St Kitts & Nevis

En drömresa till St Kitts & Nevis


För drygt 10 år sedan slutade jag jobba på PayPal. Det var två riktigt roliga år och några av kollegorna där blev sen kompisar för livet. Spola fram till idag så jobbar en av dom kompisarna på nytt för PayPal, som säljare, och han är dessutom grym på sitt jobb. Såpass grym att han vann Europas bästa säljare i år. Heja dig Sami!

Som tack för det vann han en resa med vad PayPal kallar Presidents Club, och i år var resan 5 dagar i St Kitts &  Nevis (jo, det är tydligen ett land) i Västindien.

”Va? Var ligger det?” tänker du säkert nu. Därför bjuder jag på en karta (för jag vet typ inte heller 😂):

Så när Sami frågade mig ”vill du följa med” tog det tre sekunder innan jag hade tackat ja.

Så igår flög vi till London för att övernatta, och idag var det dags för den långa resan. Och jag kan ärligt säga att idag var en sån dag där man som alltid går och läser på avgångsskylten, ser alla resmål som finns men för första gången inte vill hoppa på något annat flyg än det man har bokat.

Det var kaos på Gatwicks flygplats och stundtals snudd på ren anarki, men tillslut kom vi ombord på planet typ 10 minuter innan det skulle lyfta. Vi väntade in resterande resenärer men det var faktiskt 5 personer som inte kom med flyget. Stackare 😭

Flygresan gick annars fint och bjöd på väldans vackra vyer i slutet. 700 mil är det från London till St Kitts och det tog drygt 10 timmar totalt att flyga, mellanlanda osv.
Väl framme på Robert L. Bradshaw flygplats slog värmen ganska kraftigt när man klev ut. Men då det ändå blåste lite sköna brisar från havet var det rätt okej ändå. Trots skjorta och byxor som kläder.

För att komma in i landet så måste man först ta ett PCR-test i Sverige, sen ta fram bevis på sin vaccinering och även skicka in ett ”entrance form” där all den här informationen ska matas in. Sen behöver man även visa upp utskrifter av alla dessa papper vid flygplatskontrollen. Men allt gick bra och vi släpptes in tillslut. Taxi en kvart, sen 20 minuters båtresa från den stora ön St Kitts till den mindre ön Nevis där vi skulle bo på Four Seasons hotel.
För att få lite perspektiv vad det här är för ställe så kostar det 700 USD att förlänga rummet en natt. Plus local tax också, så drygt 10 000 kronor för en natt på hotellet (!!!). Tacka gudarna för att man inte betalar själv för dom 4 nätterna vi är här 😂🏝️
Gratis dricka på båten över till Nevis. Dom har nån specialitet här som kallas rum punsch som var en sån där grej man måste prova här. Består av mörk och ljus rom, socker, juice av ananas, apelsin och lime typ. Smakade som smält colaisglass ungefär, men verkar skilja sig mycket åt eftersom den på hotellet smakade mer som nån fruktdrink än colaisglass.

Väl framme på hotellet efter en hel dags Resande. Rätt okej ändå va? 🏝️😂

Hotellrummet är 50 kvadrat stort och ligger 50 meter från stranden.

Och här är utsikten från vår uteplats. Helt sjukt ställe.

Kvällen avslutades med välkomstmiddag där det serverades allt från helstekt gris till hummer, romprovning på stranden och dom bjöd även på öppen bar. Allt gratis då…

Sami ger också tummen upp för stället!

Frukostbuffén bjöd på allt man kan önska, och lite till, och jag blev som vanligt 7 år gammal när jag såg allt socker som erbjöds. Jag vägrar växa upp! Sockerchocksfrukost är skoj ju! Dessutom vaknade jag klockan 03:45 imorse av jetlagen så jag får göra vad jag vill. Döm mig inte!

Höhö, rolig ”halt golv”-skylt. En banan! Kanske rolig mest för att jag är så jäkla trött i och för sig?… Klockan 11 sa folk fortfarande god morgon till mig, då hade jag varit vaken i 7 timmar… Kan bli en lång dag idag…

Eftersom vi var uppe med tuppen tog vi en promenad på 30 minuter in till Charlestown som är öns största sta… b… samling med hus? Var varmt som tusan men kul att få se lite av ön ändå.
Vackert hus.
Färgglad park med fint träd.
Polisstation, brandstation och sjukhus i samma bild. Troligtvis typ en snubbe som jobbar med allt det där också.
Man vet att bussarna går ofta när busshållplatserna har inbyggd USB-laddaruttag 😂👌
På väg hem gick vi utan skor längs stranden och man kan ju säga att man har haft det sämre här i livet…
Med stränder som denna så gör det inget att mobildata kostar 19 kr per megabyte. Paradiset. Man känner att semesterresan jag och sambon har bokat till Gotland i sommar tappat en del av sin charm efter det här… 😅


Betygsätt inlägget:
[Total: 52 Average: 1.3]

En kommentar

  • Mia

    Roligt att du fortfarande skriver – även om det är glest mellan inläggen numera 😅
    Snubblade över din blogg för 12 år sen när jag började sondera för en ev flytt till Irland och har följt den sen dess ( det blev en flytt 😊och bor nu i Wexford sen 11 år tillbaka )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *