Ungern, Slovenien och Kroatien 2017

Budapest – Harry Potter IRL, fisluktande pooler och magi

wpid-DSC_0023.JPG

Vi är numera åter i staden med två halvor, Buda och Pest. Vid första besöket så höll vi oss på den östra delen av floden Donau, dvs i Pest, men i och med vår återkomst (och det faktum att Hilton kostar typ 1000 kr per natt och rum) bestämde vi oss för att vara lite ”Svensson-wild and crazy”, typ som att ha socker på sina cornflakes, och bo i Buda istället.

wpid-dsc_00241150650136.jpg

Jag vet inte hur många av er som sett filmen Grand Budapest Hotel, men ni som har sett den och sen även besökt Budapest kommer komma till slutsatsen att precis allt som rör Budapest är fantastiskt! Vårat hotell ligger dörr i dörr med skapelsen på bilden ovan, och jag tror översättningen blir ”Mattiaskyrkan”. Mäktig är den i alla fall, sjukt mäktig!

wpid-1000270.jpg

Hotellet och kyrkan.

Den meningen skulle nog kunna vara titeln på en svensk deckare skriven av typ Leif GW Persson förövrigt när jag tänker på det.

wpid-1000264.jpg

Men om vi pratar fantasi så måste jag nämna att hela området här ser ut som någonting ur Harry Potter-filmerna. ”Harry Potter och dom billiga notorna och det sköna folket. Och varmt jävla väder” skulle kunna vara en passande titel. För det är varmt, typ 30 grader på kvällarna. Dagarna är närmare 40, om inte över, när man befinner sig utanför skuggans skyddade täckmantel.

wpid-1000257.jpg

Jo, just det. Vi har den här utsikten 3 meter bakom hotellet också. Rätt skapligt om jag får säga det själv.

wpid10549-DSC_0025.JPG

En ska dom säger att man måste besöka när man är här är Szechenyi-baden, så det har vi så klart gjort.

wpid-received_10214339718032744.jpeg

Av besöket lärde jag mig några saker. Först och främst är turistfällor alltid turistfällor. Det var typ en miljon personer därinne. Och då var vi ändå tidiga. Vid 13:15, när vi lämnade stället, så var skåpen slut så folk fick köa för att få tag i mindre värdeboxar att lägga sina saker i.

Sen fanns det massa pooler därinne. Dom stora poolerna passade mig bra, höll en temperatur på typ 30-35 grader och var faktiskt riktigt najs. Bäst på stället var aromabastun med mintdoft, mycket najs och någonting jag skriver in på min ”saker jag ska ha när jag nångång i framtiden skaffar hus” tillsammans med ett riddartorn (sånt där som Törnrosa bodde i ni vet), en bowlingbana, en jacuzzi fylld med öl och lite annat smått och gott.

Sen luktade stället lite skumt…. Inte mitt framtida hus då, utan badet vi besökte. Det luktade liksom unket, typ som en blandning av gammal gympasal och pool ungefär. Riktigt unken fislukt.

Det kommer sig väl av att stället är ett termalbad, så dom får värmen från underjordiska… ja, nånting därnere. Dom har även en pool med sånt där ”ofiltrerat” vatten där poolen håller typ 30 graders värme, men när det är 40 grader ute är det liksom inte samma sak… Det är säkert häftigare att vara här på vintern, då kan jag tänka mig att stället är supernajs.

Obligatorisk selfie.

Betyget på Szechenyi stannar på 3 av 5 ljumna nedkissade babypooler från det lokala badhuset.Betygsätt inlägget:
[Total: 3 Average: 5]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *