Roadtrip 2011 (USA)

Las Vegas, första intrycket


Vi skulle egentligen inte ha varit i Las Vegas idag. Vi hade tänkt sova utanför stan och sen åka in imorgon bitti, men det visade sig vara billigare att bara boka ett billigt rum för 450 kronor inne i Vegas istället för att krångla med boende utanför. Så nu ligger jag här i min säng på hotellet Stratosphere, hotellet med det 350 meter höga utsiktstornet.
Det är fräscht men man märker att hotellet inte riktigt är det lyxigaste i stan. Personalen riktigt bryr sig inte riktigt i oss och det var en kö på 20 pers till hissen när vi skulle ta oss upp till vårat rum. Men det funkar, helt klart.


Vi har inte hunnit göra så jättemycket eftersom vi anlände på kvällen och hade massa att göra (tvätta bilen och kläder) när vi anlände. Men vi har varit upp i utsiktstornet och jag kan rapportera att min höjdskräck kvarstår. Utsikten var dock rätt najs, även om man inte kunde se strippen.

Men dårarna som byggde hotellet har byggt en karusell h-ö-g-s-t uppe på taket :n 350 meter upp i luften så har dom en karusell i stil med den svenska karusellen Uppskjutet. Lillebror och hans dam ville åka den, jag tokmegavägrade vilket fick dom att ångra sig.

Lillebror, du kan tacka mig för att du fortfarande lever när du vaknar sen.


HöjdRäddKille86


Man kan även hoppa en bungyjumpliknande sak från taket på tornet pch åka en galen karusell som fälls ut utanför taket och sen snurrar runt fort som fan. Jag föredrar spelautomaterna istället. Dom käkar pengar som fan men man överlever i alla fall…

Den här maskinen var dock kass, och ska jag vara ärlig så är dom flesta maskinerna sjuka pengaslukare. Jag och lillebror räknade ut att man skulle kunna snurra ungefär 100 snurr för att göra av med 2 000 kronor på en av dom dyrare maskinerna – det blir ungefär 3 minuters spelande för 2 000 kronor…


Efter lite speltorskande så tog vi en taxi ner till Bellagio och började utforska alla dom galna byggnaderna som finns längs The Strip. Ceasars Palace är tekniskt sett inte en av dom, men jag gillar den som fan. En riktigt vacker byggnad som inte gör sig speciellt bra på bild.


Bellagio däremot gör sig hur bra som helst på bild men ser ganska tråkigt ut i verkligheten.

Herre gud vad vackert hotellet blev på bild… <3

Hotellet Paris i Las Vegas har byggt en kopia av Eiffeltornet och Triumfbågen. Skrytbyggena finns överallt här men Vegas är verkligen inte alls som jag trodde det skulle vara. Jag förväntade mig den här drömliknande paradisplatsen som jag av någon anledning lurat i mig själv genom att titta på TV och film. Så är det inte alls och ska jag vara ärlig så kan dagens Las Vegas-inspektion sammanfattas med några få ord: Katastrofal depression utanför The Strip, lysande neonljus och några coola byggnader.


New York New York var dock riktigt ballt. En kopia av frihetsgudinnan, Empire State Building med mera pryder hotellet och jag gillar utseendet starkt.

Vi har dock inte hunnit/orkat med så mycket mer av staden ännu. Vi är i akut behov av att göra någonting såpass roligt som att tvätta våra kläder just nu… Jag har inget rent alls kvar och lillebror kör nästan kalsonglöst. Därför kommer våran första morgon i Vegas att slösas på att tvätta… Tänk om hotelltvätten kunde ha vettigare priser än 5 dollar per plagg [?]



Betygsätt inlägget:
[Total: 0 Average: 0]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *