Bra saker,  Mat

Macka

Jag har hittat två favoritrecept på mackor. Eller rättare sagt har jag hittat ett nytt, och sen har jag ett gammalt klassiskt recept i bakfickan också. Jag postar recepten här:

Kaustis ”Ganska likt en hamburgare” (1 macka):
1 limpskiva
1 msk smör
2 skinkskivor
Ett stort lass rostad lök

Så här gör du: Tag limpmackan. Lägg på valfri yta. Ta fram en kniv (sked funkar också). Använd redskapet till att skopa upp smöret med. Bre mackan. Öppna skinkförpackningen. Tag ur två skinkskivor. Lägg skinkskivorna på mackan. Lägg mackan på en tallrik (OBS! Detta är viktigt). Strö över rostade löken. Behåll tallriken under mackan då den rostade löken har en tendens att ramla av. Nu har du en alldeles utmärkt lunchmacka!

Denna macka är bra för dig som har problem att somna på kvällarna och gärna tar en macka mitt i nattten. Mackan är otroligt god och mättande. Serveras gärna med någon form av kex till (saltiner rekommenderas). Vill du dricka något till rekommenderas mjölk.

Kaustis ”Den bruna skivan” (1 macka):
1 limpskiva
En brödrost
Fruktansvärt mycket Nutella

Så här gör du: Tag fram brödrost. Leta reda på sladden på brödrosten. För in sladdens slutända i ett kontaktuttag.
Tag limpmackan. Lägg limpmackan i brödrosten. Tryck ner knappen så att mackan börjar rostas. Vänta exakt en minut. Rosta inte mackan längre än denna minut. Mackan ska vara varm, men inte speciellt mörk.
Detta är otroligt viktigt då mackan blir väldigt hård och tråkig om den rostas för länge.
Tag sedan en kniv (eller sked), ta upp en riklig mängd Nutella. Ät upp denna första mängd direkt. Det är bra för kroppen.
Tag en ny klick Nutella ur burken. Ät upp denna också. Mums!
Tag ännu en klick, titta suget på den, och bre den sen på mackan. Nu är din macka färdig för konsumering!

Denna macka är bra för dig som älskar att vara nyttig. Vi vet ju alla att smör är onyttigt, så här slipper man ju det! Jag vet, jag är genialisk. Serveras med 1,5 liter Coca Cola och förtäringen av mackan sker ofrånkomligen framför en dator eller TV.



Betygsätt inlägget:
[Total: 3 Average: 3.7]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *