Arbetsliv

Söker jobb: Del 1

Varit på introduktionen nu. Vi fick veta lite mer om företaget, deras kunder och vad vi kommer jobba med om vi får jobbet.

Efter introduktionen fick vi göra några test (alla skrevs med papper och penna). Första delen var läsförståelse på svenska. En recension (kommer inte på ett bättre ord) om Sagan om Ringenfilmerna sett ur ett feministiskt perspektiv… eller vad det skulle föreställa ._o Meningen ”Den brinnande ögat symboliserar kvinnans svarta kön” fanns bland annat att läsa i texten. Intressant… :&
Vi hade 10 minuter på oss att läsa den texten och svara på några frågor. Det gick väl okej, men det var faktiskt lite krångligt. Tror dock jag klarade mig hyfsat.

Nästa del var läsförståelse på engelska. Vi fick läsa en till recension, denna gång var recensionen om en bok vid namn ”To err is human”. Denna texten var faktiskt rätt rolig att läsa. Boken som recenserats handlade om olika forskares galna tankegångar. Att Aristoteles på sin tid t.ex. trodde att människan växte direkt från spermien. Alltså skulle kvinnan bara vara en behållare för den växande spermien eller nåt.
Sen hade nån tok sagt ”det här med att flyga till månen är bara påhitt” (fri översättning) 5 år innan USA hade en gubbe däruppe.
Det fanns massa mer, men man hade inte riktigt tid att träna in vad som stod :b
Sen fick man läsa några korta texter på engelska, och svara på dom. 20 minuter hade man på sig att svara på den engelska läsförståelsen, och den gick mycket bättre än den svenska läsförståelsen ._o Bra konstigt, men så var det.

Sist fick vi göra ett ”teknktest”. Man fick frågor i stil med :
1. (5 poäng) ”En användare har problem att koppla i sitt 5.1-system. Han har 1 analog kabel och vill koppla ihop systemet med datorn. Hur gör han? Vilka färger har utgångarna på ett vanligt ljudkort med 3-utgångar? Vilka färger har utgångarna på ett 5.1-ljudkort?”
2. (2 poäng) ”En användare vill förhindra att datorn kan komma ut på internet genom att använda Windows inbyggda brandvägg. Men han vill att användarna ska kunna komma åt hans egna webbserver som finns inom nätverket. Hur gör han?”

Det var olika poäng på frågorna, och maxpoängen sammanlagt var på 36 poäng. Vette fasiken hur det gick för mig, men om jag ska dra till med en siffra… då skulle jag nog säga 27 poäng. Lite svårt att gissa sådär, och jag är inte så megahaj på Vista, men det gick iaf inte dåligt på nåt vis. Återkommer med resultatet när (om) jag får reda på det.

Sen var vi klara. Så nu sitter jag här. Dom räknade med att vara klara med rättningen av proven klockan 12, så man skulle ringa dom strax efter 12 och kolla om man får komma på intervju. Förhoppningsvis får jag det. Annars kommer jag känna mig lite knäckt :< Några intressanta fakta från dagen hittills:
Inga samtal under hockey-VM
Antalet supportsamtal var tydligen väldigt lågt såfort det spelades hockey-VM eller liknande. Alla användare sitter tydligen klistrade framför tvn och ingen orkar ringa och fixa sina datorproblem just då.

Linus gävert var där
Pokermiljonären-finalisten Linus Gävert var där. Hann vann 30 000 i pokermiljonen och fick mycket bröm i programmet, men pokerkarriären har tydligen inte gått så bra som han ville.

Vi var 33 pers på 4 platser
Vi var 33 personer där :o Det finns 4 platser att slåss om. Iofs försvann killen bredvid mig när vi började med läsförståelse av engelskan då han tydligen inte var så bra på det, men 32 personer på 4 platser… Kommer nog ändå bli besviken om jag inte får en av platserna :<Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *