12 dagar i Polen och Ukraina

Semester! Varför bara 12 dagar? I Polen? Och Ukraina? Varför då?


Jo, så är det ser ni. Min semester började för en dryg timme sedan och jag har varit så stressad dom senaste veckorna att jag knappt vet vad jag heter än. Planeringen inför den här resan har varit den sämsta i min resekarriär, men samtidigt är den även den kortaste (och konstigaste) riktiga resan jag gjort i mitt liv också. Man behöver inte planera så mycket, det löser sig ändå alltid. Som med det internationella körkortet som man tydligen måste ha för att få köra bil genom Ukraina (för jo, vi ska köra bil). Jag fixade det där körkortet igår eftermiddag. Gott om tid liksom. Packat har jag inte ens börjat med och jag tänkte ge mig på att dra på en lägenhetsvisning ikväll också innan jag packar.

Men ja, resvägen kommer bli som följer: vi börjar med att åka ner från Stockholm till Karlskrona imorgon bitti och sen går färjan därifrån till Gdynia på kvällen. Framme i Polen på lördag morgon och då kör vi i raketfart ner till Lublin-trakterna för att sova där. Upp tidigt på morgonen och in i bilköerna (som tydligen är extrema) för att komma över gränsen till Ukraina. Väl där ska vägarna tydligen vara riktigt risiga så vi får se hur lång tid det tar att ta sig till Kiev. Där blir det övernattning 1-2 nätter, sen kör vi en tour till Tjernobyl för att se Pripjat och kärnkraftverket. Sen drar vi tillbaka till Kiev, hämtar bilen och drar mot Auschwitz. Har vi tid stannar vi några dagar i Krakow och sen bär det av hemåt igen.

En riktig depressionssemester är vad som väntar helt enkelt och jag kan inte låta bli att tycka att det här ska bli hur kul som helst! Räkna med rapporter och upplevelser från fel” sida Europa dom kommande dagarna.Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *