, och han var tydligen lillebrors svärfar.
Om ni tittar i vattenhindret ser ni nerslaget från lillebrors boll. Ett jättelikt hål i vattnet som mest kan liknas vid ett meteornedslag.


Ruffen besöktes frekvent av oss allihopa. Här ser vi lillebror precis innan han gräver ett enormt hål med sin golfklubba då han missar bollen totalt :z


Vi gick två vändor på träningsbanan. Andra vändan så lyckades Tatta slå in bollen under det där huset. Som om inte det vore nog så träffade hennes boll ett ägg som förstördes. Vi undersökte ägget och kom snabbt fram till att det nog var ett ägg från en fågel av något slag. Det var typ 1,5 cm stort, så vi skippade tanken på att göra omelett av geggan.


Cool bild. Den förklarar själva idén med golf: Bollen ska slås bort till flaggan därborta. Precis under flaggan finns ett hål, och dit ska bollen förpassas. How hard can it be?


Jag måste bara visa denna bilden (förlåt lillebror!!). Det är en bild på den perfekta uppställningen inför ett golfslag. Bilden till vänster är Tiger Woods, och den till höger är lillebror… eller var det tvärtom? Man ser verkligen vem av dom som har spelat mest golf i sitt liv :D


Vi kan sammanfatta dagen såhär: Den som var sämst av mig och lillbror fick bära golfbagen. Bilden talar nog för sig själv. Sen att lillebror knappt spelat golf under hela sitt liv har absolut noll betydelse i den här frågan :P



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *