Backpacking i Asien

Ho Chi Minh, Vietnam – Rockstjärneliv, ljuvlig mat och censurerat Facebook


Utsikten från hotellrummet i Bangkok var ändå rätt najs, men trots det kunde vi inte låta bli att köra rockstar-stilen. Ett land varje dag är det nya rosa, och därför körde vi då Indien på natten den 28:e, Thailand under dagen den 28:e och sen fortsatte vi vidare, via flyg, till Vietnam dagen efter.


Men det fanns dock en anledning till att vi stannade i Bangkok under dagen, och därför såg vi även till att fixa det. Vi behövde ett Japanese Rail Pass för att kunna åka oändligt mycket tåg under en vecka i Japan. Det kommer komma väl till hans när vi väl är där.


Dagens frukost bestod av Dunkin Donuts. Jag åt tre donuts, sen höll jag på att dö av sockerchocken. Rekommenderas ej som frukost.


Men som sagt lämnade vi Thailand idag. Varför?” frågar ni er då. Anledning är att vi bokade flyget lite knasigt. Vi bokade Delhi -> Bangkok – Hong Kong istället för Delhi -> Bangkok -> Ho Chi Minh -> Hong Kong. Därför fick vi nu ta oss till flygplatsen för att flyga till Vietnams huvudstad Ho Chi Minh.


Väl framme vi flygplatsen fick vi dock syn på den här förjävliga skylten. Flyget till Ho Chi Minh var inställt och allt var katastrof – innan vi insåg att det inte var vårat flyg, utan Lufthansa, som var inställt. Tacka gudarna för det.


Air Asia tog oss sen till Ho Chi Minh utan större problem.


”No stowage” som det heter på asiatiska.


Det första jag fick syn på i Vietnam var annars dom där förstärkningslådorna som man får i Worms. ”Incomiiiiing” brukar det ropas, sen kommer en såndär låda ner via en fallskärm. Var lite sugen på att se om det fanns en Holy Bomb i nån av dom, men vågade inte.


Inflationen är annars rätt ball här i landet. Det är inte ofta man får ta ut 320 000 kronor ur en bankomat. Kände mig rätt rik där ett tag, innan jag insåg att den summan ungefär motsvarar en hundralapp i svenska pengar :< Så efter att ha tagit ut 2 miljoner VND till så kunde vi äntligen ta oss in till stan. Väl där hittade vi inget hotell, så jag själv tog initiativet till att fråga första bästa europeiska människa vart han bodde.
Hans namn visade sig vara nåt italienskt jag inte kunde höra, men han var väldans trevlig och visade oss till sitt hotell där vi fick boende för 30 dollar per natt, eller 600 000 VND om man vill säga det så. Inte ofta man betalar 600 000 per natt för boende liksom.


Rummet var väl inte riktigt vad man kunde förvänta sig för 600 000, men vad gjorde det? Hungriga som två troll begav vi oss ut för att leta käk.
Efter att ha randomgått helt snett hamnade vi på nåt ställe jag inte minns namnet på, och det visade sig vara en riktig fullpott.


Ägaren där visade stolt upp sina akvarium med fräscha djur, såsom krabbor, fiskar, ostron och megastora äckliga sniglar i. ”Vietnameser är väldigt noggranna med sin mat, och vi måste kunna visa upp att vi har fräsch mat härinne”.


Han visade även upp en specialitet, kokosnötlarven. Tre sådana kan lätt döda ett enda kokosnötträd tydligen. Äckliga larver…


Ägaren rekommenderade nån krabbmat med frågan ”Vill ni ha hela krabban eller bara köttet?”. Vi nöjde oss med köttet, och fick det här. Världens kanske bästa nudlar med krabbkött. Magiskt fantastiskt megagott och både jag och Johannes gav käket fem av fem ankfötter i betyg. Magnifikt!


På typiskt turistsätt såg vi även till att få en bild med, den något korta, ägaren. Namnet på stället ser ni där ovan, och det rekommenderas verkligen. Fantastisk mat!


På typiskt rockstar-sätt så flashade vi även något enormt med våra kontanter. Det är inte varje dag man sitter med en miljon i kontanter och sen betalar en middagsnota på 300 000…


Kvällen avslutades sen med fyra öl vardera till ett totalt pris på 67 kronor. Överkomligt och helt okej om ni frågar mig.
Vietnam har annars skrällt något enormt hittills, och både jag och Johannes skulle efter några timmar här, lätt ge stället 4,5 fiskbullar av fem i betyg. Enda minuset hittills är taxichaffisarna som vill erbjuda en skjuts hela tiden och är överlag väldigt på, och dels att dom blockat Facebook! Vem blockar Facebook liksom!?

Imorgon blir det militärmuseum eller krigstunnlar. Om betyget kvarstår eller ej får vi se…”



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *