Chockerande,  Vardagsliv

Tvätt 2009!


Wow… :o Ibland sker saker som verkligen får mig att bli imponerad. Jag skulle ta fram kläder för att ha på mig imorgon på jobbet. Till min stora förvåning var min garderob faktiskt helt tom på kläder. Eller ja, helt tom på vettiga kläder. Skjorta på jobbet går fetbort och för små huvtröjor likaså.
Så kvar fanns 3 udda strumpor (går iofs å ha på sig i akuta fall), några för små t-shirtar, ett par långkalsonger (kan ju funka som byxor i nödfall) och en massa shorts. Är dock för vek för att ha shorts innan det är minst 35 grader i skuggan.

Då kom paniken! Klockan är 21:30 och jag har inga kläder! Nakenfis accepteras ju knappast av herr Mårtensson (VDn). Sen kom nästa panikattack: Jag måste tvätta! :o Själv! :o

Jag har seriöst, och detta är faktiskt inte alls ett skämt, inte tvättat sen December förra året typ. Jag har rätt mycket kläder (nähä?) och det funkar rätt bra att gå runt på dom ett bra tag. Nån t-shirt har väl kanske tvättats av brorsan, men annars har jag inte brytt mig alls.
Så idag hände det! Det var dags för Tvätt 2009! Årets första (och enda?) tvättmaskin kördes igång.

Skapligt nevös man var när man gick uppför trappan med sin hög kläder. Jag kom ju knappt ihåg hur tvättmaskinen såg ut. Någonting vitt mindes jag, men när jag väl kom in i tvättstugan fanns det inte mindre än t-r-e olika vita maskiner att välja på ._o

”Vad gör jag nu?” var det enda jag tänkte när jag stod där. Jag såg nog säkert otroligt manlig ut när jag bar ett halv Mount Evertest gjort av kläder, men förvirringen var total ._o
Efter 5 minuters betänketid bestämde jag mig i alla fall för att slänga in kläderna i den maskinen som det stod ”tvättmaskin” på. Det var ju typ en chans på tre ungefär. Hyfsade odds ändå.

Lappen blev min räddning. Den satt nämligen kvar på det vita skåpet i tvättstugan fortfarande. Jag minns nämligen att det fanns instruktioner på nån lapp där i tvättstugan. Och eftersom jag bara såg en lapp, som dessutom var bra sliten, så antog jag att den tillhörde tvättmaskinen.

”Öppna luckan”
Efter att ha öppnat alla luckor som fanns på maskinen var den delen fixad iaf.

”Släng in kläderna i maskinen”
Eftersom alla kläder bara fick plats i en hålighet så antog jag att den var den kläderna skulle in i.

”Stäng luckan”
Alla luckor stängda = succé

”Häll i tvättmedel i facket för tvättmedel”
._o Förvirring uppstår. Alla luckor var ju stängda… Jag provade öppna luckan längst ner. Fiasko. Massa vatten började rinna från maskinen. Inte bra.
Då fanns det två fack kvar. Det ena hade jag slängt i kläderna i innan, så jag provade det sista. Det kändes rätt på nåt sätt.
Väl där fanns det tre olika sektioner: ännu mer förvirring uppstår. Varför ska det vara så drygt att tvätta!? Skitmaskin. Funderade på att slänga in kläderna i diskmaskinen istället, men eftersom jag knappt vet hur den fungerar heller så lät jag bli.
Det slutade med att jag hällde i tvättmedlet i ett av facken på tvättmaskinen och sköljmedel i ett annat fack. (Nu sitter jag här och håller tummarna).

”Vrid tvättmaskinen till 40 grader”
14 varv åt höger på vridgrejen kom jag faktiskt ihåg sen förut. Så 14 varv blev det. Förhoppningsvis kan jag i alla fall forcera på mig kläderna imorgon bitti. Har dom fått gröna fläckar/blivit babystora så får jag väl gå naken eller nåt [?]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *